Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

7.12.09

Αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου παρά τις υποσχέσεις για "πάγωμα" των τιμολογίων των ΔΕΚΟ

ΕΡΩΤΗΣΗ
7.12.2009
Προς τους κ.κ. υπουργούς

1.Οικονομικών
2.Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
3.Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

ΘΕΜΑ: Αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου παρά τις υποσχέσεις για "πάγωμα" των τιμολογίων των ΔΕΚΟ
                            ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Εταιρία Παροχής Αερίου Αττικής ανακοίνωσε στους πελάτες της, οικιακούς καταναλωτές, ότι από 1ης Ιανουαρίου 2010 αυξάνεται το πάγιο του οικιακού τιμολογίου κατά 3,5 %.

Τόσο κατά την προεκλογική περίοδο όσο και στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί διαβεβαίωναν ότι τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ θα "παγώσουν" για ένα χρόνο.

Κατόπιν αυτού ερωτάσθε:

1.Αν ισχύει η δέσμευση για πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ.

2. Σε καταφατική περίπτωση, αν δηλαδή ισχύει η δέσμευση, γιατί εξαιρείται από αυτήν η ΕΠΑ Αττικής, το 51 % των μετοχών της οποίας ελέγχεται από την κρατική ΔΕΠΑ.

3.Αν η πολιτική "παγώματος" των τιμολογίων έχει εγκαταλειφθεί, ποιες άλλες ΔΕΚΟ θα προχωρήσουν σε αυξήσεις.

Ο ερωτών βουλευτής

Γιάννης Παπαθανασίου
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ