Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

30.3.22

Κυρ. Βελόπουλος: Αντί η Ελλάδα να αναλάβει πρωτοβουλίες ειρήνευσης στο Ουκρανικό, στέλνουμε όπλα

 


Κυρ. Βελόπουλος: Αντί η Ελλάδα να αναλάβει πρωτοβουλίες ειρήνευσης στο Ουκρανικό, στέλνουμε όπλα

Κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που ασκεί στο θέμα της Ουκρανίας άσκησε μιλώντας στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, με τίτλο «Κύρωση της από 17.3.2022 Επιμέρους Σύμβασης Δωρεάς - Έργο VIII, Παράρτημα 12 της από 6.9.2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος "Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος" και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας - Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας».

Ο κ. Βελόπουλος διερωτήθηκε μήπως η Ελλάδα αυτοπαγιδεύτηκε στο θέμα της Ουκρανίας και προσέθεσε:

«Λόγοι σεβασμού του διεθνούς δικαίου και οι ανθρωπιστικές ευαισθησίες υπαγορεύουν να ταχθούμε ευδιάκριτα στο πλάι του αμυνόμενου ουκρανικού λαού αλλά και στο πλάι του ρωσικού λαού, γιατί αυτοί που πολεμούν και σκοτώνονται είναι παιδιά. Αντί όμως για πρωτοβουλίες ειρήνευσης, εσείς στέλνετε όπλα. Γιατί η Ελλάδα αποφάσισε να εκτεθεί κατ' αυτόν τον τρόπο ενώ έχουμε ελληνική μειονότητα στην Ουκρανία, η οποία επί οκτώ έτη σφαζόταν, την αφήσατε στην μία πλευρά, στη διάθεση του ρωσικού στρατού. Σήμερα η Μαριούπολη έπεσε και οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν τους Έλληνες στη διάθεσή τους, να τους κάνουν ό,τι θέλουν».

«Τα περιμένετε όλα από τη Δύση. Ο Ζελένσκι είπε ότι περιμένει εδώ και 31 μέρες βοήθεια από την Δύση και η Δύση του λέει: "Περίμενε"! Εμείς πάλι του λέμε ότι η Κύπρος περιμένει εδώ και 48 χρόνια βοήθεια από τη Δύση» είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Αναφερόμενος στο θέμα της ενέργειας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει κάνει λάθη στο ενεργειακό μείγμα.

«Θα αγοράζουμε LNG από τους Αμερικανούς σε τιμή έξι φορές πιο πάνω. Προχωρήσατε σε βίαιη απολιγνιτοποίηση αυξάνοντας τον κίνδυνο ολικού black out. Έτσι ολοκληρώσατε την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας από την Αμερική. Επενδύσατε στην Ευρώπη για την ενέργεια. Δεν ασκείτε πιέσεις για τις τιμές. Ισπανία και Πορτογαλία που έδωσαν πραγματική μάχη, τα κατάφεραν για τις χώρες τους. Δεν μειώσατε τους φόρους στα καύσιμα γιατί βασίζετε τα έσοδα σε αυτούς τους φόρους. Δίνετε επιδόματα ψίχουλα» είπε ο κ. Βελόπουλος και επανέλαβε τις προτάσεις του για «οικολογική εξυγίανση των λιγνιτικών μονάδων με τεχνολογία IGCC, διενέργεια εξορύξεων, ενώ τάχθηκε υπέρ της χρήσης πυρηνικής ενέργειας.

«Οι τρεις προϋποθέσεις για να ζήσει κάποιος καλά με την αρχαία έννοια των όρων είναι: Ευτυχία, Ευδαιμονία, Ευπραγία. Εσείς είστε ανίκανοι να το κάνετε. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο η Ελληνική Λύση. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να φέρουμε ελευθερία και δημοκρατία για τους Έλληνες», κατέληξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ