Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

23.1.20

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΕΚΛΟΓΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ"



Ξεκινώ με τον κ. Σπίρτζη ο οποίος εξομοίωσε τους Μικρασιάτες με τους Αφγανούς. Είχε πει ότι οι πρόσφυγες από την Μικρά Ασία ήταν ίδιοι με τους πρόσφυγες σήμερα από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Και κανεις δεν μίλησε. Μετά από αυτό να σας πω ότι η λογική έχει τελειώσει. Μιλά για ανθρωπιά ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έφτιαξε την Μόρια. Μιλά για ποντιακή γενοκτονία όταν ο κ. Φίλης λέει ότι δεν υπάρχει ποντιακή γενοκτονία.

Σήμερα ο Economist σε δημοσίευμά του αναφέρει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 39η θέση σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της δημοκρατίας. Όσοι μιλούν για δημοκρατία εδώ είναι χειρότεροι από τους φασίστες και ψάχνουν για άλλοθι για να κρύψουν τον φασισμό τους. Κυβερνήσατε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, με τους ΑΝΕΛ, κάνατε έναν εκλογικό νομο – κυβερνητικό έκτρωμα και βολευτήκατε. Αυτό λέγεται πολιτικαντισμός.

Η χώρα που γέννησε την δημοκρατία είναι ουραγός των δημοκρατικών χωρών και εσάς σας νοιάζει αν θα γίνει συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ.

Φτάνει πια με τον περίσσευμα της υποκρισίας. Από το 1974 έως το 2019 έχουμε αλλάξει 8 εκλογικά συστήματα. Συνολικά δε στην ιστορία της χώρας έχουμε αλλάξει 15 εκλογικά συστήματα.

Συμφωνείτε σε όλα μεταξύ σας ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ. Σε όλα: κόψιμο συντάξεων, περικοπές μισθών, μνημόνια κλπ. εκμεταλλεύεστε τις έννοιες εξομάλυνση, αναλογικότητα, ανωμαλία και σε όλες τις κυβερνήσεις το μόνο που κάνετε είναι να προτάσσετε το κομματικό συμφέρον.

Η ΝΔ είναι συνεπής πάντως ως προς το ότι θέλει να κυβερνήσει μόνη της. Θέλει την κουτάλα της εξουσίας για τον εαυτό της.

Όμως σε μία δημοκρατία ψηφίζει το 100% του εκλογικού σώματος. Εσείς λέτε ότι σας ψήφισε το 40%. Ναι αλλά αυτό το 40% ήταν επί του 50% των ψηφοφόρων γιατί απλά δεν πηγαίνουν οι εκλογείς να ψηφίσουν. Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά κυβερνάτε με την ψήφο του 20% των Ελλήνων. Το θέμα είναι να φέρουμε τους ψοφοφόρους στην κάλπη. Να τους πείσουμε ότι δεν λειτουργούμε μικροκομματικά. Δεν προτάσσουμε τον κομματικό συμφέρον πάνω από την δημοκρατία και την ιστορία του τόπου.

Εσείς εδώ τσακώνεστε για πράγματα που δεν έπρεπε καν να τα συζητάμε εδώ μέσα. Εμείς λοιπόν λέμε ναι στην απλή αναλογική αλλά όταν έχουμε Τούρκους πράκτορες στο προξενείο της Κομοτηνής πρέπει να κάνουμε κάτι για να μην μπουν και στην βουλή. Γι’αυτό λέμε μεν ναι στην απλή αναλογική αλλά σήμερα λόγω της πολιτικής που ακολουθεί η Τουρκία δεν πρέπει να προτιμηθεί ως εκλογικό σύστημα.

Εμείς θέλουμε μια κυβέρνηση ισχυρή. Εσείς είστε τόσο καλοί ως κόμμα έχετε πρόγραμμα και στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ αλλά θέλετε να συγκυβερνήσετε. Γιατί θελετε σώνει και καλά να συγκυβερνήσετε; Γιατί θέλετε να βάλετε κι άλλους στο παιχνίδι;

Εμείς όμως έχουμε πρόγραμμα 200 σελίδων και θέλουμε ο λαός να μας επιλέξει. Και να κυβερνήσουμε αυτόνομα γιατί είμαστε διαφορετική από όλους εσάς. Λέμε όχι στην μικροπολιτική και στον μικροκομματισμό.

Το χειρότερο από όλα των ΣΥΡΙΖΑίων είναι ότι όταν βρέθηκαν σε αποδρομή τότε άλλαξαν τον εκλογικό νόμο. Και όχι μόνο αυτό αλλά με αυτό που έκαναν δημιούργησαν προβλήματα και στην διακυβέρνηση των δήμων. Μα έτσι δυσκολεύετε την διακυβέρνηση της χώρας. Αυτό λέγεται πολιτική υποκρισία. Κάνατε ένα νόμο πριν φύγετε για να δυσκολέψετε την επόμενη κυβέρνηση.

Στην εκλογή της προέδρου της δημοκρατίας ψηφίσατε όλοι. Αλλά δεν ξέρετε εσείς οι οικολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει υπογράψει την απόφαση για τις Σκουριές; Πού είναι η οικολογική ευαισθησία σας; Η κυρία αυτή υπέγραψε κι εσείς την ψηφίσατε. Ως θεσμό την σεβόμαστε αλλά οι προσωπικές επιλογές της ήταν οικτρές σε επίπεδο αποφάσεων. Δεν θα πω για το Mall στο Μαρούσι τι έχετε κάνει… Είστε υποκριτές. Είστε οικολογικά αναίσθητοι και επικαλείστε την οικολογική ευαισθησία.

Στόχος σας είναι οι πολίτες να μην είναι ενεργοί. Γιατί αν οι νέοι γυρίσουν την πλάτη στην πολιτική εσείς μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε χωρίς να σας ενοχλεί κανείς. Άλλα λέτε ως αντιπολίτευση και άλλα κάνετε ως κυβέρνηση. Κάνετε πλύση εγκεφάλου στους πολίτες μεσα από τα κανάλια που ελέγχετε. Πρέπει να βρούμε τρόπο να έρθει ο πολιτης πιο κοντά στην πολιτική.

Κύριοι της ΝΔ η τουρκία δεν προκαλεί αλλά διεκδικεί. Σήμερα είχαμε διεκδίκηση από τον ΑΚάρ, ο οποίος ζητά 16 ελληνικά νησιά να αποστρατιωτικοποιηθούν. Αυτό δεν είναι πρόκληση είναι διεκδίκηση. Πολλοί στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το 2007, 2008, 2009 με κοροϊδεύατε όταν έλεγα ότι στην Κρήτη έχει κοιτάσματα πετρελαίου. Τώρα η Τουρκία απειλεί με γεωτρήσεις.

Είπατε ότι θα πάτε στην Χάγη. Αν πάτε θα κάντε εθνικό έγκλημα. Η Χάγη είναι η παγίδα της χώρας. Έχουμε πάει στην Χάγη 2 φορές και έχουμε χάσει και τις 2 φορές. Αν όμως πάτε και διεκδικήσετε, Ίμβρο και Τένεδο που έχουν το δικαίωμα της αυτοδιοίκησης βάσει της συνθήκης της Λωζάνης, αν διεκδικήσετε τους Πόντιους στον Πόντο, το Πατριαρχείο, την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο. Αν πάτε όμως να συζητήσετε αυτά που θέλει η τουρκία μόνο θα χάσουμε όσα έχουμε. Και εσείς θα είστε εκείνοι που θα έχετε εγκληματίσει στο Αιγαίο.

Πρόσέξτε γιατί κάνετε κι άλλα εγκλήματα. Γιατί ξηλώνετε το οπλικό σύστημα της χώρας και το πάτε στην Σαουδική Αραβία, για να προστευτεί λέει από το Ιράν, που είναι η μοναδική χώρα που μας δίνει πετρέλαιο εδώ και χρόνια. Ξηλώνετε την αεράμυνα της χώρας. Ανοίγετε τρύπα στην άμυνα της χώρας όταν απέναντί μας έχουμε την Τουρκία. Μην ανοίγετε κερκόπορτες.

Είστε τόσο ψεύτες. Η κ. Κουτσίκου είπε ότι το βέτο ήταν συμβολισμός. Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα θέσει βέτο στο θέμα της ΑΟΖ και τώρα βγαίνουν οι υπουργοί σιγά σιγά και το αναιρούν. Γιατί δεν το θέσατε το βέτο;

Ο Μηταράκης σήμερα είπε ότι συμφωνείτε να κλείσετε τις ανοικτές δομές και να δημιουργήσετε κλειστές δομές αλλά διαφωνείτε στην διανομή των μεταναστών. Αν κάθε 10 μέρες αλλάζετε σχέδια, υπουργούς και υφυπουργούς τότε κάνετε μεγάλο λάθος. Θυμίζετε αυτόν που πάει να χτίσει μια πολυκατοικία και ξεκινά από το ρετιρέ. Κλείστε τα σύνορα, κλείστε τις ΜΚΟ και δώστε κίνητρα να φύγουν από εδώ οι άνθρωποι αυτοί. Εσείς όμως δεν θέλετε να φύγουν, έχετε πρόγραμμα να τους αφήσετε στα νησιά. Κάντε push back αλλιώς η Ελλάδα θα γεμίσει με Χασάν και Ιμπραήμ. Θα έχουμε αλλοίωση του τουρισμού αλλά και του εκλογικού σώματος. Και θα είμαστε η χειρότερη γενιά που θα έχουμε διώξει τους Έλληνες από την Ελλάδα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ