Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

18.12.19

Την κατάθεση εγγράφων για την εφαρμογή των κανόνων κοστολόγησης και τιμολόγησης των υπηρεσιών ύδατος ζητούν 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθήκη λεζάντας
Την κατάθεση εγγράφων για την εφαρμογή των κανόνων κοστολόγησης και τιμολόγησης των υπηρεσιών ύδατος ζητούν 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερώτηση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εσωτερικών, σχετικά με την εφαρμογή των κανόνων κοστολόγησης και τιμολόγησης των υπηρεσιών ύδατος, κατέθεσαν 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας ταυτόχρονα να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα.
Όπως τονίζουν οι βουλευτές, με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων, όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει με βάσει τη κοινοτική οδηγία, ορίζεται το πλαίσιο για την κοστολόγηση και τιμολόγηση των υπηρεσιών ύδατος, και εισάγονται ενιαίοι και διαφανείς κανόνες για όλους τους παρόχους υπηρεσιών ύδατος.
«Στόχος της», επισημαίνουν, «υπήρξε η διασφάλιση της βιωσιμότητας των υπηρεσιών ύδατος, με μείωση των απωλειών στα δίκτυα, την προώθηση της εξοικονόμησης νερού και της επαναχρησιμοποίησης, αλλά και η προστασία ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και νοικοκυριών χαμηλών εισοδημάτων».
Ακόμα, υπογραμμίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας της, αναφέρει ότι η εικόνα που παρουσιάζεται σήμερα στην Ελλάδα είναι κατώτερη των προσδοκιών και ότι «από τους 456 χρήστες του συστήματος, στοιχεία για το 2017 έχουν υποβάλει μόνο οι 128 (28%) και σε πολλές περιπτώσεις είναι ελλιπή και μη αξιόπιστα».
«Η μεγάλη καθυστέρηση εφαρμογής της απόφασης μπορεί να οδηγήσει σε νέα αιρεσιμότητα στα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία», αναφέρουν και συμπληρώνουν:
«Η κατάργηση της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων δημιουργεί επιπλέον προβλήματα, τόσο για το Μηχανισμό Παρακολούθησης όσο και για τη συνολικότερη εφαρμογή του πλαισίου κοστολόγησης και τιμολόγησης, αλλά και για την ορθολογική και διάφανη λειτουργία των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ