Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

31.7.19

Γιατί αργεί η αναγνώριση τίτλων σπουδών;

Γιατί αργεί η αναγνώριση τίτλων σπουδών;

Την άμεση επίλυση των προβλημάτων δυσλειτουργίας του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) ζητούν από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αμυράς, Ιωαννίνων και Παναγιώτα Δούνια, Α΄Πειραιά και Νήσων με σχετική Ερώτηση που κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή.
Παρατηρούνται υπερβολικές καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των αιτήσεων αναγνώρισης τίτλων σπουδών, καθώς και πλήρης αδυναμία τηλεφωνικής επικοινωνίας, επιβαρύνοντας τους πολίτες που δεν έχουν ευχέρεια φυσικής πρόσβασης, ιδιαίτερα όσοι διαμένουν εκτός Αθήνας- Θεσσαλονίκης όπου υπάρχουν γραφεία του Οργανισμού.
«Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα κακοδιοίκησης των προηγούμενων διοικήσεων, που έχει ως αποτέλεσμα πολλοί́ και κυρίως νέοι συμπολίτες μας να στερούνται επί μακρόν τη δυνατότητα νόμιμης αναγνώρισης των τίτλων σπουδών τους, γεγονός που απαγορεύει την επί ίσοις όροις συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας» επισημαίνουν οι βουλευτές και αναμένουν απαντήσεις.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ




ΘΕΜΑ: Τρόπος λειτουργίας Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.
Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών σωρεύονται τα προβλήματα που αφορούν στην οργάνωση και λειτουργία του  Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.).
Οι κυριότερες αιτιάσεις αφορούν στις υπερβολικές καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των αιτήσεων αναγνώρισης των αλλοδαπών τίτλων σπουδών τους ως ισότιμων ή ισότιμων και αντίστοιχων προς τους απονεμόμενους από́ τα ημεδαπά́ ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης. Επίσης, παρατηρείται πλήρης αδυναμία τηλεφωνικής επικοινωνίας, γεγονός που επιβαρύνει τους πολίτες που δεν έχουν ευχέρεια φυσικής πρόσβασης, ιδιαίτερα όσοι διαμένουν εκτός Αθήνας- Θεσσαλονίκης όπου υπάρχουν γραφεία του Οργανισμού.
Η παρούσα κατάσταση εκτός του ότι αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα κακοδιοίκησης των προηγούμενων διοικήσεων, έχει ως αποτέλεσμα πολλοί́ και κυρίως νέοι συμπολίτες μας να στερούνται επί μακρόν τη δυνατότητα νόμιμης αναγνώρισης των τίτλων σπουδών τους, γεγονός που απαγορεύει την επί ίσοις όροις συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας.




Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:


  1. Προτίθεστε να επιλύσετε άμεσα τα προβλήματα δυσλειτουργίας των υπηρεσιών του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ώστε να γίνεται η αναγνώριση των τίτλων σπουδών σε λογικούς χρόνους, καθώς και να εξετάσετε τις δυνατότητες βελτίωσής τους;


Οι ερωτώντες βουλευτές


Γιώργος Αμυράς, βουλευτής Ιωαννίνων


Παναγιώτα Δούνια, βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων



















Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ