Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

1.6.16

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ




«Νομίζω ότι ο κ. Λεβέντης έχει ένα δίκιο. Θα πρέπει να δούμε και αυτούς που πούλησαν κανάλια, ποιοι τα αγόρασαν, πώς πλήρωσαν, πού είναι τα λεφτά και πώς πήραν τις άδειες ορισμένοι. Είναι μια ευκαιρία να τα διερευνήσουμε όλα.

Σήμερα, βέβαια, στη Βουλή, νομίζω ότι ένας τίτλος μπορεί να μπει: «Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του». Διότι αποδεικνύεται από το πέρας αυτής της συζητήσεως ότι αυτή εδώ η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση.

Εγώ θέλω να θυμίσω κάτι στον ελληνικό λαό. Ακούσαμε τον κ. Θεοδωράκη να μιλά για συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου σ’ αυτή την Κυβέρνηση. Ποιος έστειλε τον Τσοχατζόπουλο και την υπόθεση των υποβρυχίων; Ποιοι υποστήριζαν τότε όλη την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ; Όταν δίναμε μάχη εδώ πέρα, μέσα στη Βουλή, για την υπόθεση των υποβρυχίων, για την υπόθεση των TOR- M1, στις εξεταστικές επιτροπές, ο κ. Θεοδωράκης ήταν ορντινάντσα του κ. Παπαντωνίου. Αυτή είναι η αλήθεια. Αν έχουν ονόματα, να μας τα δώσουν.

Δεκαοκτώ υποθέσεις εξοπλιστικών από αυτή την Κυβέρνηση πήγαν στον εισαγγελέα και είναι η πρώτη φορά που ασκήθηκαν διώξεις και προφυλακίστηκαν έμποροι όπλων. Είναι η πρώτη φορά που καταλογίζονται χρήματα σε εταιρείες που έβλαψαν το ελληνικό δημόσιο για τα εξοπλιστικά.

Όσον αφορά το θέμα των υπερακτίων εταιρειών και των off shore, ήρθε η ώρα να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του. Δεν μπορεί να ζητά η Νέα Δημοκρατία να έχει ηθικό πλεονέκτημα, όταν συνεχίζει να υπερασπίζεται τον κ. Παπασταύρου. Αν ήθελε ο κ. Μητσοτάκης - και απευθύνομαι στον κ. Λεβέντη - να ξεχωρίσει από το καθεστώς Σαμαρά - Βενιζέλου, θα έπρεπε πρώτος να σταματήσει την υπεράσπιση προς τον κ. Παπασταύρου, γιατί αυτή η υπερασπιστική γραμμή που η Νέα Δημοκρατία απέκτησε επί Σαμαρά, υπέρ του ό,τι και αν έπραξαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, οι «Τσοχατζόπουλοι», οι «Παπαντωνίου» κ.ο.κ., συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. Πέρασαν διατάξεις για να αθωώσουν για τα υποβρύχια. Μαζί τα πέρασαν. Μόνος του ήθελε την κατάληξη αυτή ο κ. Μητσοτάκης. Ας συνεργαζόταν για τα Panama Papers.

Να σας πω και κάτι; Ο ελληνικός λαός γνωρίζει τι γίνεται, δεν υπάρχει τίποτα κρυφό. Άνοιξαν πλέον τα στόματα. Ξέρουν ποιος έχει την ταμπέλα της Siemens, αντί να παίζει με την Εθνική Ελλάδος.

Η υποχρέωσή μας, όμως, εδώ, σ’ αυτό το Κοινοβούλιο, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι - και των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, αλλά και των κομμάτων κυρίως που στηρίζουν την Κυβέρνηση - είναι όλες αυτές τις υποθέσεις να τις ανοίξουμε ξανά και να αποδοθούν ευθύνες, όχι μόνο ποινικές ευθύνες -βεβαίως ποινικές - αλλά κυρίως αστικές και πολιτικές ευθύνες. Την ώρα που κόβεται ο μισθός του Έλληνα τα τελευταία πέντε χρόνια κατά 50% και αυτή η Κυβέρνηση δίνει μάχη για να μην κοπεί ούτε ένα ευρώ, δεν μπορεί κάποιοι να συνεχίζουν να μένουν αφορολόγητοι στο εξωτερικό.

Αν υπάρχει οποιαδήποτε υπόνοια για τον πολιτικό κόσμο, έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε ένα μέτρο: Να καταργήσουμε τη βουλευτική ασυλία και αναδρομικά. Χρειάζονται 200 ψήφοι. Ας το συμφωνήσουμε. Εμείς το φέραμε επανειλημμένως. Εγώ ζητώ να το κάνουμε, αν θέλουμε να ανταποκριθούμε πλήρως στο κάλεσμα του ελληνικού λαού.

Αυτό έκανε η Κυβέρνηση σήμερα. Με την άρση κάθε επιφύλαξης για τις off shore των πολιτικών, ανεξάρτητα αν βρίσκονται σε φορολογικό παράδεισο ή μη, που σημαίνει ότι οι συνεργαζόμενες χώρες έδιναν τα στοιχεία, προχωράει σε ένα παραπάνω μέτρο. Ας ανοίξουμε τα πάντα. Ας εξετάσουμε τις υποθέσεις και αυτοί οι οποίοι επιμένουν να υποστηρίζουν τις εταιρείες off shore και τα προϊόντα της κλοπής του ελληνικού λαού ας μην αποχωρούν από την αίθουσα. Ας παραμείνουν εδώ και ας κριθούν από τον ελληνικό λαό στις εκλογές του 2019».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ