Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

9.5.16

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ



«Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

επ’ αφορμή αυτού του διαλόγου, θα ήθελα να θυμίσω ότι στη δημοκρατία υπάρχουν διαδικασίες. Στη δημοκρατία δεν εκλέγουν κυβερνήσεις ούτε οι εταιρίες δημοσκόπων, ούτε οι εφημερίδες, ούτε τα κανάλια, ούτε τα blogs, ούτε οι τραμπούκοι. Στις δημοκρατίες ο ελληνικός λαός ψηφίζει τη δημοκρατική κυβέρνηση, την οποίαν εκλέγει για τέσσερα χρόνια. Και αυτή τη συνταγματική νομιμοποίηση έχει αυτή η Κυβέρνηση.

Θα στενοχωρηθούν πολύ, λοιπόν, όσοι ποντάρουν στην εικονική πραγματικότητα που τους δημιουργούν οι φίλοι τους, οι συνεργάτες τους και τα στελέχη μιας συμμορίας που στήριξε τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Άκουσα με πολλή προσοχή τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης και παράλληλα με τη συζήτηση που διεξάγεται εδώ στη Βουλή, παρακολούθησα, παρακολουθώ και θα παρακολουθήσω - και σας καλώ να παρακολουθήσετε και εσείς - μια τεράστια καμπάνια που γίνεται στο διαδίκτυο από διεθνείς προσωπικότητες, από καθηγητές, από πανεπιστήμια, από πολιτικούς, από οικονομολόγους, από ανθρώπους του πολιτισμού και των γραμμάτων για τη στήριξη της Ελλάδος.

Είναι συγκινητικό ότι κάθε λεπτό που περνά χιλιάδες υπογραφές μπαίνουν κάτω από ένα κείμενο, που καλεί τους ηγέτες της Ευρώπης αύριο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Eurogroup, να στηρίξουν την Ελλάδα. Να βγάλουν πια την Ελλάδα από τις αλυσίδες και να αποφασίσουν όλοι μαζί να αφήσουν την Ελλάδα να τραβήξει τον δικό της δρόμο προς την πρόοδο.

Την ίδια στιγμή, λοιπόν, που διεθνείς προσωπικότητες από όλο τον κόσμο στηρίζουν την Ελλάδα, σε αυτή εδώ την αίθουσα το μόνο που ακούσαμε μέχρι στιγμής από τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης ήταν μια συζήτηση που κινήθηκε μεταξύ της κατσίκας του κ. Θεοδωράκη και των γελοιογραφιών του Αρκά του κ. Μητσοτάκη.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και αυτή την πραγματικότητα δυστυχώς την βλέπουν και απ’ έξω και αντιλαμβάνονται πλέον, ποια ευθύνη έχει ο κάθε πολιτικός οργανισμός.

Ξεχάσαμε τη συζήτηση που γίνεται και άκουσα βουλευτές της αντιπολίτευσης να μιλούν για τα μέτρα τα οποία παίρνονται μετά από σκληρή διαπραγμάτευση που κάνει αυτή η Κυβέρνηση.

Άκουσα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλάει για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και να λέει ότι έχει δίκιο. Δυστυχώς, όμως, τα γραπτά μένουν.

Καταθέτω στη Βουλή, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, και σας καλώ να το πάρετε ως αντίγραφο και να το έχετε μαζί σας, την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με αριθμό 14151 του Ιουλίου 2014, πριν αναλάβει αυτή η Κυβέρνηση. Στη σελίδα 2 θα δει κανείς ότι τα συμφωνημένα μέτρα από την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Νέας Δημοκρατίας είναι στο σύνολό τους 15 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2015 και το 2016.

Είχαν υπογράψει μέτρα 15 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2015 και το 2016 για την Ελλάδα. Και σήμερα η Κυβέρνηση φέρνει 5 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι και το 2018. Αυτή είναι η διαφορά και η μόνη αλήθεια που υπάρχει. Καταθέτω στη Βουλή την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Και ρωτάω τον κ. Μητσοτάκη: Πάρτε το στα χέρια σας. Θα το σκίσετε;

Κυρία Βούλτεψη, τον μανδύα εσείς τον φοράτε. Τη μια μέρα κλαίτε ως απόγονος αριστερού και μετά εμφανίζεστε ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά, αφήστε την πλάκα, δεν περνάει πλέον. Συμφωνείτε με τον κ. Μητσοτάκη, που συμφωνεί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ή συμφωνείτε με την Κυβέρνηση; Αποφασίστε, λοιπόν.

Και θέλω να σας ρωτήσω και κάτι άλλο: Πέρυσι το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας ο τότε Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δήλωσε: «Όλοι οι Βουλευτές αποφάσισαν ότι η Νέα Δημοκρατία ως παράταξη ευθύνης και συνέπειας στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική και πορεία της χώρας και ψηφίζει τη Συμφωνία που υπέγραψε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».

Ποια είναι, λοιπόν, σήμερα η στάση της Νέας Δημοκρατίας; Η στάση της Νέας Δημοκρατίας είναι υπεύθυνη και ευρωπαϊκή, όπως έλεγε ο κ. Μεϊμαράκης τότε, ή ανεύθυνη και μη ευρωπαϊκή, όπως ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης σήμερα; Ή και αυτό εντάσσεται στον τεράστιο πόλεμο που έχει ανοίξει ο κ. Μητσοτάκης με οτιδήποτε σήμαινε διακυβέρνηση Κώστα Καραμανλή; Οι επιθέσεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, η συνεχής αμφισβήτηση της πολιτικής της Κυβέρνησης Καραμανλή σε σχέση με το χρέος και η υποστήριξη του Γεωργίου δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί έναν δρόμο που θα φέρει, βεβαίως, συμμαχίες όχι προς τα αριστερά, αλλά προς τον νεοφιλελευθερισμό.

Διάβαζα στη «Real News» ότι σύντομα θα πάρετε μαζί σας την κ. Μιράντα Ξαφά. Συμφωνείτε με την κ. Ξαφά ότι πρέπει να καταργηθεί το εφάπαξ, να κοπούν οι συντάξεις και οι μισθοί στο 50%; Συμφωνείτε με τη «Δράση»; Συμφωνείτε με τους νεοφιλελεύθερους; Πέστε το. Και πέστε το δυνατά, να σας ακούσουν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, να καταλάβουν ποιον δρόμο ακολουθείτε.

Καταθέτω τη δήλωση Μεϊμαράκη τότε περί υπευθυνότητας και ευρωπαϊκής προοπτικής και ας τη συγκρίνει ο ελληνικός λαός με τη σημερινή θέση της Νέας Δημοκρατίας.

Θέλω να θυμίσω, όμως και κάποια άλλα πράγματα. Θέλω να θυμίσω για ποιο λόγο φθάσαμε σήμερα στο να ψηφίζουμε ασφαλιστικό. Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας;

Ποιοι στήριξαν το PSI, κ. Βούλτεψη; Εσείς ουρλιάζατε στις τηλεοράσεις. Ξέρετε πόσο κόστισε το PSI; Από στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος χρεώσατε, κ. Βούλτεψη και οι υπόλοιποι της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - Νέας Δημοκρατίας, τα ταμεία κατά 11.597.000.000 ευρώ. Αυτή είναι η εικόνα της χώρας και έτσι διαλύσατε τη χώρα, τα ασφαλιστικά ταμεία και υποχρεώνετε σήμερα τον ελληνικό λαό να παίρνει τέτοια μέτρα. Το καταθέτω στη Βουλή.

Και βεβαίως, δεν διαλύσατε μόνο τα ταμεία, παίρνοντας τις καταθέσεις, μετατρέποντας σε ομόλογα τις περιουσίες των πανεπιστημίων, των νοσοκομείων, των ασφαλιστικών ταμείων και σπάζοντάς τα στη μέση, αλλά κάνατε και κάτι άλλο. Με την πολιτική που ακολουθήσατε, οδηγήσατε στη μείωση των εισπράξεων των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων σε σημείο να έχουμε έσοδα 5.218.000.000 ευρώ και οι συντάξεις να είναι 10.840.000.000 ευρώ. Είναι αποτέλεσμα της δικής σας πολιτικής.

Τα σπασμένα τα δικά σας καλείται ο ελληνικός λαός σήμερα να ψηφίσει και με το 1/3 των μέτρων που εσείς είχατε υπογράψει, αυτή η Κυβέρνηση με σκληρή διαπραγμάτευση έρχεται σήμερα να ζητήσει την ψήφο. Και αντί να δώσετε την ψήφο σας και να βάλετε τη φωνή σας μαζί με τη φωνή της Ελλάδας - που η φωνή της Ελλάδας στηρίζεται από διεθνείς προσωπικότητες - έρχεστε εδώ και ο ένας μιλάει για κατσίκια και ο άλλος μιλάει για γελοιογραφίες του Αρκά. Αυτή είναι η πραγματικότητα που βλέπει και βιώνει ο ελληνικός λαός.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

βάσει των στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδας, τα μέτρα που πάρθηκαν από το 2010 μέχρι το 2014 από τις κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ είναι στο σύνολό τους 58,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι 58,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Και τα σημερινά μέτρα, από το 2016 μέχρι και το 2018, στα τρία χρόνια, που φέρνει αυτή εδώ η Κυβέρνηση, είναι 5 δισεκατομμύρια ευρώ στη χειρότερη των περιπτώσεων. Και ενώ ψηφίσατε 58,6 δισεκατομμύρια ευρώ μέτρα, ενώ διαλύσατε με το PSI τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ καλύψατε όλα τα εγκλήματα που διέπραξαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, έρχεστε σήμερα εδώ και αντί να μην μιλάτε καθόλου και να ακολουθήσετε μια εθνική προσπάθεια, κάνετε τους παλικαρισμούς και τους λεονταρισμούς που έκαναν και κάποιοι άλλοι επί πληρωμή, όπως θα αποδείξω αμέσως τώρα.

Καταθέτω στη Βουλή από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα μέτρα που πάρθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια από το 2010 μέχρι το 2014.

Και κάνατε και κάτι άλλο. Αν διαβάσει κανείς τη διεθνή επικαιρότητα, την οποία δεν αναπαράγουν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, θα δει ότι κάπου μακριά, στη Μοζαμβίκη, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποχώρησε, γιατί συνέλαβε την Κυβέρνηση να κάνει μια απάτη.

Ποιος είναι ο πρωταγωνιστής της απάτης; Ο συνέταιρος του κ. Βενιζέλου, ο κ. Σάφα. Ο κ. Σάφα στη Μοζαμβίκη, λοιπόν, πήρε 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ για βάρκες ψαράδικες και τα μετέτρεψε σε swap, προκειμένου να μειώσει το χρέος της Μοζαμβίκης. Αυτόν τον κύριο, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, που έφερε ο Βενιζέλος στην Ελλάδα και του χάρισε 500 εκατομμύρια, τον αθωώσατε. Τον αθωώσατε με νόμο, κ. Λοβέρδο.

Τον κ. Βενιζέλο, λοιπόν, τον αθωώσατε, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, του δώσατε συγχωροχάρτι, την ίδια στιγμή που μια ολόκληρη χώρα όπως η Μοζαμβίκη περνάει κυβερνητική κρίση για τον ίδιο απατεώνα, που μας τον κουβαλήσατε εδώ. Καταθέτω το πρωτοσέλιδο της «Le Monde» για ιστορικούς λόγους.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

πράγματι όλα αυτά που είπα προηγουμένως, φαίνεται να μην αναπαράγονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Και χαίρομαι που ο κ. Θεοδωράκης έκανε μια αναφορά για τα λεγόμενα «κονδύλια των διαφημίσεων των τραπεζών» για το 2015 που δημοσιεύτηκαν.

Βεβαίως και υπάρχουν κονδύλια, τα οποία εδόθησαν ως διαφημιστική δαπάνη και ενισχύθηκαν μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Εδώ, όμως, αρχίζουν τα ερωτήματα. Όλα ήταν μεγάλα μέσα ενημέρωσης; Τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία πήραν 2 και 3 και 4 εκατομμύρια ευρώ από τις τράπεζες, πώς τυχαίνει να είναι τα ίδια μέσα ενημέρωσης που φαίνεται να χρωστούν στις ίδιες τράπεζες και να μην αποπληρώνουν τα δάνειά τους;

Ζήτησε το Ποτάμι να γίνει έλεγχος. Εγώ έκανα έναν μικρό έλεγχο και δυστυχώς για το Ποτάμι και για τον κ. Θεοδωράκη βρήκα ότι από τις τέσσερις τράπεζες υπάρχει και μια εταιρεία, η οποία ενισχύθηκε από τις συγκεκριμένες διαφημίσεις. Είναι το site «protagon.gr».

Δεν είναι το 2015 δικό σας το «protagon»; Καταθέτω, λοιπόν, επειδή το αμφισβητείτε το σχετικό έγγραφο από την Επιτροπή Ελέγχου Μέσων Ενημέρωσης ότι είναι ακόμη δηλωμένο στο όνομα του κ. Θεοδωράκη και πάρτε και το ΦΕΚ, το οποίο λέει ότι ο κ. Θεοδωράκης ήταν αυτός που ίδρυσε το «protagon.gr». Παραμένει το ΦΕΚ. Το ΦΕΚ δεν έχει αλλάξει.

Άρα, λοιπόν, συμφωνούμε να κόψει η διαπλοκή να πληρώνει διάφορα site, διάφορες ιστοσελίδες, διάφορα μέσα - «μαϊμού», πίσω από τα οποία κρύβονται πολιτικά κόμματα και πολιτικοί. Και καλώ από εδώ τον Εισαγγελέα να πάρει τις εξής λίστες: τα δάνεια των τραπεζών, τις χρηματοδοτήσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, τις λίστες που απεκάλυψε το «Press project» και αφορούν τη διά βίου μάθηση και εκεί θα δει ότι είναι τα ίδια μέσα, και πέραν των επωνύμων μέσων, είναι τα μέσα που χρησιμοποιούνται για εκβιασμούς από συγκεκριμένα πολιτικά συστήματα.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

πώς είναι δυνατόν ο κ. Μαυρίκος να έχει χρηματοδοτηθεί από όλες τις τράπεζες για την εφημερίδα «Ακρόπολη», που διάβαζε μόνο ο ίδιος; Ποιοι παρενέβησαν στις τράπεζες για να τα «αρπάξει» ο κ. Μαυρίκος; Θα μου πείτε ότι δεν έχετε σχέση με τον κ. Μαυρίκο. Θα σας πω λοιπόν για έναν που έχετε σχέση, κύριοι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας. Υπάρχει ένα όνομα στις τέσσερις από τις πέντε τράπεζες, ο κ. Παναγιώτης Ζήσης.

Δεν τον ξέρετε; Ε, βεβαίως δεν τον ξέρετε. Διότι ο κ. Παναγιώτης Ζήσης, κυρία Βούλτεψη είναι μαζί με εκείνον που το έπαιζε μάγκας της Δραπετσώνας και έβριζε όλον τον κόσμο, τον κ. Φαήλο Κρανιδιώτη, που τον διαγράψατε για ακροδεξιά συμπεριφορά. Όμως ο μάγκας της Δραπετσώνας τα ’παιρνε ως πορνίδιο πολιτικό από τις τράπεζες, για να δημιουργεί πραγματικά τις εντυπώσεις εκείνες που η διαπλοκή θέλει να δημιουργήσει και μαζί με αυτούς διάφορα ακραία sites, το «Μακελειό», ο κ. Χίος, πληρωνόταν από τις τράπεζες για να λέει αυτά που λέει.

Τον νου σας στο «Χωνί» τον έχετε, αλλά το «Χωνί» είναι εφημερίδα που έχει και προϋπολογισμό, πληρώνει και φόρο, όπως πληρώνουν και άλλες εφημερίδες. Και δεν αναφέρομαι στις επίσημες εφημερίδες, αναφέρομαι στα μέσα που χρησιμοποιείτε με τους διάφορους «Μουρούτηδες», για να δημιουργήσετε αυτού του είδους τους τραμπουκισμούς. Τα καταθέτω στην Βουλή και ζητώ την παρέμβαση της Εισαγγελίας.

Και βεβαίως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όλα αυτά τα αντιμετωπίζει μια Κυβέρνηση την οποία δεν κρατάει κανένας και έχει τη δυνατότητα να χτυπήσει τη διαπλοκή μέχρι το τέλος. Εμείς δεν περνάμε νύχτα τροπολογίες, για να απαλλάξουμε επιχειρηματίες, όπως έκανε δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία προς όφελος της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Εμείς, τον Σάφα δεν θα τον αφήσουμε ελεύθερο. Επί της Κυβέρνησης αυτής φυλακίστηκαν εκείνοι οι προμηθευτές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που είχαν ακουμπήσει το δάχτυλο στο μέλι.

Ποιες αναθέσεις, κ. Κυριαζίδη; Σας δίνω εγώ τον λόγο. Σηκωθείτε και μιλήστε. Πείτε μου ποιες αναθέσεις; Δεν υπάρχει καμία απευθείας ανάθεση. Αυτά πάτε και τα λέτε στον Νομό σας και ξέρετε καλά ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να έχει γίνει απευθείας ανάθεση. Παντού έχουν γίνει διαγωνισμοί. Βεβαίως και υπάρχει η δυνατότητα να γίνει ανάθεση, αλλά δεν έχει γίνει ούτε μία ανάθεση μέχρι τώρα. Παντού υπάρχουν ανοιχτοί διαγωνισμοί και δίκαιοι. Από αυτή εδώ την Κυβέρνηση απευθείας αναθέσεις δεν θα βρείτε.

Τι να κάνουμε; Έχουν κάποια κολλήματα. Αντί να βγουν και να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό, ο ένας ασχολείται με τα σκίτσα, ο άλλος με τα κατσίκια και ο άλλος με τις αναθέσεις που δεν υπάρχουν μέχρι τώρα. Αυτή είναι η εικόνα της αντιπολίτευσης.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

εγώ δεν πρόκειται να καθυστερήσω παραπάνω το Σώμα και θα δώσω τον λόγο στον επόμενο ομιλητή. Θέλω, όμως, να είναι απόλυτα σαφές προς όλες και όλους ότι η Κυβέρνηση αυτή έχει λάβει μια λαϊκή εντολή. Η λαϊκή αυτή εντολή είναι να σταματήσει την πολιτική της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού. Με σκληρή διαπραγμάτευση κατάφερε να μειώσει στο ένα τρίτο αυτά που είχατε εσείς υπογράψει.

Αυτή η Κυβέρνηση κατάφερε να πάρει μαζί της το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή η Κυβέρνηση κατάφερε να κινητοποιήσει τη διεθνή πολιτική κοινότητα, την οικονομική κοινότητα και τους ανθρώπους των γραμμάτων και του πολιτισμού, για να προχωρήσουμε σε μια λύση για το θέμα της Ελλάδος. Και από εκεί που η Ελλάδα ήταν στη γωνία, αυτή η Κυβέρνηση κατάφερε να αποκτήσει συμμάχους της τους δυνατούς της Ευρώπης.

Και λυπάμαι πάρα πολύ που η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και η άλλη αντιπολίτευση, αντί να ακολουθήσει το παράδειγμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που το καλοκαίρι ψήφισε τη συμφωνία αυτή, δίνοντας στη Νέα Δημοκρατία, από εκεί που την είχε καταντήσει ο Σαμαράς στο 8% και 10%, ένα 30%, ξαναγυρίζει ο κ. Μητσοτάκης στην πολιτική της στείρας αντιπαράθεσης και της συνεργασίας με τους νεοφιλελεύθερους πρώην εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, την κ. Ξαφά και τους υπολοίπους.

Θα προχωρήσουμε, λοιπόν, σύντομα στην αξιολόγηση. Οι ημέρες που έρχονται για τον ελληνικό λαό είναι πολύ καλύτερες. Κι εμείς, όταν θα πηγαίνουμε στις εκλογικές μας περιφέρειες, θα σας παίρνουμε μαζί για να κυκλοφορείτε και εσείς ελεύθερα».


Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ