Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

19.4.16

Γιατί δεν πάει στο ΠΙΚΠΑ Βούλας το παράρτημα ΑΜΕΑ Ανατολικής Αθήνας; Κύριε Υπουργέ


ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς: Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Θέμα: Γιατί δεν πάει στο ΠΙΚΠΑ Βούλας το παράρτημα ΑΜΕΑ Ανατολικής Αθήνας;


Κύριε Υπουργέ


Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το παράρτημα ΑΜΕΑ Ανατολικής Αθήνας του Ν.Π.Δ.Δ. «Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής» στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κτίριο στη Γλυφάδα πληρώνοντας ενοίκιο 10.000 € μηνιαίως. Το κτίριο έχει κριθεί ακατάλληλο λόγω της παλαιότητας του και δεν έχει τις απαραίτητες προδιαγραφές για να φιλοξενεί χρονίως πάσχοντα άτομα.
Σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ 5 του Νόμου 4109/3, προβλέπεται η υποχρεωτική μεταστέγαση των μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας οι οποίες είναι εγκατεστημένες σε ενοικιαζόμενα κτίρια, σε ιδιόκτητα.
Η προηγούμενη διοίκηση του 2015 του Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής είχε αποφασίσει την μετεγκατάσταση του σε ιδιόκτητο κτίριο στη Βούλα και συγκεκριμένα στο χώρο του πρώην ΠΙΚΠΑ όπου και άρχισαν οι αναγκαίες επισκευές. Εδώ και 15 μήνες δεν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες μεταστέγασης και η μονάδα συνεχίζει να λειτουργεί παρά τον Νόμο σε ακατάλληλο κτίριο.



Κατόπιν αυτών,


Ερωτάστε:
  1. Γιατί δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία μετεγκατάστασης σε ιδιόκτητο κτίριο;
  2. Ποιους εξυπηρετεί η στέγαση της μονάδας στο υπάρχoν ακατάλληλο χώρο στη Γλυφάδα;




ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Βασίλης Οικονόμου
Μαρία Αντωνίου
Γιώργος Βαγιωνάς
Σοφία Βούλτεψη
Βασίλης Γιόγιακας
Γεράσιμος Γιακουμάτος
Στέργιος Γιαννάκης
Χρήστος Κέλλας
Νίκος Παναγιωτόπουλος
Γεώργιος Στύλιος

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ