Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

23.12.13



Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ
ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΩΡΑ 54 ΦΙΛΕΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΑΠΟ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΤΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ»

Το Ιόνιο κόβεται κομμάτι - κομμάτι και ξεπουλιέται. Μετά την Κέρκυρα, την Λευκάδα και την Ζάκυνθο, έρχεται η σειρά του Πόρου Κεφαλονιάς.

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του στους συναρμόδιους Υπουργούς, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό την κοινοβουλευτική ευθύνη του τα νησιά του Ιονίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πολιτευτού Κεφαλονιάς - Ιθάκης των ΑΝΕΛ Γιώτας Αποστολάτου, το ΤΑΙΠΕΔ έβγαλε στο σφυρί 54 οικόπεδα - φιλέτα στον Πόρο Κεφαλονιάς, χωρίς την σύμφωνη γνώμη των τοπικών φορέων και με άγνωστες τις θέσεις Αυτοδοικητικών φορέων και των δύο Βαθμών.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
            ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΘΕΜΑ: ΤΩΡΑ ΗΛΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Κύριοι Υπουργοί,

Το νέο μεγαλύτερο κύμα ξεπουλήματος της δημόσιας κοινόχρηστης περιουσίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Στην Κέρκυρα προχωράτε ακάθεκτοι στην τσιμεντοποίηση του Ερημίτη, αφού παρά το ότι εκκρεμεί η εκδίκαση δυο προσφυγών ενώπιον του ΣΤΕ, εσείς εγκρίνατε ήδη το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Ακινήτου (ΕΣΧΑΑ) το οποίο προβλέπει την οικοδόμηση 36400 τμ κτιρίων μέσα σε παρθένα περιοχή!

Στην Λευκάδα δημοσιεύσατε σε ΦΕΚ της 14.11.2013 την άνευ ανταλλάγματος παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ εκτάσεων συνολικής επιφάνειας 577.000 τμ στις Αλυκές και στην Βασιλική, προκειμένου να εκποιηθούν όπως - όπως έναντι «πινακίου φακής».

Όπως με ενημερώνει η Πολιτευτής μας Κεφαλονιάς - Ιθάκης, στην Κεφαλονιά με το ίδιο ΦΕΚ προχωράτε στο ξεπούλημα 54 (!) οικοπέδων στην περιοχή του Πόρου, παραδίδοντας την τοπική ανάπτυξη στο έλεος ιδιωτικών συμφερόντων!

Στην Ζάκυνθο με άλλο ΦΕΚ της 28.11.2013 ξεπουλάτε δύο ακίνητα συνολικής έκτασης 19200 τμ στα Καλυβάκια και τον Άγιο Νικόλαο!

Είναι τεράστια η ευθύνη των τοπικών παραγόντων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, βουλευτών και όλων εσάς των Υπουργών για όλη αυτή την άθλια ιστορία.

Κατόπιν όλων όσων σας προαναφέρω, ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

  1. Γιατί προχωράτε στην τσιμεντοποίηση του Ερημίτη Κέρκυρας, όταν εκκρεμούν αποφάσεις του ΣΤΕ;
  2. Με ποιανού τη σύμφωνη γνώμη προχωράτε στην εκποίηση του φιλέτου του Πόρου Κεφαλονιάς; Ρωτήσατε τους τοπικούς φορείς; Πήρατε θετική απόφαση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' και Β' βαθμού; Και εάν ΝΑΙ, παρακαλώ να μου δώσετε όλα τα διευκρινιστικά στοιχεία.
  3. Πώς είναι δυνατόν να ξεπουλάτε δημόσια περιουσία ΚΑΙ στη Λευκάδα και μάλιστα χωρίς αντάλλαγμα; Ποιους επιχειρηματίες εξυπηρετείτε;
  4. Ποια άλλα κτήρια σκοπεύετε να ξεπουλήσετε στη Ζάκυνθο και γιατί επιλέξατε τα δύο συγκεκριμένα;
  5. Αντιλαμβάνεσθε, ότι όσους απαλλακτικούς νόμους κι αν ψηφίζει η συγκυβέρνησή σας στη Βουλή, οι ποινικές ευθύνες των μελών του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και οι δικές σας είναι τεράστιες και αυταπόδεικτες; Αντιλαμβάνεσθε ότι η επόμενη αντιμνημονιακή κυβέρνηση θα καταργήσει αυτούς τους νόμους και θα κληθείτε ΟΛΟΙ σας να αποδώσετε λογαριασμό;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ