Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

4.4.13



 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΤΑΑ (ΤΣΜΕΔΕ)
 
Την κραυγή απόγνωσης του Ιωάννη Μαρκατά, διπλωματούχου Πολιτικού Μηχανικού, που διαμαρτύρεται εντόνως για την εξοντωτική αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ (ΤΣΜΕΔΕ), μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

«Ειλικρινά σας μιλώ έχω φτάσει σε απόγνωση και μην ξέροντας τι να κάνω αποφάσισα να σας στείλω αυτό το email μήπως και μπορέσετε με την ευαισθησία που διαθέτετε να μεταφέρετε στους συναδέλφους σας Βουλευτές την απελπιστική κατάσταση στην οποία θα περιέλθουμε εάν αυξηθούν οι εισφορές μας», αναφέρει στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παραδόθηκε στο λογαριασμό του Τέρενς Κουίκ ο Ιωάννης Μαρκατάς και τονίζει πώς  «στη σημερινή εποχή, εάν επιδιώξουμε οποιαδήποτε προσωπική επικοινωνία με τους σεβαστούς εκπροσώπους μας μάλλον θα καταλήξουμε με σοβαρά κατάγματα στο ΚΑΤ».

Υπενθυμίζεται ότι με την κατάργηση και συγχώνευση του ταμείου των πολιτικών μηχανικών με τον ενιαίο ασφαλιστικό φορέα των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και παρά την άρνηση της ηγεσίας του Ταμείου περί μη συμμετοχής στο «κούρεμα» PSI, τα αποθεματικά κεφάλαια του πανίσχυρου μέχρι πρότινος ΤΣΜΕΔΕ εξαφανίστηκαν.

Έτσι, οι πολιτικοί μηχανικοί, καλούνται για άλλη μία φορά να πληρώσουν τα «σπασμένα» των εγκληματικών επιλογών της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης, αφού η διοίκηση του ΕΤΑΑ παραβλέποντας το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή ο κλάδος γνωρίζει τη μεγαλύτερη σε ένταση και διάρκεια οικονομική και επαγγελματική κρίση, αντί άλλης λύσης, επέλεξε να εφαρμόσει το μνημονιακό νόμο 3986 /2011, για αναδρομική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των μηχανικών από 1/1/2012, σε ποσοστά που ξεκινούν από 4,53% και φθάνουν, κλιμακωτά, μέχρι 93% (!) ανάλογα με τα έτη ασφάλισης.

«Με την ύφεση να καλπάζει και τους ασφαλισμένους ήδη να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, το Ταμείο οδηγείται σε μαρασμό και τα μέλη του σε μαζικές διαγραφές», υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό για το «ποιοι σκοποί εξυπηρετούνται με την αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων του συγκεκριμένου κλάδου, τη στιγμή μάλιστα που το εν λόγω Ταμείο παρουσιάζει ευρωστία, χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

ΘΕΜΑ: ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΤΑΑ (ΤΣΜΕΔΕ)

Κύριε Υπουργέ,

Σας προωθώ, άνευ περαιτέρω σχολίων, την κραυγή απόγνωσης του Ιωάννη Μαρκατά, Διπλωματούχου Πολιτικού Μηχανικού, που με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το οποίο και παραδόθηκε στο λογαριασμό μου, διαμαρτύρεται εντόνως για την εξοντωτική αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ (ΤΣΜΕΔΕ).

Στο email του, ο συντάκτης αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε κ. Κουίκ, καλησπέρα σας.

Αισθάνομαι πιο οικεία επικοινωνώντας μαζί σας από άλλους συναδέλφους σας λόγω της προηγούμενης θητείας σας στην τηλεόραση καθ’ ότι σας θεωρούμε δικό μας άνθρωπο.

Είμαι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας ασφαλισμένος στο ΕΤΑΑ (ΤΣΜΕΔΕ)

Ελπίζω το απεγνωσμένο αυτό μήνυμα να φτάσει στα χέρια σας.

Αφορά τις υπέρογκες αυξήσεις στο ταμείο ασφάλισής μας.

Ειλικρινά σας μιλώ έχω φτάσει σε απόγνωση και μην ξέροντας τι να κάνω αποφάσισα να σας στείλω αυτό το email μήπως και μπορέσετε με την ευαισθησία που διαθέτετε να μεταφέρετε στους συναδέλφους σας Βουλευτές την απελπιστική κατάσταση στην οποία θα περιέλθουμε εάν αυξηθούν οι εισφορές μας και να λάβετε πρωτοβουλία ώστε να μην συμβεί αυτό.

Τα παλαιότερα χρόνια ίσως να μπορούσα να σας συναντήσω και να σας το ζητήσω ευγενικά αυτοπροσώπως.

Δυστυχώς όμως στη σημερινή εποχή, εάν επιδιώξουμε οποιαδήποτε προσωπική επικοινωνία με τους σεβαστούς εκπροσώπους μας μάλλον θα καταλήξουμε με σοβαρά κατάγματα στο ΚΑΤ.

Πως έχουμε αποξενωθεί έτσι με αυτούς που μας αντιπροσωπεύουν αλήθεια;

Δεν πειράζει όμως, μια μορφή δημοκρατίας ίσως να είναι και αυτή.

Γι’ αυτό μην έχοντας άλλη διέξοδο επέλεξα το μοναδικό δυνατό τρόπο επικοινωνίας μαζί σας, το email παρακαλώντας το Θεό να το διαβάσετε πριν το στείλετε στον κάδο ανακύκλωσης.

Δεν θα ήθελα να σας κουράσω άλλο με τα προβλήματά μου.

Θα με γέμιζε κουράγιο μία απάντησή σας.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. Θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω και με άλλους συναδέλφους σας.

Μετά μεγάλης μου τιμής

Ιωάννης Μαρίνου Μαρκατάς
Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός
Λάρισα»

Κύριε Υπουργέ,

Η απόφαση της μνημονιακής τρικομματικής συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, για την εξοντωτική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ήδη κατεστραμμένου κλάδου των Πολιτικών Μηχανικών, αποτελεί τερατώδες σκάνδαλο, αφού για μία ακόμα φορά, οι επαγγελματίες καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα, μέσω της καταβολής του υπέρογκου ποσού των 60-65 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα του ΕΤΑΑ, που για το 2013 υπολογίζεται στα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Σας υπενθυμίζω ότι μέχρι την ένταξή του στο ΕΤΑΑ το πρώην ΤΣΜΕΔΕ, παρουσίαζε κατά την τελευταία τριετία πλεόνασμα αποθεματικών κεφαλαίων, περίπου 208 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως!

Με την κατάργηση  και συγχώνευση του ταμείου των  Πολιτικών Μηχανικών με τον ενιαίο ασφαλιστικό φορέα  των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών  και παρά την άρνηση της ηγεσίας  του Ταμείου περί μη συμμετοχής στο «κούρεμα» PSI, τα αποθεματικά του πανίσχυρου μέχρι πρότινος ΤΣΜΕΔΕ εξαφανίστηκαν.

Σε μία προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο  είχε περιέλθει το νέο, ενιαίο πλέον, ταμείο, η διοίκηση του ΕΤΑΑ παραβλέποντας  το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή ο κλάδος γνωρίζει τη μεγαλύτερη σε ένταση και διάρκεια οικονομική και επαγγελματική κρίση, αντί άλλης λύσης, επέλεξε να εφαρμόσει το μνημονιακό νόμο 3986 /2011, για αναδρομική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των μηχανικών από 1/1/2012, σε ποσοστά που ξεκινούν από 4,53% και φθάνουν, κλιμακωτά, μέχρι 93% (!) ανάλογα με τα έτη ασφάλισης.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.Δεδομένης της ολοσχερούς καταστροφής του κλάδου των κατασκευών στη χώρα, σε τι και ποιούς εξυπηρετεί μία αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των Πολιτικών Μηχανικών, τη στιγμή που το εν λόγω Ταμείο παρουσιάζει ευρωστία, χωρίς μάλιστα καμία κρατική επιχορήγηση;

2. Με την ύφεση να καλπάζει και τους ασφαλισμένους ήδη να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, το Ταμείο οδηγείται σε μαρασμό και τα μέλη του σε μαζικές διαγραφές. Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετείται με αυτές τις αποφάσεις;



Ο Ερωτών Βουλευτής



Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ





Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ