Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

3.4.13

1500 συνταξιούχοι του Ηρακλείου κινδυνεύουν να μην λάβουν τις συντάξεις τους Η παρέμβασή του Λευτέρη Αυγενάκη



Αθήνα, 2 Απριλίου 2013

1500 συνταξιούχοι του Ηρακλείου
κινδυνεύουν να μην λάβουν τις συντάξεις τους
                                                                                   

Η παρέμβασή του Λευτέρη Αυγενάκη
                                                                                        
                                           
Το πρόβλημα κατά την απογραφή 1.500 συνταξιούχων του Νομού Ηρακλείου, οι οποίοι κινδυνεύουν να μη λάβουν τη σύνταξή τους, επισημαίνει με παρέμβασή του ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση.

Από 1-1-2013 διενεργείται καθολική αυτοπρόσωπη καταγραφή συνταξιούχων, ταυτόχρονα σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας, ακόμα και στις μέχρι σήμερα γκρίζες ζώνες των συντάξεων. Ήδη, σε όλους τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης έχουν διενεργηθεί ταυτόχρονα αυτοπρόσωπες απογραφές των συνταξιούχων.

Τα ευρήματα δυστυχώς μέχρι σήμερα  είναι αποκαλυπτικά και επιβεβαιώνουν το τεράστιο μέγεθος της ανομίας, που επικρατούσε για χρόνια στο ασφαλιστικό μας σύστημα, καθώς και την αιμορραγία πόρων, που αυτή προκαλούσε .

Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα, το σύνολο των αναπόγραφων σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχεται 53.694 (που αντιστοιχεί σε ποσό διαρροής ύψους περίπου 420 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως) χωρίς να έχουν ακόμα προσμετρηθεί τα ευρήματα της προαναφερθείσας τελευταίας απογραφής αιτία θανάτου σε Δημόσιο και ΙΚΑ, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη..

Σύμφωνα και με τα τελευταία δεδομένα, μεταξύ των Ταμείων και της ΗΔΙΚΑ επί συνόλου 4.390.378 συντάξεων εμφανίζονται 167.364 με  κενά ή άκυρα ΑΜΚΑ (απόκλιση 3,81%) και  152.311 με κενά ή άκυρα ΑΦΜ (3,46%). Επιπρόσθετα έχουν εντοπιστεί 15.882 συντάξεις για τις οποίες δεν είναι γνωστό ούτε το ΑΜΚΑ ούτε το ΑΦΜ.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο κ. Λ. Αυγενάκης, «σχεδόν 1500 συνταξιούχοι στο Ηράκλειο δε θα πάρουν σύνταξη τις επόμενες ημέρες ενώ είναι νόμιμα δικαιούχοι σύνταξης, κι αυτό γιατί υπήρξε πρόβλημα στην απογραφή ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Οι 56 από αυτούς αντιμετωπίζουν πρόβλημα και στους δύο αριθμούς ενώ οι 1400 σε έναν εκ των δύο» και επισημαίνει ότι: «δεδομένων των ιδιαίτερων δυσκολιών που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι συνταξιούχοι, είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να αποκατασταθεί άμεσα το εν λόγω πρόβλημα στην απογραφή τους και να λάβουν άμεσα τις συντάξεις τους».

Τέλος, ο Ηρακλειώτης Βουλευτής ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στις συντάξεις των 1500 συνταξιούχων, εφόσον τις δικαιούνται.

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ