Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

16.1.12

Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2012

Διευκρινήσεις σχετικά με την έκδοση πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης

Το θέμα φέρνει στη Βουλή ο Λευτέρης Αυγενάκης


Διευκρινίσεις για την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να συνδέσει το ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης Π.Ε.Α. με το ηλεκτρονικό σύστημα αμοιβών του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον Υπουργό Π.Ε.ΚΑ. , κ. Γ. Παπακωνσταντίνου..

Ειδικότερα, στο έγγραφό του, ο κ. Αυγενάκης επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη απόφαση, «ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα, μόνο στους Μηχανικούς Α.Ε.Ι να εκδίδουν τα εν λόγω πιστοποιητικά και όχι οι Μηχανικοί Τ.Ε., οι οποίοι δεν μπορούν να εγγραφούν στα μητρώα του Τεχνικού Επιμελητηρίου».

Όπως τονίζει, «αυτό συνιστά σαφέστατη παραβίαση του νόμου 39/19/2011 «περί ανοίγματος κλειστών επαγγελμάτων», καθώς δεν θα μπορούν να εκδώσουν Π.Ε.Α. οι Μηχανικοί Τ.Ε, οι οποίοι δεν γίνονται δεκτοί ως μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου».

Ο κ. Αυγενάκης προσθέτει, πως «σε μία περίοδο που ο κατασκευαστικός κλάδος δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα, εξαιτίας της ολοένα και αυξανόμενης ύφεσης, ο αποκλεισμός μίας μερίδας επαγγελματιών από τη διαδικασία έκδοσης Π.Ε.Α., θα δημιουργήσει προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, ενώ αντίκειται στις αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού».

Στο πλαίσιο αυτό ο ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός γιατί αποκλείεται ο κλάδος των Μηχανικών Τ.Ε. από την έκδοση Π.Ε.Α. και αν προτίθεται να εξετάσει την κατάργηση της σύνδεσης του συστήματος έκδοσης Π.Ε.Α. με το ηλεκτρονικό σύστημα αμοιβών του Τεχνικού επιμελητηρίου, προκειμένου να συμμετέχουν όλοι οι μηχανικοί και να εφαρμόζεται επί της ουσίας ο νόμος «περί ανοίγματος κλειστών επαγγελμάτων.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ