Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

24.8.11

Να πληρωθούν οι εκπαιδευτές των Δημοσίων ΙΕΚ και να προσληφθούν τα εκλεγμένα μέλη ΔΕΠ στα Πανεπιστήμια

Ροντούλης προς Διαμαντοπούλου στη Βουλή:

«Να πληρωθούν οι εκπαιδευτές των Δημοσίων ΙΕΚ και να προσληφθούν τα εκλεγμένα μέλη ΔΕΠ στα Πανεπιστήμια»

Σε δύο εκκρεμή ζητήματα που αφορούν το Υπουργείο Παιδείας, επικεντρώθηκε η ομιλία στην Βουλή, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτή Λάρισας Αστέριου Ροντούλη.
Ο κ Ροντούλης απευθυνόμενος στην Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Διαμαντοπούλου, τόνισε τα παρακάτω:
«Υπάρχουν αυτή τη στιγμή επτά χιλιάδες εκπαιδευτές των δημοσίων ΙΕΚ σε όλη τη χώρα που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δυόμισι χρόνια. Παρόλο που τους έχει διαμηνυθεί ότι το Υπουργείο Παιδείας διαθέτει εγκεκριμένο κονδύλι 36 εκ. ευρώ για την αποπληρωμή τους, εκείνοι παραμένουν στην αβεβαιότητα και στην οικονομική εξαθλίωση που τους οδήγησε η παράλογη και ανάλγητη στάση της Πολιτείας. Είναι πράγματι οδυνηρό να οφείλονται δεδουλευμένα πολλών ετών σε ωρομίσθιους εκπαιδευτές, τη στιγμή που οι περισσότεροι από αυτούς αντιμετωπίζουν την σκληρή καθημερινότητα των οικονομικών υποχρεώσεων με δανεικά από συγγενείς και φίλους. Επειδή πίσω από αυτούς τους εκπαιδευτές υπάρχουν οικογένειες, πρέπει η Ελληνική Πολιτεία να δώσει άμεσα τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και να εξοφλήσει τα οφειλόμενα, ώστε να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων.
Το δεύτερο ζήτημα που αφορά το Υπουργείο Παιδείας, αναφέρεται στο θέμα των διορισμών μελών ΔΕΠ που έχουν εκλεγεί αξιοκρατικά από τα εκλεκτορικά σώματα των Πανεπιστημίων, αλλά αδικαιολόγητα καθυστερεί η έκδοση του ΦΕΚ διορισμούς τους, ώστε να αναλάβουν υπηρεσία. Πρόκειται για πάνω από 800 επιστήμονες με αυξημένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που είναι γεγονός ότι διέθεσαν πολλά χρόνια από την ζωή τους στην απόκτηση μεταπτυχιακών, διδακτορικών διπλωμάτων και διδακτικής προϋπηρεσίας. Αυτή τη στιγμή οι εν λόγω επιστήμονες βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας από το Κράτος, αφού αναμένουν εδώ και πολύ χρόνο τον διορισμό τους. Άλλωστε η αναγκαιότητα πρόσληψης αυτών των ανθρώπων στηρίζεται στις Πανεπιστημιακές ανάγκες, που φαίνεται ότι μετά βίας καλύπτονται από το υπάρχον προσωπικό».
Απαντώντας η Υπουργός κ. Διαμαντοπούλου για το ζήτημα των αδιόριστων μελών ΔΕΠ, ανέφερε τα εξής: «Κύριε Ροντούλη έχουμε συζητήσει πολλές φορές το εν λόγω ζήτημα. Θέλω να σας ενημερώσω ότι η έγκριση για προσλήψεις μελών ΔΕΠ για φέτος είναι για 400 άτομα και πιστεύω ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα δοθεί λύση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί. Τώρα για τους υπόλοιπους 400, αναμένεται ότι οι εγκρίσεις θα δοθούν από 1η Ιανουαρίου».
Απαντώντας η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας κ. Γεννηματά για το θέμα των απλήρωτων εκπαιδευτών δημοσίων ΙΕΚ ανέφερε τα εξής: «Ζητήθηκε όπως κ. Ροντούλη γνωρίζετε, μια σειρά δικαιολογητικών από τους εκπαιδευτές, προκειμένου να πληρωθούν για το τρέχον έτος, όσο και για τα προηγούμενα έτη. Πιστεύω ότι μέσα στο Σεπτέμβριο το σύνολο των δικαιολογητικών θα είναι στη διάθεση της υπηρεσίας δημοσιονομικού ελέγχου και από εκεί και πέρα θα πρέπει να ενταλματοποιηθούν. Άρα, έχουν δρομολογηθεί όλα και τα μόνο που θέλω να παρακαλέσω τους ενδιαφερομένους είναι να κάνουν λίγη ακόμα υπομονή».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ