Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

3.6.11

ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα , 3 Ιουνίου 2011

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΟΥΜΕΝΟ ΒΑΘΜΟ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΥΝΕΝΝΟΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ & ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ


Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στη σημερινή του ομιλία κατά τη συζήτηση επερώτησης της ΝΔ για τις συγχωνεύσεις σχολείων, τόνισε τα εξής:

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):
Εμείς, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, κάθε χρόνο τέτοια εποχή έχουμε καθιερώσει να φέρνουμε εδώ Ευρωβουλευτές και υψηλόβαθμα στελέχη από τις Βρυξέλλες που διαμορφώνουν άποψη. Και έχουμε πάρει αρκετά ψηφίσματα για την Ελλάδα όπως αυτό των Δελφών. Τους έχουμε πάει στη Βεργίνα, στο Άγιο Όρος, στην Ανάβυσσο..
Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Τίμο που τώρα έχει πάνω από 19% στη Φινλανδία. Δέχτηκα λοιπόν ένα τηλεφώνημα προηγουμένως που έλεγε ότι «το σκεφτόμαστε.. πέφτουν πέτρες, γιαούρτια, η Ελλάδα δεν είναι ασφαλής χώρα..».
Προσπάθησα να εξηγήσω ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Πέρυσι όταν είχαν έρθει, εξασφαλίσαμε 15’ στο Euronews. Πλέον το χάσαμε αυτό!
Όλα αυτά είναι προσβλητικά για την πατρίδα ανεξαρτήτως του ποιος φταίει. Ούτε εμένα μ’ αρέσει να φυγαδεύονται βουλευτές από τον Εθνικό Κήπο, ούτε εμένα μου άρεσαν τα συμβάντα στην Κέρκυρα, στην Αργυρούπολη κτλ. Δε μ’ αρέσει να με ρωτάει ο 5χρονος εγγονός μου «Παππού, γιατί σας μουντζώνουν;»..
Κάθε μέρα είναι φανερό ότι μειώνεται ο βαθμός επιρροής του πολιτικού συστήματος. Ρωτώ: Γιατί δεν ζητάμε από την “πλατεία” να κάνουν μία επιτροπή και να έρθουν εδώ να μιλήσουν στη Βουλή, στο Προεδρείο, στα κόμματα; Να έρθουν και με συγκροτημένο λόγο και όχι άναρθρα να εξηγήσουν ποιος είναι ο λόγος που τα αφήνουν όλα και συγκεντρώνονται στις πλατείες. Το στείρο δεν είναι αποδοτικό, δε γεννά, δε δημιουργεί!
Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή: Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι εάν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο –που εμείς δεν το ψηφίζουμε γιατί δώσαμε ήδη μία ευκαιρία που κατασπαταλήθηκε- ότι οι “εκδηλώσεις αγάπης” της πλατείας προς τον κοινοβουλευτισμό θα μείνουν ως έχουν ή θα μετεξελιχθούν σε άλλες “λατρευτικές εκδηλώσεις”. Εάν δεν ψηφιστεί, πάλι η πλατεία θα προβεί σε τέτοιου είδους συμπεριφορές, αφού θα κινδυνέψουν μισθοί και συντάξεις..
Εκεί στριμώχνεται το πολιτικό σύστημα. Και εκεί που στριμωχνόμαστε σ’ αυτή την κατάσταση, δεν υπάρχει συνεννόηση!
Δεν υπάρχει εθνική ομοψυχία! Ο καθένας μόνο τι θα κερδίσει! Συγκρούεται η Ελλάδα, συνθλίβεται η Ελλάδα και ο καθένας το τομάρι του!
Περιφέρουμε την πρόταση για συνευθύνη και συνεννόηση 15 μήνες, δεν μας ακούει κανείς, ίσως κάποια πράγματα πήγε να ακούσει ο Πρωθυπουργός, αλλά κι αυτός δειλά. Φοβούμενος, όχι τη λογική, που την αντιλαμβάνεται, αλλά την κοινοβουλευτική του ομάδα.
Η Αριστερά έχει το δικό της τροπάριο. Δεν αλλάζει. Χρόνια τώρα πιστεύει σε μία συγκεκριμένη πολιτική, καλώς ή κακώς. Η ΝΔ από την δική της πλευρά βρίσκεται σε μία αγκυλωμένη θέση. Έχει αυτοεγκλωβιστεί. Κάνει αντιμνημονιακή πολιτική υπηρετώντας το μνημόνιο.
Σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται σε κίνδυνο. Αυτό που χθες μπορούσε να φαντάζει σα μία κάποια λύση για να ηρεμήσουμε αφενός την Ευρώπη, αφετέρου έναν κόσμο που αγωνιά, το αποκρούσατε. Δηλαδή, μία εθνική συνεννόηση. Τώρα, πλέον, σήμερα δεν ξέρω αν φτάνει, αυτό που φάνταζε σαν μία λύση πιθανή για αποσόβηση των χειροτέρων. Σήμερα, ίσως, δεν φτάνει επειδή δεν έχω εμπιστοσύνη σε εκείνους που θα έπρεπε να έχω εμπιστοσύνη από διαγωγές και από πρακτικές.
Κάνω μία έκκληση στο Θεό. «Ο Θεός να βάλει το χέρι Του». Μην έχουμε χειρότερα. Μήπως μια μειοψηφία επιβληθεί σε μια άκαπνη πλειοψηφία από αυτούς που βρίσκονται στην πλατεία. Φοβούμαι, λοιπόν, μήπως υπάρξει κίνδυνος. Εύχομαι να μην υπάρξει. Εύχομαι, όμως, να υπάρξει και λογική, που δεν την βλέπω. Όταν έγινε το πρώτο συμβάν, αν υπήρχε μια συλλογική κατευθείαν καταδίκη, δεν θα ενθαρρύνονταν οι άλλοι. Όμως, όταν υπάρχει ένα «ναι μεν, αλλά» απ’ όπου κι αν προέρχεται -και δεν προσωποποιώ καταστάσεις- τότε ενθαρρύνονται.
Υπάρχει κόμμα που δεν λαμβάνει υπ’ όψιν όταν πάει σε μια συγκέντρωση, τα γιαούρτια; Χάνει την έννοιά της η Δημοκρατία, στενεύουμε την Δημοκρατία. Και υπάρχει πρόβλημα με την Δημοκρατία όσο εμείς δεν μπορούμε να υπερβούμε τον εαυτόν μας και όσο οι εισαγγελείς μας στέλνουν καθημερινώς κόλλες χαρτί με πολιτικά πρόσωπα να εμπλέκονται σε λαθροχειρίες. Αυτά τα βλέπει ο λαός, βλέπει εμάς αμήχανους να παρακολουθούμε την εξέλιξη, σε μια διάθεση συμβιβασμού. Γι’ αυτό δεν προχωράει η SIEMENS, γι αυτό δεν προχώρησε η Εξεταστική των πραγμάτων για την Οικονομία. Ο κόσμος, όμως, απαντά: «Έξω οι κλέφτες». Και, δυστυχώς, κάποιοι εξακολουθούν να είναι μέσα εδώ, με την δική μας ανοχή.

Απαντώντας σε μεσολαβήσασα απάντηση της Υφυπουργού Παιδείας, κ. Χριστοφιλοπούλου, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

Καταρχήν αισθάνομαι λίγο σαν να τα λέτε στην νύφη να τα ακούσει η πεθερά, δηλ. οι 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι διερωτούνται αυτά που είπα και εγώ, για το ασύνδετο της κυβερνήσεως. Να τα πείτε στο Υπουργικό συμβούλιο που δεν γνωρίζει ο ένας τι λέει ο άλλος.
Εάν το ΠΑΣΟΚ με τις αγκυλώσεις του παρελθόντος είχε επιτρέψει να αναθεωρήσουμε το άρθρο 16, σήμερα, δεν θα είχαμε στο εξωτερικό 60.000 παιδιά, που κοστίζουν στις οικογένειες και στον εθνικό πλούτο όσα χρήματα βγάλατε από την μείωση των συντάξεων. Θα μπορούσαμε να έχουμε κρατήσει τα παιδιά να σπουδάσουν εδώ και τα λεφτά τα οποία δίνουμε στο εξωτερικό για να σπουδάζουν να μην είχανε κοπεί από τις συντάξεις των συνταξιούχων. Να λοιπόν γιατί δεν ξέρετε τι να κάνετε!
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ