Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

18.5.11

* ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ «ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ» *ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα, 18 Μαΐου 2011
ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.
ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ «ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ»

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ. κατέθεσε Πρόταση Νόμου με θέμα την «Ουσιαστική Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από το Ελληνικό Κράτος και Προώθηση της Διεθνούς Αναγνώρισής της».

Επισυνάπτεται η Πρόταση Νόμου




ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ


στην πρόταση νόμου «Ουσιαστική Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από το Ελληνικό Κράτος και Προώθηση της Διεθνούς Αναγνώρισής της»


Προς την Βουλή των Ελλήνων


Ο Νόμος 2193/1994 (ΦΕΚ 32 Α΄) καθώς και το Προεδρικό Διάταγμα 99/1994 (ΦΕΚ 78 Α΄) ορίζουν την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και καθορίζουν τον χαρακτήρα, το περιεχόμενο, τους φορείς και τους τρόπους οργάνωσης των σχετικών εκδηλώσεων. Ωστόσο, ενώ ορίζουν ημέρα μνήμης δεν αναγνωρίζουν σαφώς το ίδιο το γεγονός της Γενοκτονίας, αφού δεν αναφέρεται καν ο αυτουργός αυτής και δεν καθιερώνουν την αναγκαία συνθήκη μιας τέτοιας αναγνώρισης, δηλαδή την προώθησή της διεθνώς. Επίσης, εν τοις πράγμασι δεν υφίσταται καμία αναγνώριση και κανένας σεβασμός προς τα θύματα, όταν Έλληνες αξιωματούχοι τιμούν τους υπευθύνους της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Η απόφαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων αλλά και η απόφαση του Σουηδικού Κοινοβουλίου για αναγνώριση των Γενοκτονιών των Ποντίων, Αρμενίων και άλλων λαών από το τουρκικό κράτος κατά τις δύο πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα είναι γεγονότα που συνθέτουν μια ευνοϊκή συγκυρία για διεθνή προώθηση τέτοιων σημαντικών ζητημάτων για την ανθρωπότητα πού αφορούν την αποδοχή της ιστορικής αλήθειας, το δικαίωμα των λαών στην μνήμη και το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Είναι λοιπόν επιβεβλημένο όσο ποτέ άλλοτε και για την Ελλάδα η επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (και κατ’ επέκταση των Ελλήνων της Θράκης και της Ιωνίας), η σαφής καταδίκη της Τουρκίας, η προώθηση του ζητήματος διεθνώς και η δημιουργία ανάλογου φορέα.
Το ελληνικό κράτος μέχρι τώρα, δυστυχώς, με το πρόσχημα της εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών διαφορών περιορίσθηκε σε μία πολιτική στείρας μνήμης και υποβαθμισμένων εκδηλώσεων-μνημοσύνων, χωρίς να αγγίξει τον πυρήνα του ζητήματος που είναι η διεθνοποίησή του. Από την άλλη πλευρά, η Τουρκία πλαστογραφεί την ιστορική πραγματικότητα προωθώντας διεθνώς την άποψη ότι υπήρξε «γενοκτονία» των Τούρκων από τους Ποντίους, όπως άλλωστε πράττει και με τους Αρμενίους, προπαγανδίζοντας προκλητικά τα ψευδή περί «αιματηρής αρμενικής τρομοκρατίας».
Η εξόντωση όμως του Ποντιακού Ελληνισμού κατά την περίοδο 1916-1923 από το τουρκικό καθεστώς πληροί όλα τα στοιχεία μιας Γενοκτονίας, έτσι όπως αυτή ορίζεται και από τον ΟΗΕ, και ως τέτοια πρέπει να αναγνωρισθεί διεθνώς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υιοθετημένη από τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ Σύμβαση για την Πρόληψη και Τιμωρία του Εγκλήματος της Γενοκτονίας έχει λάβει ως βάση για τον ορισμό της εννοίας της γενοκτονίας την ιστορική εμπειρία των γενοκτονιών αρχικά των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων στις αρχές του 20ου αιώνα από το τουρκικό καθεστώς και μετέπειτα αυτήν των Εβραίων του Β΄ Παγκοσμιου Πολέμου.
Η ιστορική αλήθεια λοιπόν δεν πρέπει να παραποιείται λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων και τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα να παραμένουν ηθικώς αδικαίωτα. Η ανάδειξη και διεθνοποίηση της εν λόγω Γενοκτονίας υπερβαίνει τον Ποντιακό Ελληνισμό, αφορά όλους τους Έλληνες και έχει μία πανανθρώπινη εμβέλεια λόγω της προσφοράς του ελληνοποντιακού στοιχείου στον παγκόσμιο πολιτισμό και θα πρέπει να αποτελεί ζωτικό στοιχείο μιας ελληνικής εξωτερικής πολιτικής που σέβεται την Ιστορία του ελληνικού Έθνους και την αλήθεια. Η γνώση και η ζωντανή και γόνιμη μνήμη της ιστορικής αλήθειας βοηθούν στην κατανόηση του παρόντος και συντελούν στην καλύτερη προετοιμασία του μέλλοντος για τον ελληνικό λαό αλλά και για όλον τον πολιτισμένο κόσμο. Η σκόπιμη αποσιώπηση ποτέ δεν βοηθά την αδελφοποίηση και την προσέγγιση των λαών και των εθνών. Αντιθέτως, η αναγνώριση, η αμοιβαία κατανόηση, η διατήρηση της μνήμης και ο σεβασμός στην ατομική και συλλογική ανθρώπινη αξιοπρέπεια συντελούν στην επίλυση των διαφορών και στον δρόμο της ειρήνης και της προόδου.



Αθήνα, 18 Μαΐου 2011

Οι προτείνοντες Βουλευτές
Καρατζαφέρης Γεώργιος, Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ, Βουλευτής Β’ Αθηνών

Αϊβαλιώτης Κωνσταντίνος, Βουλευτής Β’ Αθηνών

Ανατολάκης Γεώργιος, Βουλευτής Β’ Πειραιώς

Αποστολάτος Βαΐτσης, Βουλευτής Α’ Πειραιώς

Βελόπουλος Κυριάκος, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης

Βορίδης Μαυρουδής (Μάκης), Βουλευτής Αττικής

Γεωργιάδης Σπυρίδων- Άδωνις, Βουλευτής Β’ Αθηνών

Κολοκοτρώνης Άγγελος, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης

Κοραντής Ιωάννης, Βουλευτής Επικρατείας

Μαρκάκης Παύλος, Βουλευτής Μαγνησίας

Παπανδρέου – Παπαδάκη Ουρανία, Βουλευτής Ευβοίας

Πλεύρης Αθανάσιος, Βουλευτής Α’ Αθηνών

Πολατίδης Ηλίας, Βουλευτής Σερρών

Ροντούλης Αστέριος, Βουλευτής Λαρίσης

Χρυσανθακόπουλος Αλέξανδρος, Βουλευτής Αχαΐας












ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ
Ουσιαστική Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από το Ελληνικό Κράτος και Προώθηση της Διεθνούς Αναγνώρισής της


Άρθρο 1

Η Ελληνική Δημοκρατία αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων που διαπράχθηκε από το τουρκικό καθεστώς κατά την περίοδο 1916 - 1923.

Άρθρο 2

1. Συνίσταται «Επιτροπή Προώθησης της Διεθνούς Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου». Η Επιτροπή είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με στόχο την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από κάθε χώρα-μέλος του ΟΗΕ. Η Επιτροπή διεκπεραιώνει οποιοδήποτε σχετικό θέμα με τον προαναφερθέντα στόχο τόσο σε χώρες που αναγνωρίζουν τη Γενοκτονία όσο και σε χώρες που δεν την έχουν αναγνωρίσει ακόμη.
2. Η Επιτροπή είναι δεκαπενταμελής. Τα υποψήφια μέλη της Επιτροπής προτείνονται από τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τις Πανελλήνιες Δευτεροβάθμιες Ποντιακές Οργανώσεις. Τα υποψήφια μέλη της Επιτροπής θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από αποδεδειγμένο ήθος και προσφορά σε ζητήματα που αφορούν το ελληνικό κράτος και ευρύτερα τον Ελληνισμό. Η τελική επιλογή γίνεται από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής των Ελλήνων.
3. Η Επιτροπή φροντίζει για την ανέγερση και την συντήρηση Εθνικού Μνημείου Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, της Θράκης και της Ιωνίας τουλάχιστον στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη και όπου αλλού αυτή κρίνει. Η κατάθεση στεφάνου στα Μνημεία θα περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα επισκέψεων Αρχηγών Κρατών και ξένων επισήμων αντιπροσωπειών.
4. α) Η Επιτροπή δύναται να χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, από δωρεές και οικονομικές ενισχύσεις ποντιακών συλλόγων και τρίτων φορέων και προσώπων. Η επιτροπή δύναται να αρνηθεί χρηματοδότηση.
β) Λοιπά χρηματοδοτικά και λειτουργικά ζητήματα της Επιτροπής ρυθμίζονται από το καταστατικό της.


Άρθρο 3

Απαγορεύεται σε εκπροσώπους της Ελληνικής Δημοκρατίας (εκπροσώπους της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας, αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, διπλωμάτες, στρατιωτικούς και δημοσίους υπαλλήλους) να αποδίδουν τιμές σε υπευθύνους Γενοκτονίας του Ελληνισμού ή να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες που αποτελούν απότιση φόρου τιμής σε υπευθύνους Γενοκτονίας του Ελληνισμού στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, μέχρι την αναγνώριση της Γενοκτονίας από την Τουρκία και τη διεθνή κατάθεση συγνώμης εκ μέρους της.

Άρθρο 4

Απαγορεύεται σε φορείς του δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης να διοργανώνουν, να συμμετέχουν ή να χρηματοδοτούν εκδηλώσεις και δραστηριότητες που αποτελούν απότιση φόρου τιμής σε υπευθύνους Γενοκτονίας του Ελληνισμού στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Άρθρο 5

Η ισχύς αυτού του νόμου αρχίζει από την δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.



Αθήνα, 18 Μαΐου 2011

Οι προτείνοντες Βουλευτές
Καρατζαφέρης Γεώργιος, Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ, Βουλευτής Β’ Αθηνών

Αϊβαλιώτης Κωνσταντίνος, Βουλευτής Β’ Αθηνών

Ανατολάκης Γεώργιος, Βουλευτής Β’ Πειραιώς

Αποστολάτος Βαΐτσης, Βουλευτής Α’ Πειραιώς

Βελόπουλος Κυριάκος, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης

Βορίδης Μαυρουδής (Μάκης), Βουλευτής Αττικής

Γεωργιάδης Σπυρίδων- Άδωνις, Βουλευτής Β’ Αθηνών

Κολοκοτρώνης Άγγελος, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης

Κοραντής Ιωάννης, Βουλευτής Επικρατείας

Μαρκάκης Παύλος, Βουλευτής Μαγνησίας

Παπανδρέου – Παπαδάκη Ουρανία, Βουλευτής Ευβοίας

Πλεύρης Αθανάσιος, Βουλευτής Α’ Αθηνών

Πολατίδης Ηλίας, Βουλευτής Σερρών

Ροντούλης Αστέριος, Βουλευτής Λαρίσης

Χρυσανθακόπουλος Αλέξανδρος, Βουλευτής Αχαΐας
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ