Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

15.2.11

ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΗΣ ΛΙΤΣΑΣ ΑΜΜΑΝΑΤΊΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Συνέχιση της συζήτησης επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης:
«Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις».

ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΗΣ ΛΙΤΣΑΣ ΑΜΜΑΝΑΤΊΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ










ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΕ΄
Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Συνέχιση της συζήτησης επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις».

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Η κυρία Ευαγγελία Αμμανατίδου – Πασχαλίδου έχει το λόγο.
ΛΙΤΣΑ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ-ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριε Υπουργέ, δύο ημέρες εδώ σε αυτήν την Αίθουσα σας ακούσαμε. Να μην πω ότι παρεμβαίνατε σε καθένα συνάδελφο Βουλευτή που μιλούσε. Έγινε ένας «διάλογος» πάρα πολύ ζωντανός. Όποιοι μάλιστα τον βλέπουν από την τηλεόραση και δεν ξέρουν και τα «dessous» λένε ότι όντως έγινε διάλογος. Πού έγινε διάλογος; Αν γινόταν διάλογος, δεν θα είχαμε αυτές τις αντιδράσεις. Αν γινόταν ουσιαστικός διάλογος, η «Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος» δεν πρόκειται να έκανε όλες αυτές τις κινητοποιήσεις.
Έχω ένα έγγραφο –θα τα καταθέσω όλα στα Πρακτικά- για την εκτελεστική γραμματεία της «ΟΕΝΓΕ», υπογράφει ο Πρόεδρος Δημήτρης Βαρνάβας.
Συντονιστική Επιτροπή των ιατρικών φορέων. Ιατρικοί φορείς: Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς, ΟΕΝΓΕ, ιατρικές επαγγελματικές ενώσεις.
Αυτό είναι το ψήφισμα προς τον Πρόεδρο και την ολομέλεια του «ΚΕΣΥ» σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Ακόμη, απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Κατάληψης του Υπουργείου Υγείας, «Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά», «Ένωση Γιατρών Ηπείρου», αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης των Γιατρών του νοσοκομείου Πτολεμαϊδας «Μποδοσάκειο», «Ένωση Γιατρών Μαγνησίας», αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης -όλα αυτά είναι για τις απεργιακές κινητοποιήσεις- Ανακοίνωση-Ψήφισμα «Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας», Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου «Ο Άγιος Διονύσιος», «Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας», «Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Δυτικής Μακεδονίας», «ΕΙΝΑΠ», «Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας», διάφορα δελτία τύπου, Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσειου Νοσοκομείου», που συμπαρίσταται, «Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος», «Πανευρυτανική Ένωση», Ανακοίνωση-Ψήφισμα «Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας», «Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου», «Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας», «Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων», «Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας Τρικάλων», «Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρου Υγείας Λήμνου», Απόφαση Συνέλευσης «Συλλόγου Ιατρών Λέσβου του ΕΣΥ» και έχει μαζί την απόφασή τους και την αντίθεσή τους στα 5 ευρώ, Απόφαση Συνέλευσης «Ιατρών Ρεθύμνου», «Ενώπιον Παντός Αρμοδίου Δικαστηρίου και Πάσης Δημόσιας Αρχής, Εξώδικη Διαμαρτυρία-Πρόσκληση-Δήλωση» του «Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου».
Επίσης, «Σύλλογος Συμβασιούχων Ιατρών ΙΚΑ Αττικής», «Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών», «Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού», η γνωστή ΠΑΣΟΝΟΠ, η οποία στηρίζει τις κινητοποιήσεις του ιατρικού κλάδου.
Βεβαίως, υπάρχει και πάλι από την «Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού» -το είπα και το πρωί στην ομιλία μου, βέβαιος ο χρόνος ήταν πολύ περιορισμένος- ένα Δελτίο Τύπου για έναν συνάδελφό τους, ο οποίος στις 24 του Δεκέμβρη ξεψύχησε, εκείνο το βράδυ αβοήθητος στο «Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών», γιατί εκτελούσε ολομόναχος βάρδια σε μία μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης αυτού του νοσοκομείου και δεν είχε κανένα συνάδελφό του. Αυτός ο συνάδελφός τους αβοήθητος, ήταν ο ίδιος που θα βοηθούσε τους νοσηλευόμενους! Για να καταλάβουμε, για τι πράγμα μιλάμε! Αυτή είναι η κατάσταση στη Δημόσια Υγεία. Μπορούμε να το καταλάβουμε;
Όλα αυτά τα καταθέτω στα Πρακτικά.
(Στο σημείο αυτό η Βουλευτής κα Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
Είπα για το ιατρικό κομμάτι το πρωί. Τώρα θέλω να πω για το φάρμακο. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την ασυδοσία και την κερδοσκοπία των φαρμακευτικών πολυεθνικών εταιρειών, που με τις πλάτες της Κυβέρνησης θέλουν να μετατρέψουν το φάρμακο από αγαθό υγείας σε «εμπόρευμα» και το οποίο καλούνται να ακριβοπληρώνουν οι πολίτες και να ξαναπληρώνουν οι ασφαλισμένοι. Η υγεία των πολιτών δεν μπορεί να υπόκειται στην ασυδοσία των αγορών.
Το μεγάλο πρόβλημα στο χώρο του φαρμάκου δεν είναι το «φαρμακείο της γειτονιάς». Είναι οι μεγάλες πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες δρουν ανεξέλεγκτα στο χώρο της παραγωγής, της διανομής και της διάθεσης φαρμάκου και οι οποίες με τις υπερτιμολογήσεις και την κατευθυνόμενη υπεσυνταγογράφηση κερδοσκοπούν εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και των ασθενών.
Στο στόχαστρο, όμως, της Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ μπαίνει το φαρμακείο, που καλύπτει μεγάλα κενά της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας της κυρίας Βουλευτού)
Τελειώνω, κύριε Πρόεδρε.
Είναι προφανές ότι στόχος των κυβερνητικών σχεδίων δεν είναι η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και η εξυπηρέτηση των ασθενών, αλλά η εξόντωση του μικρού φαρμακείου και η υπαλληλοποίηση των φαρμακοποιών. Πίσω από το «άνοιγμα» του φαρμακείου κρύβονται επιχειρηματικά συμφέροντα, που καραδοκούν για να αλώσουν το χώρο.
Κύριε Υπουργέ, όλο αυτό το διάστημα γυρνώντας στην περιφέρεια, θα σας πω τι διαπίστωνα. Μπορεί στην αρχή «επικοινωνιακά» να θέλατε να το περάσετε, να φέρετε αντιμέτωπους τους ασφαλισμένους με τους γιατρούς και με τους φαρμακοποιούς. Και στο χωριό μου και στην υπόλοιπη περιφέρεια κυκλοφορούσα και ρωτούσα και μιλούσα με τον κόσμο. Ο κόσμος τελικώς κατάλαβε.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Πώς το κατάλαβε;
ΛΙΤΣΑ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ-ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ: Εγώ δεν σας διέκοψα, κύριε Υπουργέ.
Θα είναι το τελευταίο χτύπημα της δημόσιας υγείας, αυτής που απέμεινε. Διότι, διαλύσατε τα πάντα.
Όταν έκαναν απεργίες οι φαρμακοποιοί και κάποιοι θέλανε φάρμακο και μπορεί να το είχαν μεγάλη ανάγκη, σας πληροφορώ μπορεί αρχικώς να τους φαινόταν ότι για την αντιβίωση θα έκαναν λίγα χιλιόμετρα παραπάνω, αλλά κατανοούσαν και κατανοούν το σημαντικό, ότι ο «φαρμακοποιός της γειτονιάς» είναι αυτός που τους στηρίζει. Μέχρι να πληρωθούν την πενιχρή σύνταξη –γιατί εκεί τα φθάσατε- δεν έχουν χρήματα και θα πάνε στον φαρμακοποιό της γειτονιάς.
Θέλω να καταγγείλω από εδώ ότι υπάρχουν μεγάλα σούπερ μάρκετ, τα οποία έχουν αγοράσει ήδη γύρω από τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας μεγάλα καταστήματα. Γιατί, άραγε; Γιατί το Carrefour πηγαίνει γύρω από το Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης ή γύρω από τα υπόλοιπα νοσοκομεία να αγοράσει χτίσματα; Πηγαίνει για τον εύλογο λόγο. Ανοίγει το επάγγελμα του φαρμακοποιού και θα πουλάει μαζί με τα άλλα και φάρμακο. Εκεί έχετε καταντήσει την υγεία.
Εμείς καταψηφίζουμε επί της αρχής. Για τα υπόλοιπα, θα μιλήσει ο συνάδελφος Εισηγητής, κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης, αλλά ο πραγματικός αγώνας ξεκινάει από αύριο.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΔ΄
Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
. Συνέχιση της συζήτησης επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις».
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαϊδου): Το λόγο έχει η κ. Ευαγγελία Αμμανατίδου Πασχαλίδου, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα ξεκινήσω από την πόλη της «κατοχής». Αυτή είναι η Κερατέα. Υπήρχε ολονύχτια κινητοποίηση της αστυνομίας, η οποία εισέβαλε, όχι σίγουρα χωρίς εντολές, σε σπίτια, εισέβαλε στην πόλη, διατάραξε την κοινή ησυχία, την κοινή ειρήνη. Οι άγριες αυτές συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα από χθες για άλλη μια φορά στην Κερατέα με αφορμή αυτή τη φορά σύλληψη πολίτη, δείχνουν ότι η κατάσταση έχει περιέλθει σε αδιέξοδο. Εμείς καλούμε την Κυβέρνηση να αλλάξει τακτική και να συζητήσει με την τοπική κοινωνία. Με λογικές αστυνομικής βίας και καταστολής δεν είναι δυνατόν να δοθούν απαντήσεις στα σοβαρά προβλήματα, που ταλανίζουν τον τόπο.
Καταστολή είχαμε και προχθές, στον Προμαχώνα με τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Είχαμε συλλήψεις αγροτών με έναν τρόπο απαράδεκτο. Είχαμε, επίσης, τα ΜΑΤ στο Υπουργείο Υγείας. Είχαμε τραυματισμό προέδρου ιατρικού συλλόγου.
Όλα αυτά είναι θέματα τα οποία είναι πολύ σοβαρά και το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα πρέπει σύσσωμο να τα καταδικάσει και η Κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη της.
Πολυνομοσχέδιο: «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις». Με τα άρθρα του σχεδίου νόμου μπορούμε να δώσουμε τον τίτλο «Διαλυτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες ανάλογες διατάξεις». Κι αυτή τη δυνατότητα μας τη δίνετε εσείς, κύριοι Υπουργοί, που είστε αδιάλλακτοι, όχι με εμάς το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με τους κλάδους που εμπλέκονται στον ευαίσθητο χώρο της υγείας.
Ιατρικοί και φαρμακευτικοί σύλλογοι όλης της χώρας μέσω των ομοσπονδιών ή των πανελλήνιων ενώσεων από την πρώτη στιγμή που αναρτήθηκε το σχέδιο νόμου, ζητούν ουσιαστικό διάλογο. Δηλαδή, να αποσυρθεί το απαράδεκτο πολυνομοσχέδιο που διαλύει περαιτέρω τη δημόσια υγεία και την εμπορευματοποιεί με τον πιο χείριστο τρόπο.
Ζητούν από μηδενική βάση διάλογο για τη δραματική κατάσταση που έχει περιέλθει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, από τις πολιτικές και του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.
Κύριε Υπουργέ, πάνω από ένα μήνα οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι γιατροί του ΙΚΑ, βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Αντίστοιχα εσείς με το επιτελείο του Υπουργείου Υγείας βρίσκεστε καθημερινά στα τηλεπαράθυρα και κατασυκοφαντείτε τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς με τη συνδρομή μεγάλων καναλιών.
Κάθε φορά που ακούω τον κύριο Υπουργό, αναφέρεται και σε κάποιον πολίτη που του είπε τη δική του ιστορία για την ταλαιπωρία του από τις απεργίες των γιατρών ή των φαρμακοποιών. Εγώ δεν θα αναφερθώ σε κάποιον άλλον, όμως, ο κύριος Υπουργός δεν θα πρέπει να ξεχνάει το ίδιο το περιστατικό που είχε ως Υπουργός και μεταφερόταν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να κάνει μία εξέταση, να κάνει μια αξονική. Εδώ θέλω να πω ότι δεν ήταν σε καμία απεργιακή κινητοποίηση οι γιατροί. Εκεί ήταν οι γιατροί. Δυστυχώς, η κατάσταση είναι δραματική.
Κύριε Υπουργέ, απαιτούμε την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου-σκούπα για την υγεία που υποβιβάζει όλες ανεξαιρέτως τις υπηρεσίες υγείας και καθιστά το σύστημα αναποτελεσματικό και επικίνδυνο για όλους τους πολίτες.
Ζητούμε την απόσυρση γιατί καταστρατηγεί τα εργασιακά δικαιώματα των λειτουργών της υγείας.
Ζητούμε την απόσυρση γιατί επιδιώκει τη σταδιακή κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και τη βαθμιαία ιδιωτικοποίησή της, καταπατώντας το άρθρο 21 παράγραφος 3 του Συντάγματος, που προβλέπει ξεκάθαρα ότι: «Το κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων».
Επίσης, το επικαιροποιημένο μνημόνιο στη σελίδα 43 αναφέρεται σε επιτροπή που συστήθηκε ήδη πριν από ένα μήνα, η οποία σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ έως 31.5.2011 υποβάλλει προτάσεις για το σύστημα υγείας στη χώρα μας, με σκοπό πάντα οι δημόσιες δαπάνες να κρατούνται κάτω του 6% του ΑΕΠ και η Κυβέρνηση οφείλει να ενεργήσει -κοινώς να νομοθετήσει- ανάλογα μέχρι τέλος Ιουνίου του 2011. Δηλαδή, εντός του Ιουνίου θα κληθεί η Βουλή να νομοθετήσει πάλι και μάλιστα για θέματα που περιλαμβάνονται στο παρόν σχέδιο νόμου.
Το καταγγελλόμενο νομοσχέδιο περιλαμβάνει ογδόντα υπουργικές αποφάσεις νομοθετικού περιεχομένου προκειμένου να γίνει νόμος. Αυτό σημαίνει ότι εκχωρείται εν λευκώ η εξουσιοδότηση στον κύριο Υπουργό να νομοθετεί. Αυτό έγινε μια φορά με τον Υπουργό Οικονομικών όταν ψηφίστηκε το μνημόνιο, να νομοθετεί χωρίς την έγκριση του Κοινοβουλίου. Αυτό δεν μπορεί να επαναλαμβάνεται.
Στηρίζουμε και παλεύουμε με όλους τους φορείς της υγείας που εναντιώνονται στην καταστρατήγηση των κανόνων και διατάξεων της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, που αφορούν το χρόνο εργασίας, την καταστρατήγηση που εξωθεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε παράνομη, καταχρηστική και απλήρωτη εργασία και τους νοσηλευτές σε μεροκάματα τρόμου, για να ανατραπεί η απαράδεκτη και ισοπεδωτική πολιτική της Κυβέρνησης και όσων τη στηρίζουν. Άλλωστε, τα νέα κυβερνητικά μέτρα εξωθούν τους ιδιώτες γιατρούς και τους φαρμακοποιούς σε ωράρια κατάργησης της προσωπικής τους ζωής και σε πρακτικές ασύμβατες με τους όρους ασφαλούς άσκησης του λειτουργήματός τους, παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα μπορούσε να συμπληρώσει κάποιος.
Απαιτούμε οργάνωση της πρωτοβάθμιας δημόσιας και δωρεάν φροντίδας για την υγεία. Πάγιο αίτημα είναι η στελέχωση των νοσοκομείων όλης της χώρας με επαρκές ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που να μπορεί να ανταποκρίνεται καθημερινά στις ανάγκες της εφημεριακής κάλυψης του νομού και να παρέχει αξιοπρεπή νοσηλεία σε όλους τους νοσηλευμένους στο ίδρυμα. Κανένας πολίτης δεν πρέπει να δέχεται να πληρώνει για τη δημόσια περίθαλψή του στα νοσοκομεία της χώρας. Λεφτά υπάρχουν αλλά δυστυχώς όχι στις τσέπες των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας του μεροκάματου και της σύνταξης πείνας αλλά στις τσέπες των προνομιούχων που δημιούργησαν την κρίση και που συνεχίζουν να επωφελούνται απ’ αυτήν.
Δεν μπορεί να συνεχίζεται ο εμπαιγμός των Ελλήνων πολιτών σε σχέση με τις αιτίες των ελλειμμάτων τόσο του τομέα της υγείας όσο και των άλλων τομέων. Τα ελλείμματα δεν τα δημιούργησαν οι απλοί γιατροί, οι νοσηλευτές, το χαμηλόβαθμο προσωπικό των νοσοκομείων και οι φαρμακοποιοί αλλά οι «καρεκλοκένταυροι» του πολιτικού και διοικητικού προσωπικού, τα διαπλεκόμενα με ιδιωτικές εταιρείες συμφέροντα, οι «μιζαδόροι», οι προμηθευτές και οι εργολάβοι και τα κάθε λογής γνωστά-άγνωστα «παράσιτα» του δημόσιου βίου.
Τι λέει ο Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κ. Στάθης Τσούκαλος; «Το τελευταίο δεκαήμερο βιώνουμε τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις του ιατρικού κόσμου της τελευταίας τουλάχιστον εικοσαετίας. Σ’ αυτές συμμετέχουν για πρώτη φορά όλοι οι ιατρικοί κλάδοι και η ακραία αυτή αντίδραση προέκυψε για δύο λόγους οι οποίοι είναι σοβαροί και γι’ αυτό πρέπει να αξιολογηθούν αναλόγως από το πολιτικό σύστημα. Είναι ανεξήγητη και προκλητική η άρνηση ή η αποφυγή του Υπουργού Υγείας να συνομιλήσει με τους ενδιαφερόμενους κοινωνικούς εταίρους για ένα κρίσιμο και σημαντικό νομοσχέδιο που αφορά την περίθαλψη όλων των κατοίκων της χώρας επειδή το νομοσχέδιο αυτό υποβαθμίζει ποσοτικά και ποιοτικά την περίθαλψη και συγχρόνως δημιουργεί πολλές χιλιάδες ανέργων και υποαπασχολούμενων γιατρών.
Σίγουρα όλο αυτό που συμβαίνει…
(Στο σημείο αυτό κτυπάει επανειλημμένα το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας της κυρίας Βουλευτού)
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαϊδου): Κυρία Αμμανατίδου, σας παρακαλώ να ολοκληρώσετε. Δεν θα καταγραφούν στα Πρακτικά. Έχει τελειώσει προ πολλού ο χρόνος σας. Σεβαστείτε και τους υπόλοιπους ομιλητές.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ-ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ: Τελειώνοντας θα πω το εξής: 1.220 φαρμακεία στο νομό Θεσσαλονίκης, 1.150 στην Αυστρία. Καταθέτω το έγγραφο για τα Πρακτικά.
(Στο σημείο αυτό η Βουλευτής κ. Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαϊδου): Παρακαλώ, ολοκληρώστε. Τελείωσε ο χρόνος σας.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ-ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ: Συν ένα δελτίο τύπου της ΠΑΣΟΝΟΠ…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαϊδου): Όχι «συν», κυρία Αμμανατίδου. Καταθέστε ό,τι έχετε.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ-ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ: Κυρία Πρόεδρε, τελειώνω μ’ αυτό: «Ένδειξη διαμαρτυρίας και πένθους με αφορμή το σαρανταήμερο μνημόσυνο στη μνήμη συναδέλφου που ξεψύχησε αβοήθητος τη νύχτα της 24ης Δεκεμβρίου 2010 εκτελώντας βάρδια ολομόναχος σε μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής.»
(Στο σημείο αυτό η Βουλευτής κ. Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαϊδου): Κυρία Αμμανατίδου, το Προεδρείο σας παρακαλεί να σεβαστείτε το χρόνο των υπόλοιπων ομιλητών. Μη μας αναγκάσετε να μην καταγράφονται στα Πρακτικά.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ-ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ: Τελειώνω λέγοντας ότι καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο που προσβάλλει όλους μας.
Σας ευχαριστώ.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ