Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

14.1.11

Ροντούλης στη Βουλή: «Σωτηρία η ανάπτυξη Κτηνοτροφικών Πάρκων»

Ροντούλης στη Βουλή: «Σωτηρία η ανάπτυξη Κτηνοτροφικών Πάρκων»



«Η πεμπτουσία του εγχειρήματος ανασυγκρότησης του αγροτικού τομέα της χώρας, πρέπει να είναι η ανάπτυξη επιχειρηματικού πνεύματος, στους ανθρώπους της υπαίθρου, στον Έλληνα γεωργό και στον Έλληνα κτηνοτρόφο», τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης, εισηγούμενος προς την Κυβέρνηση τη δημιουργία ενός νέου, ευέλικτου, αντιγραφειοκρατικού και καινοτόμου θεσμικού πλαισίου που θα στοχεύει στην προώθηση της δημιουργίας κτηνοτροφικών πάρκων, αλλά και τη θέσπιση ισχυρών κινήτρων για την εγκατάσταση των κτηνοτροφικών επιχειρήσεων σε τέτοιου είδους υποδομές.
Αναπτύσσοντας την πρότασή του, ο Λαρισαίος βουλευτής, μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:
«Το κτηνοτροφικό πάρκο είναι μία κοινόχρηστη περιοχή σε μια κτηνοτροφική ζώνη για την οργάνωση της οποίας έχει προηγηθεί μία χωροταξική μελέτη, προκειμένου να υπάρξουν οι κατάλληλες υποδομές, δρόμοι, εγκαταστάσεις, δίκτυα ηλεκτρισμού, δίκτυα ύδρευσης, δίκτυα διαχείρισης των απορριμμάτων και των αποβλήτων, με σκοπό οι κτηνοτρόφοι οικειοθελώς και αυτοβούλως να εγκατασταθούν σ’ αυτό το πάρκο ώστε να επιτευχθεί το τελικό ζητούμενο που είναι βεβαίως οι οικονομίες κλίμακας.
Τα οφέλη από τη δημιουργία τέτοιων υποδομών είναι πολλά. Η ενίσχυση του κτηνοτροφικού εισοδήματος, η συγκράτηση του κτηνοτροφικού πληθυσμού στις ορεινές και ημιορεινές ζώνες της χώρας, η αισθητική βελτίωση του αγροτικού τοπίου, η ενίσχυση της απόδοσης των βοσκοτόπων μας, το καλύτερο ποιοτικό αποτέλεσμα του τελικώς παραγόμενου προϊόντος, και κυρίως η βελτίωση των συνθηκών εργασίας των Ελλήνων κτηνοτρόφων, είναι μερικά μόνο από τα οφέλη αυτά.
Οι επιχειρηματικές συνέργειες (clusters) που μπορούν να σχηματιστούν ανάμεσα στον φορέα διαχείρισης ενός τέτοιου κτηνοτροφικού πάρκου, με τους φορείς διαχείρισης επιχειρηματικών πάρκων, με τοπικά ερευνητικά κέντρα, με πανεπιστήμια, με συνεταιρισμούς, με επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα της ελληνικής οικονομίας, δίνουν ένα τεράστιο επιχειρηματικό βάθος και μπορούν να λειτουργήσουν ως αντίδοτο στο μαρασμό της ελληνικής επαρχίας, δίνοντας μία νέα αναπτυξιακή εκκίνηση στα χωριά της ελληνικής υπαίθρου.
Βεβαίως, το λυπηρό είναι ότι ενώ η Θεσσαλία θα μπορούσε να αποτελέσει «πιλότο» μιας τέτοιας προσπάθειας στησίματος κτηνοτροφικών πάρκων, γιατί έχει τη φυτική εκείνη παραγωγή που χρησιμοποιείται ως ζωοτροφή, δεν υπάρχει καμία τέτοια κίνηση από την πλευρά της Πολιτείας. Με άλλα λόγια, δεν επαρκεί το υπάρχον υποτυπώδες θεσμικό πλαίσιο και οι αξιέπαινες πρωτοβουλίες φωτεινών πνευμάτων και παραγόντων που υπάρχουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας, αλλά ήλθε η ώρα να υπάρξει και κρατική παρέμβαση. Θέλουμε την παρέμβαση του κράτους, της ελληνικής πολιτείας, της οποιασδήποτε ελληνικής κυβέρνησης», τόνισε κλείνοντας ο κ. Ροντούλης.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ