Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

22.12.10

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του κατά τη σημερινή συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2011, τόνισε τα εξής:

Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2010
ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2011



Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του κατά τη σημερινή συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2011, τόνισε τα εξής:

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):
«Χθες ο ΛΑ.Ο.Σ. εξέδωσε ένα Δελτίο Τύπου που έλεγε ότι ο Υπ. Εθν. Άμυνας είναι τόσο λεξιλάγνος που μπορεί να πουλήσει σε Εσκιμώους μηχανές πάγου! Σήμερα, ύστερα απ’ όσα άκουσα, πιστεύω ότι μπορεί να πουλήσει στο Σεϊχη της Σαχάρας άμμο. Είμαι σίγουρος ότι με αυτόν τα πάτε καλά, αλλά με τον Εμίρη του Ντουμπάι τι γίνεται;
Είμαστε η 28η πιο ισχυρή οικονομία στον κόσμο –μας είπε ο υπουργός- μόνο που δεν μπορούμε να ζήσουμε και να ταΐσουμε τα παιδιά μας εάν δεν δανειστούμε.
Από το 1974 μέχρι σήμερα, όσα ζήσαμε ήταν ένα δράμα. Αυτή είναι μία χρυσή λίρα. Την πήρα για τον εγγονό μου. Μία χρυσή λίρα σήμερα κάνει 300 ευρώ. Το ’73 έκανε 300 δραχμές. Σε αυτόν τον πληθωρισμό οδήγησαν την οικονομία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. 300 δραχμές το ’73, 100.000 δρχ. σήμερα!
Ποιοι κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια; 23 υπουργοί οικονομικών! Τα πρώτα 10 χρόνια τα «πολιτικά θηρία, Καραμανλής και Παπανδρέου άλλαξαν 10 υπουργούς Οικονομικών! Χρόνος και υπουργός! Κι ήρθαν τα πράγματα όπως ήρθαν!
«Ζούμε την κατάληξη μιας λαθεμένης πορείας. Να θυμίσω: ήρθε ο Καραμανλής, επηρεασμένος από το Παρίσι και τον Μιτεράν, κι ό,τι έβρισκε μπροστά του, το κρατικοποιούσε: Ολυμπιακή, Hilton, Ναυπηγεία, λεωφορεία, τις τράπεζες του Ανδρεάδη.
Κι ύστερα από 20 χρόνια, ήρθε ο Μητσοτάκης, αργότερα ο Σημίτης και προχώρησαν σε αποκρατικοποιήσεις, χαρίζοντας όλα αυτά που είχαμε πληρώσει αδρά!
Το ’80 –θέλω να πιστεύω από αφέλεια- ήρθε ο τότε υπ. Οικονομικών της ΝΔ, ο κ. Έβερτ και έφερε τον περίφημο νόμο για τα πανωτόκια. Νομοθετήσαμε 3 φορές από τότε για να τον αλλάξουμε γιατί, στο μεταξύ, αυτό είχε γιγαντώσει τόσο πολύ τις τράπεζες που τις φοβόμασταν.
Πόσο καλά θα ήταν η Ελλάδα σήμερα εάν είχε τη βιομηχανία της δεκαετίας του ’60! Πού είναι σήμερα η ΙΖΟΛΑ, η Πειραϊκή Πατραϊκή, η Αιγαίον, η Κλωστοϋφαντουργία Μακεδονίας; Τι έχει μείνει σήμερα; Ποιο φουγάρο καπνίζει; Τίποτα! Τα διαλύσαμε όλα από ανοησίες και ανομήματα!
Το ’81 έρχεται ο Ανδρέας και διπλασιάζει μισθούς. Χαράς ευαγγέλια! Τώρα έρχεται ο γιος του και ψαλιδίζει μισθούς! Μια πολιτική αλαλούμ όπου ο ένας μετά τον άλλο, οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία.
Έχω εδώ μια λίστα εισηγητών και των δύο κομμάτων που υπερασπίστηκαν φλογερά τους 35 Προϋπολογισμούς-θανάτου της Μεταπολίτευσης. Δεν έβλεπαν τίποτα; Ήταν ανεπαρκείς ή υποκριτές;
Για εντιμότητα δεν νομίζω ότι μπορεί να μιλήσει κανείς όταν φτάσαμε στο σημείο να έχουμε αγοραπωλησίες τροπολογιών! “Αυτή η τροπολογία κάνει 1 εκατομμύριο, η άλλη είναι πιο ακριβή κάνει 2”! Μάλιστα, αυτό γινόταν! Γι’ αυτό δεν πήγε ο Αντιπρόεδρός σας στο Ειδικό Δικαστήριο;
Αυτό το “δεν πειράζει, προχωράμε”, μας έφαγε..
Υπάρχει κανείς μέσα στην Αίθουσα που πιστεύει ότι δεν έγινε μεγάλο πάρτι στη Siemens; Τίποτα δεν βρέθηκε στην Εξεταστική! Όμως όταν πηγαίνετε στις εκλογικές σας περιφέρειες σας εγκαλούν και σας ρωτάνε: “Θα μπει κανείς φυλακή;”.. Επαναλαμβάνω το ερώτημα κ. υπουργέ: Θα μπει κανείς φυλακή από αυτούς που, προκειμένου να ενθυλακώσουν τα λεφτά του ελληνικού λαού, υπέγραφαν συμβάσεις με τη Siemens 2 και 3 φορές πιο ακριβές από άλλες χώρες;
Χαίρομαι που ο κ. Τσίπρας υιοθέτησε την πρότασή μας για το επαχθές χρέος. Και ερωτώ: Χρωστάμε 300 και πλέον δις; Πόσα πραγματικά χρωστάμε; Γιατί δεν πάμε σε ένα διεθνή Οίκο αξιολόγησης να του δώσουμε όλες τις συμβάσεις να τις ελέγξει; Να δούμε, πόσο πληρώσαμε τα Mirage; Γιατί άλλες χώρες την ίδια χρονική περίοδο τα πήραν με τα μισά; Τι έγινε με τα F-16; Με τα Leopard;
Έχω διηγηθεί μέσα στην αίθουσα, και την επαναλαμβάνω, την ιστορία με τον John McCain -υποψήφιο Πρόεδρο των ΗΠΑ και πρώην Πρόεδρο της επιτροπής εξωτερικού εμπορίου των ΗΠΑ. Κάνει έλεγχο και βρίσκει δύο συμβάσεις με μίζες, μία δικιά μας και μία της Ταϊβάν. Η δική μας ήταν για κάτι που αφορούσε την Lockheed και κατέληξε σε δύο εταιρείες Isabel και Matin. Κάνει ένα γράμμα εδώ και λέει «δώστε μου εντολή για να προχωρήσω και να ανοίξω την υπόθεση, με δυνατότητα η Ελλάδα να πάρει πίσω τα χρήματα που έχει καταβάλει». Το ίδιο πράγμα κάνει και στην Ταϊβάν. Η Ταϊβάν έστειλε επιστολή και τους βρήκε και τους περιποιήθηκε δεόντως εκείνους τους υπουργούς που πήραν τις μίζες. Εμείς δεν στείλαμε το γράμμα στον John McCain, ποτέ! Αυτά αφορούσαν την περίοδο της ΝΔ. Ύστερα από δύο χρόνια, κάνει έρευνα, ο John McCain, και βρίσκει ίδια μίζα, 10%, για την αναδιαμόρφωση των ελικοπτέρων του Π.Ν. Πάλι ο John McCain, επιστολή, περίοδος ΠΑΣΟΚ. Πάλι δεν του απήντησε πότε και κανείς. Αυτά είναι καταγεγραμμένα, υπάρχουν.
Αυτά όμως δημιούργησαν μια κατάσταση. Γιατί όταν βλέπει η δημόσια διοίκηση ότι υπάρχει αυτό το πάρτι σε υψηλό επίπεδο, αρχίζει και ακονίζει και αυτή τα δόντια της. Και, δυστυχώς, αρχίζουν και ακονίζουν και άλλοι παράλληλοι φορείς της δημοκρατίας.
Ουρλιάζει ο κ. Βαλυράκης ο Πρόεδρος της Επιτροπής για τη Siemens ότι η Δικαιοσύνη νοσεί και κωλυσιεργεί. Ή θα πρέπει ο Πρωθυπουργός να “τραβήξει το αυτί” του Βαλυράκη ή να ψέξει τη δικαιοσύνη. Έρχεται σήμερα ο κ. Σηφουνάκης και κάνει καταγγελίες εναντίον του Βγενόπουλου.. “Μπενάκης – Βγενάκης”! Έρχεται ο Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού σε επιτροπή της Βουλής και λέει ότι πιέζεται και εκβιάζεται από τον Mr MIG και η ελληνική Δικαιοσύνη, ένα χρόνο τώρα, δεν βρίσκει τη διεύθυνσή του. Κανείς δεν λέει τίποτα!
Έκανε μία προσπάθεια ο κ. Παμπούκης για να έρθουν επενδύσεις. Του είπα, “τίποτα δεν θα καρποφορήσει όσο είναι ανεξέλεγκτο το ΣτΕ. Τι πάτε και κάνετε προσπάθειες με το Κατάρ αφού με μία ένσταση θα πάνε όλα 5 χρόνια πίσω;”
Ήρθε ένας Άραβας και έκανε αθόρυβα μία επένδυση 15 ξενοδοχείων με έναν Έλληνα. Προσέλαβε 400 υπαλλήλους από τον ΟΑΕΔ στην Κέρκυρα και τώρα αποφάσισε ότι 10 έπρεπε να φύγουν. Πάει το σωματείο, καταλαμβάνει το γραφείο του και του λέει “κουμάντο δεν κάνεις εσύ και θα σου καταλάβουμε και το γραφείο της Αθήνας”. Παίρνει ο Έλληνας συνεργάτης τον Άραβα και του λέει τι συνέβη. Ρωτώ: θα ξανάρθει αυτός να επενδύσει στην Ελλάδα; Κι αυτό διότι φοβάστε να αναμετρηθείτε με αυτό το θέμα.
Είναι μια σειρά θεμάτων που μας έφτασαν ως εδώ. Ξέρετε όλοι τη “μεγάλη επιτυχία” των συμβάσεων με τους Γερμανούς: Siemens, ΜΑΝ, ΟΤΕ κλπ. Ας μιλήσουμε για τη Hochtieff και τη σύμβαση για το αεροδρόμιο. Ξέρετε ότι ο φάκελος που είναι στην εισαγγελία είναι μεγαλύτερος από 3 χρυσούς οδηγούς μαζί; Κι όμως: Ουδείς κινείται. Έκανε την μεγαλύτερη απάτη που έχει γίνει. Στη μετατροπή του νομίσματος, στην πρώτη σελίδα του τιμολογίου έβαλαν δραχμές και στη πίσω σελίδα βάζουν ευρώ! Καμιά κίνηση ούτε από το ΣΔΟΕ ούτε από την εισαγγελία. Γιατί; Διότι ο νομικός σύμβουλος της Hochtieff, ήταν ο κ. Σρέντερ -πριν γίνει Καγκελάριος. Κι όταν, λοιπόν, εμείς το θέμα το ανεβάσαμε δυνατά στο Ευρωκοινοβούλιο εκείνη την εποχή, ήρθε ο Καγκελάριος, Σαββατοκύριακο, να συναντήσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη. Ουδείς μας είπε για ποιο λόγο. Εγώ ήξερα, βέβαια, ότι είχε έρθει για να μην προχωρήσει η υπόθεση. Σκέφτηκε κανείς πώς μπορείτε να τη στριμώξετε σήμερα βάσει της συμβάσεως που έχετε υπογράψει; Που στέκεται η Hochtief; Στη σύμβαση που υπέγραψε το ελληνικό δημόσιο ότι για 100χλμ. δε μπορεί να κάνει άλλο αεροδρόμιο. Αυτό όμως δεν απαγορεύει σε κάποιον ιδιώτη να κάνει μόνος του ένα αεροδρόμιο στην Ελευσίνα. Αυτό όμως, είναι ένα στοιχείο που μπορεί να πιέσει ασφυκτικά την Hochtief για μείωση των ναύλων, που μας κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ. Έχουμε το ακριβότερο αεροδρόμιο της Ευρώπης. Στην Τουρκία προσγειώνονται ελεύθερα. Εμείς πληρώνουμε 800 ευρώ για προσγείωση!
Αυτοί είναι οι Γερμανοί! Μας εκβιάζει η κα Μέρκελ και εμείς χτυπάμε προσοχή όταν μας λέει ότι πληρώνει ο τίμιος Γερμανός φορολογούμενος τους Έλληνες. Όμως το μεροκάματο του κάθε Χέλμουτ, γιατί δεν της λέμε ότι το πληρώνουμε εμείς που αγοράζουμε τα γερμανικά προϊόντα;
Βγείτε και πείτε: «Αγοράστε ελληνικά προϊόντα!» Κι αν αυτό προσκρούει στην ΕΕ, βάλτε το ΙΝΚΑ να το λέει! Έχουμε 8-9 δις έλλειμμα ισοζυγίου εισαγωγών-εξαγωγών. Σε αυτά προσθέστε τα 12 δις των χρημάτων που στέλνουν οι λαθρομετανάστες στην πατρίδα τους. Μα, με αυτό το άνοιγμα που έχουμε, “και κοκαΐνη να πωλούσαμε, δεν θα τα βγάζαμε πέρα”..
Ξέρετε τι έγινε με τα swaps της Goldman Sachs… Έχετε ανθρώπους που έχουν δουλέψει εκεί..
Μπήκαμε στην ΟΝΕ σερνόμενοι.. Άκουσα τον κ. Λαφαζάνη να λέει να φύγουμε από το ευρώ, να επιστρέψουμε στη δραχμή. Θα ήταν έγκλημα να φύγουμε τώρα, ήταν να μη μπούμε! Θα γίνει όπως με το ΝΑΤΟ που παρακαλάγαμε 6 χρόνια να ξαναμπούμε..
Τι έγινε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Τους πληρώσαμε ακριβά γιατί η γκλαμουριά μιας κυρίας παρέσυρε 2 κυβερνήσεις! Αναθέσεις παντού! Τίποτα με νόμιμες διαδικασίες..
Μετά ήρθε ο κ. Καραμανλής που όλοι τον περίμεναν μετά Βαΐων και Κλάδων να μας σώσει! Το πώς έφυγε το ξέρετε..
Όπως και το πώς ήρθε μετά ο κ. Παπανδρέου που παραλίγο να πάθει Vertigo με τις 10 μονάδες διαφορά..
Ήρθε λέγοντας ότι λεφτά υπάρχουν και το κακό είναι ότι το πίστευε κιόλας! Και έκανε αυτό για το οποίο κατηγορούσε τη ΝΔ, το ίδιο που έκανε ο κ. Αλογοσκούφης και πήγε στην Ευρώπη να καρφώσει το Σημίτη..
Μα όλες οι χώρες το έκαναν.. Και ήρθαν οι δηλώσεις περί Τιτανικού! Μας είπαν ότι βουλιάζουμε, ότι θα φορολογήσουν τις καταθέσεις και έτσι φτάσαμε στο αδιέξοδο του Μνημονίου.
Το χρήμα της Τρόικα είναι πολύ ακριβό. Υπάρχει, όμως, άλλη πρόταση για να βρούμε λεφτά και να τους τα δώσουμε πίσω; Εκτός εάν μας πει κάποιος ότι μπορούμε και χωρίς δανεισμό! Όμως, η αλήθεια είναι ότι δε μπορούμε..
Το χρήμα της Τρόικας είναι πολύ ακριβό και υποφέρουμε.. Θα βγει πέρα; Δε βάζω το χέρι στην καρδιά..
Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν στην ελληνική οικονομία είναι λογιστικής πρακτικής, βορειοδυτικού τύπου, δεν ταιριάζουν σε εμάς εδώ. Ανάπτυξη πουθενά.. Ό, τι μαζεύουμε από τη φορολογία δε φτάνει και για δάνεια και μισθούς και συντάξεις. Δε μπορεί να μειωθεί έτσι η φορολογία..
Η λύση είναι μία: Να μεταφέρουμε μία 10ετία πίσω το χρέος μας, να μπει έτσι μπρος η αναπτυξιακή διαδικασία, να ξέρουμε ότι, για 10 χρόνια, δε χρωστάμε, να μειώσουμε τη φορολογία..
Και άκουσα μέσα στην Αίθουσα ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων 100 ετών. Δεν είναι αλήθεια. Το 1922, μετά τη μεγάλη αυτή κρίση άνοιξαν 2.202 εργοστάσια ένα χρόνο μετά. Το 1923! Το ’40 φάνηκε πόσο ισχυρή είχε γίνει η Ελλάδα..
Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις.
Όταν όλοι φωνάζαμε εδώ να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα, δεν το κάνατε τότε. Το κάνετε τώρα που δεν πρέπει, γιατί αγκομαχάνε σήμερα να βγάλουνε το μεροκάματο.
Και μας είπατε για συναίνεση. Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τους Αρχηγούς, κάποιοι δεν πήγαν, κάποιοι πήγαμε, είπαμε, τι έγινε; Χρειάζεται ουσιαστική συνεννόηση. Και μη μου πείτε ότι δε μπορεί ο Πρωθυπουργός να τα βρει με το Σαμαρά, εδώ τα βρήκε ο Μπουτάρης με τον Άνθιμο.
Ήρθαν και με βρήκαν σήμερα οι δήμαρχοι και μου λένε: «έχουμε 30% μείωση των χρημάτων που παίρναμε με 50% αύξηση των εξόδων από αυτά που μας φορτώσανε». «-Και τι σας είπε ο υπουργός;» «-Διπλασιάστε τα δημοτικά τέλη». Δηλαδή, εγώ, η κεντρική εξουσία, για να μην γίνω κακός, να γίνετε εσείς! Η λύση είναι μια κ. Πρωθυπουργέ: φέρτε τα πράγματα ανάποδα. Η περιφέρεια να είναι υπεύθυνη για την είσπραξη των φόρων να κρατάει για τις ανάγκες της και να αποδίδει τα υπόλοιπα στην κεντρική κυβέρνηση για να λειτουργήσει. Αυτή είναι η πρόταση, αν θέλετε να μιλάμε πραγματικά για αποκέντρωση.
Δεν με φοβίζει η κάμψη και το χρέος. Και η Ιαπωνία έχει μεγάλο χρέος, αλλά έχει παραγωγή. Και σας έλεγα: Άλλο το ΑΕΠ από κατανάλωση κι άλλο από παραγωγή.
Να βάλουμε μπροστά τις μηχανές! Αυτό που με φοβίζει είναι ότι ο Έλληνας έχει σκύψει το κεφάλι, έχει παραδοθεί. Δεν έχει όρεξη να καταθέσει ούτε αίτηση για να πάρει το ΕΣΠΑ.
Απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες: Ψηλά το κεφάλι Έλληνα! Κινητοποιήσου και κάνε αυτά που δεν έκανε η κυβέρνηση που έχεις μπροστά σου!
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ