Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

25.11.10

Η κυβέρνηση βάζει σε κίνδυνο τους ασθενείς της χώρας, προκειμένου να εξοικονομήσει το 10% των δαπανών του ΕΣΥ, που επιβάλλει το μνημόνιο. Το νοσοκομείο Μεσολογγίου υπολειτουργεί όπως και δεκάδες άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα του ΕΣΥ.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς κ. Υπουργό -Υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης
ΘΕΜΑ:Η κυβέρνηση βάζει σε κίνδυνο τους ασθενείς της χώρας, προκειμένου να εξοικονομήσει το 10% των δαπανών του ΕΣΥ, που επιβάλλει το μνημόνιο. Το νοσοκομείο Μεσολογγίου υπολειτουργεί όπως και δεκάδες άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα του ΕΣΥ.



Το νοσοκομείο Μεσολογγίου παρέχει πολύτιμες υγειονομικές υπηρεσίες στους ασθενείς της πόλης του Μεσολογγίου αλλά και όλης της ευρύτερης περιοχής . Η μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, έχει σαν αποτέλεσμα την έκπτωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας και την αδυναμία του νοσοκομείου να παρέχει ασφαλή νοσηλεία στους ασθενείς του.
Την Παρασκευή 17/09/2010 πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου(Ε.Κ.Μ) και του Δημάρχου της πόλης, με αφορμή κινητοποίηση των εργαζομένων Μεσολογγίου(15/09/2010), σύσκεψη με θέμα «το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η λειτουργία του Νοσοκομείου». Στη σύσκεψη στην οποία παραβρέθηκαν, το Δ.Σ του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Μεσολογγίου, εκπρόσωπος της Ε.Ι.Ν.Α.(Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών), εκπρόσωπος του ιατρικού συλλόγου Μεσολογγίου, εκπρόσωπος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, εκπρόσωπος της συνομοσπονδίας αλιέων, εκπρόσωπος του φαρμακευτικού συλλόγου Μεσολογγίου, εκπρόσωπος του δικηγορικού συλλόγου Μεσολογγίου και εκπρόσωπος του εμποροβιομηχανικού συλλόγου Μεσολογγίου, διαπιστώθηκαν μεθοδευμένες ενέργειες από την πολιτεία, οι οποίες οδηγούν στη υποβάθμιση και το κλείσιμο τελικά του νοσοκομείου.
Ενέργειες όπως:
1.Αδράνεια για την επίλυση του προβλήματος έλλειψης Αναισθησιολόγου(παρότι ήταν έγκαιρα γνωστό το πρόβλημα).
2.Μετακίνηση ιατρών προς άλλα νοσοκομεία.
3.Μετακίνηση προσωπικού σε άλλες υπηρεσίες.
4.Μη υλοποίηση αποφάσεων του Δ.Σ για την επιστροφή μετακινούμενων υπαλλήλων από διάφορες υπηρεσίες.
5. Κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής (υπάρχει μόνο μία Παιδίατρος αποσπασμένη από το Κ.Υ Αιτωλικού) και η κλινική είναι κλειστή εδώ και ένα χρόνο.
6. Υπολειτουργία της Καρδιολογικής κλινικής(παραμένει κλειστή τα Σαββατοκύριακα με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία, με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται).
7.Υπολειτουργία της Μαιευτικής – Γυναικολογικής κλινικής (λόγω έλλειψης Αναισθησιολόγου και Παιδιάτρου).
8.Μη έγκριση της τροποποίησης του Οργανισμού του Νοσοκομείου, η οποία εκκρεμεί από το 2005 και που έχει σαν συνέπεια την έλλειψη Διοικητικού –Παραϊατρικού – Βοηθητικού και Νοσηλευτικού προσωπικού.
Επειδή η προσφορά εργασίας του εναπομείναντος προσωπικού δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες του νοσοκομείου και να προσφέρει στους ασθενείς του ασφαλείς υπηρεσίες ανθρώπινου επιπέδου.
Επειδή η απαράδεκτη αυτή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, γιατί έχει ως αποτέλεσμα οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται αφάνταστα και να οδηγούνται πολλές φορές στην απόγνωσή τους σε ιδιώτες ιατρούς και σε ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα σε βάρος των οικογενειακών εισοδημάτων τους και πιθανά σε βάρος της υγείας τους.
Επειδή πλήττεται το κύρος και η αξιοπιστία του νοσοκομείου Μεσολογγίου αλλά και γενικότερα του Εθνικού Συστήματος Υγείας..

Ερωτάται ο κ. υπουργός

1.Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν και με ποιο χρονοδιάγραμμα για την επίλυση των προαναφερομένων προβλημάτων , ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου, να προσφέρει στους ασθενείς του υπηρεσίες ανθρώπινου επιπέδου και κυρίως να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές;
2.Τι μέτρα θα πάρουν, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, αλλά και σε όλα τα Δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας;
3. Θα προχωρήσει στη σύσταση νέου οργανογράμματος, ώστε να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις προσωπικού και να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου;


Οι ερωτώντες Βουλευτές



Λαφαζάνης Παναγιώτης



Κριτσωτάκης Μιχάλης
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ