Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

25.11.10

Η βία κατά των γυναικών, από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής μας

Ο Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε τη βία κατά των γυναικών ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των ημερών που διανύουμε και υπογράμμισε πως «θύματα βίας είναι γυναίκες σε όλον τον κόσμο, γυναίκες κάθε μορφωτικού και οικονομικού επιπέδου. Η ζυγαριά βέβαια κλίνει αρνητικά προς τις ευπαθείς ομάδες, όπως αυτές των μεταναστριών και των οικονομικά εξαθλιωμένων γυναικών».


Όπως επισήμανε ο κ. Πετσάλνικος «η ρίζα του κακού, βρίσκεται στη νοοτροπία που μας χαρακτηρίζει, καθώς οι ίδιοι εμείς ως γονείς, μεταφέρουμε συχνά ηθελημένα ή άθελα μας, εσφαλμένα πρότυπα στα παιδιά μας, τα οποία αναπαράγονται και στο σχολείο».
Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε πως το Ελληνικό Κοινοβούλιο στηρίζει τη φετινή εκστρατεία της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης για την 25η Νοεμβρίου που έχει στόχο την οικοδόμηση εταιρικών σχέσεων για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, τονίζοντας πως «χρειάζεται η εποικοδομητική συνένωση των δυνάμεων μας, η ευαισθητοποίηση όλης της κοινωνίας και η συμπαράταξή μας απέναντι στο πρόβλημα».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ