Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

4.10.10

Το οικονομικό επιτελείο διαβεβαιώνει ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι και νέα μέτρα, εκτός από αυτά που περιέχονται στο Μνημόνιο.

Στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2011. Αυτή την ώρα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού με αντικείμενο την έγκριση του προσχεδίου του προϋπολογισμού και το νομοσχέδιο για τον ΟΣΕ.


Το οικονομικό επιτελείο διαβεβαιώνει ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι και νέα μέτρα, εκτός από αυτά που περιέχονται στο Μνημόνιο.

Δεν θα περιλαμβάνει περικοπές μισθών το προσχέδιο του προϋπολογισμού, σύμφωνα με τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στην εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής", κατά την οποία τονίζεται ότι «το συντομότερο δυνατόν» θα ενισχυθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Για την ανάπτυξη επανέλαβε ότι «θα έλθει το 2012, μετά την πρώτη διετία σταθεροποίησης, με το μέρισμα της ανάπτυξης να πηγαίνει σε όσους έκαναν τις μεγαλύτερες θυσίες».

Τέλος, υποστήριξε ότι το επιχείρημα (της ΝΔ) «του μηδενισμού των ελλειμμάτων μόνο με ανάπτυξη και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας είναι παραμύθι για μικρά παιδιά» ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση Καραμανλή ότι «φρόντισαν να θεωρείται η Ελλάδα ο πιο αναξιόπιστος συναλλασσόμενος στην ευρωζώνη».

Αύξηση του εξωτερικού χρέους

Αύξηση του ακαθάριστου εξωτερικού χρέους της χώρας κατά 21,3 δισ. ευρώ καταγράφηκε στο δεύτερο τρίμηνο του 2010, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους, φθάνοντας έτσι τα 434,3 δισ. ευρώ ή στο 187% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τα τριμηνιαία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το εξωτερικό χρέος της χώρας περιλαμβάνει τις υποχρεώσεις της έναντι των άλλων χωρών, όπως αυτό προκύπτει ανά τομέα της οικονομίας (Γενική Κυβέρνηση, Τράπεζες κλπ). Αποτυπώνει κατά κύριο λόγο τη συνολική αξία του δανεισμού των φορέων αυτών στο εξωτερικό. Έτσι, για παράδειγμα, το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης περιλαμβάνει την τρέχουσα αξία των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου τα οποία βρίσκονται στα χέρια μη κατοίκων.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ