Ροντούλης στη Βουλή: «Κυβερνητικό έγκλημα η αποδοχή της απώλειας των αγροτικών επιδοτήσεων».
«Η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει αποδεχθεί, ότι όταν κάποια κράτη-μέλη είναι «απείθαρχα», όσον αφορά την τήρηση των όρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, δηλαδή όταν το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος βγαίνουν εκτός των προβλέψεων, τότε οι έρμοι οι αγρότες θα καλούνται να πληρώσουν «τη νύφη» μέσω της απώλειας των αγροτικών επιδοτήσεων. Αυτό αποτελεί Κυβερνητικό έγκλημα», τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας κ. Αστέριος Ροντούλης, απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι κάθετα αντίθετος σε μια τέτοια προοπτική, διότι θα έχει δυσμενέστατες επιπτώσεις στο διαρκώς συρρικνούμενο αγροτικό εισόδημα. Επιπροσθέτως το μόνο που θα έχει ως αποτέλεσμα θα είναι να βαθύνει την ύφεση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία.
Δυστυχώς, όμως, το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης στέκεται αμήχανο και το μόνο που κάνει είναι να αποδέχεται όλες τις απαιτήσεις τόσο του σκληρού πυρήνα της Ε.Ε., όσο και του κλιμακίου της τρόϊκας, που φαίνεται να έχουν πρόβλημα με τις αγροτικές επιδοτήσεις. Δεν έχουν, όμως, το ίδιο πρόβλημα με τις αμυντικές δαπάνες, αφού σε επίσκεψή τους στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δήλωσαν, ότι συμφωνούν απολύτως με το εξοπλιστικό πρόγραμμα. Αυτό είναι πολύ λογικό, αν σκεφτεί κανείς, ότι οι εξοπλισμοί της Ελλάδας ανατίθενται σχεδόν εξ ολοκλήρου σε βιομηχανίες του εξωτερικού. Την ίδια στιγμή, βέβαια, ζητούν να περιοριστούν οι λειτουργικές δαπάνες της Εθνικής Άμυνας κατά 20%, κάτι που θα οδηγήσει νομοτελειακά στην κατάρρευση όλου του αμυντικού μας συστήματος.
Η Κυβέρνηση, αντί να παίζει το «καλό παιδί» και να παραδίδεται αμαχητί στις παντοειδείς απαιτήσεις των επιτηρητών μας, θα έπρεπε να διαπραγματευτεί με την Ε.Ε., έτσι ώστε οι αμυντικές δαπάνες να μην συμπεριλαμβάνονται στο ετήσιο έλλειμμα και στο δημόσιο χρέος της χώρας. Κάτι τέτοιο θα άλλαζε άρδην τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας, αφού θα μπορούσε να επιτύχει τους στόχους που η ίδια η Ε.Ε θέτει για τα κράτη μέλη της, ενώ ταυτόχρονα και οι Έλληνες αγρότες δεν θα κινδύνευαν με κόψιμο των επιδοτήσεών τους».