Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

29.6.10

Κύρια σημεία της ομιλίας του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, στη Βουλή, κατά τη σημερινή συζήτηση για το Βατοπαίδιο

Αθήνα, 28/6/2010

Κύρια σημεία της ομιλίας του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, στη Βουλή, κατά τη σημερινή συζήτηση του για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για έξι πρώην υπουργούς, σχετικά με την υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου.





Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):

Εάν είχαμε στην Αίθουσα σήμερα ένα ξένο παρατηρητή από χώρα με δημοκρατική παράδοση και γνώση κοινοβουλευτισμού δε θα παίρναμε προβιβάσιμο βαθμό, για τη διαδικασία που ακολουθείται σήμερα.

Για το Γ. Βουλγαράκη:

Η Ν.Δ. τον έστειλε στην κοινωνική απαξίωση παραπέμποντάς τον και σήμερα τον χειροκρότησε! Και σας ερωτώ: Τι είναι για σας ο Γ.Βουλγαράκης; Αθώος ή ένοχος; Αν είναι αθώος, κάκιστα τον “κόψατε” από τα ψηφοδέλτια και δεν τον καλέσατε προχθές στο Συνέδριό σας. Εάν είναι ένοχος, προς τι το χειροκρότημα; Σχήμα οξύμωρο και αντιφατικό! Και ξαναρωτώ: Τι βρήκαμε σε 2 Εξεταστικές για το Βουλγαράκη; Ότι έχει off shore; Γιατί, είναι ο μόνος; Αλλά επειδή η αρένα ζητάει αίμα, του αποδώσατε οικογενειακή ευθύνη.

Για τον Κ. Κιλτίδη:

Τον παραπέμψατε λόγω κεκτημένης ταχύτητας. Τι βρήκατε; Μία επιστολή την τελευταία στιγμή - που κατά τη γνώμη μου αποτελεί πολιτικό λάθος του κόμματός του. Και ερωτώ το ΠΑΣΟΚ: Είστε το κόμμα που κυβερνάει. Έχετε πειστεί μέσα σας ότι ο Κιλτίδης ευθύνεται περισσότερο από τον Δρυ και το Φωτιάδη; Από πού τεκμαίρεται αυτό; Εάν θέλετε για κάποιο λόγο να διερευνηθούν όλα τα στοιχεία, βάλτε και τους δικούς σας μέσα! Βάζετε το Δούκα και όχι το Φωτιάδη; Μα, ο Δούκας είναι η «συνέχεια» του Φωτιάδη.





Για το πολιτικό χρήμα:

Και ερωτώ -όπως και η κυρία Βόζεμπεργκ- προηγουμένως: Πολιτικό χρήμα βρήκαμε; Έχουμε ένα σκάνδαλο, τόσους μήνες ήταν πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ, το χρήμα, όμως, πού είναι; Ελέγξαμε όλους τους λογαριασμούς και δε βρήκαμε τίποτα; Πάμε τόσο γρήγορα σε σύσταση επιτροπής για προκαταρκτική εξέταση, χωρίς να γίνει πρώτα άνοιγμα όλων των λογαριασμών. Ας γίνει άνοιγμα όλων των λογαριασμών πρώτα, να δούμε που πήγε το χρήμα, και ας συσταθεί από Οκτώβριο η Επιτροπή.

Για τις 3 κυβερνήσεις που ενεπλάκησαν:

Αναρωτιέμαι: Πώς τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις (δύο του Σημίτη και μία του Καραμανλή) ήταν ανεπιφύλακτα στη διάθεση της Μονής; Το σκάνδαλο ξεκινάει από το 1990. Ποια ήταν η επιρροή, λοιπόν, που ασκούσε η Μονή αφού λεφτά δε βρήκαμε; Πώς μία σειρά υπουργών δύο κομμάτων δεν μπόρεσαν να πουν “όχι” και όλοι αγωνιούσαν να κλείσουν το θέμα και να κάνουν αυτό που ήθελε η Μονή;

Για το ρόλο του Μαξίμου:

Όλοι οι υπουργοί που είναι κατηγορούμενοι, κατέθεσαν ότι δέχονταν τηλεφωνήματα από τον Αγγέλου που τους έλεγε να προχωρήσουν. Ξέρουμε όλοι ποιος ήταν ο Αγγέλου στο Μέγαρο Μαξίμου. Και υπάρχουν και μαρτυρίες ότι οι μοναχοί συνομιλούσαν απευθείας μαζί του. Και έχουμε και την επιστολή του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, του κ. Ψωμιάδη, προς τον Κ. Καραμανλή που προειδοποιούσε ότι εξυφαίνετο σκάνδαλο. Και η επιστολή προερχόταν, όχι από πολιτικό αντίπαλο αλλά, από τον οικείο Νομάρχη του κόμματος. Και όμως, πήγε στο καλάθι των αχρήστων!

Για την κλήση για κατάθεση του Καραμανλή:

Σήμερα πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκαν σε ανάμειξη του Μεγάρου Μαξίμου. Εμείς λέμε: Εφόσον τρεις πλευρές δείχνουν εμπλοκή του Μεγάρου Μαξίμου, να έρθει να καταθέσει ο κ. Καραμανλής, για να δούμε ποιο είναι το κέντρο εκφοράς. Γιατί δεν τον καλείτε; Είναι κάποιος πάνω από τους νόμους; Να έρθει να μας εξηγήσει. Εμείς ζητήσαμε να κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός να καταθέσει τι γνώριζε, αλλά το ΠΑΣΟΚ είπε «όχι» στη σχετική ψηφοφορία, για να μιλάτε τώρα, εκ του ασφαλούς, για εμπλοκή του Μεγάρου Μαξίμου. Αυτές είναι πολιτικές αστοχίες! Όμως, να ξέρετε ότι “τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα για να δουλέψουν πρέπει να είναι ανοιχτά”!





Για τον Θ. Ρουσόπουλο:

Εμείς για τον κ. Ρουσόπουλο δε βρήκαμε συγκεκριμένα πράγματα. Όμως, εάν δε ζητήσουμε προκαταρκτική και γι’ αυτόν, δε θα διερευνηθεί η αφετηρία του σκανδάλου, που και κατά το ΠΑΣΟΚ, είναι το Μέγαρο Μαξίμου.

Για την παραγραφή των αδικημάτων:

Έρχομαι τώρα στην πλευρά της ΝΔ. Εσάς τι σας ενοχλεί; Εφόσον ξεκίνησε η διαδικασία, θα ολοκληρωθεί. Για κάποιους... Δηλαδή, το βρίσκετε ηθικό και τίμιο, εμείς που εννοείται κρατάμε, ως παράταξη, τις παραδόσεις, τις αρχές και τις αξίες, αυτός ο άνθρωπος να είναι καταδικασμένος ισοβίως; Ή ο Δούκας ή ο Ρουσόπουλος ή οποιοσδήποτε άλλος, γιατί, τους καταδικάζετε στην απαξίωση την κοινωνική; Για ποιο λόγο; Αλλά ακόμα κι αν υπάρχει ο τρόπος να προσπεράσουμε την παραγραφή που πιστεύουμε εμείς, και γίνει μια δίκη, πείτε μου ποιος δικαστής θα πάει «κόντρα» στον αρχηγό της ΝΔ; Όταν λοιπόν κάποιον τον έχουν καταδικάσει 2 αρχηγοί της ΝΔ, πώς ο δικαστής θα πει αθώος;

Μετά από όλα αυτά, φοβάμαι ότι ο ξένος παρατηρητής όχι μόνο δε θα μας έβαζε προβιβάσιμο βαθμό, αλλά θα εξαγριωνόταν! Για ακόμα μία φορά η πλειοψηφία εμφανίζεται κατώτερη των προσδοκιών και των περιστάσεων. Αυτό με λυπεί προσωπικά, αλλά περισσότερο λυπεί τον ελληνικό λαό που θα σας κρίνει στις εκλογές το Νοέμβρη!
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ