Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

9.3.10

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ ΑΡΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ



Στην Αθήνα σήμερα, 5 Μαρτίου 2010, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.50΄, συνεδρίασε στην Αίθουσα Γερουσίας του Μεγάρου της Βουλής, σε κοινή συνεδρίαση η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου υπό την προεδρία του Προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Δημητρίου Κρεμαστινού, με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Ενημέρωση από την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κυρία Λούκα Κατσέλη, τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο και την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σχετικά με την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη «λίστα φαρμάκων»».
Στη συνεδρίαση παρέστησαν η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γεώργιος Κουτρουμάνης, η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Ευχαριστούμε τον κ. Τιμοσίδη. Επειδή (ο κ. Τιμοσίδης) απευθυνόταν στον κ. Υφυπουργό, στον κ. Γ. Κουτρουμάνη, να πω και εγώ -μεταφέροντας τη βούληση των περισσοτέρων συναδέλφων, που προέρχονται από την ελληνική περιφέρεια - να επιδείξει μεγαλύτερη ευαισθησία προς τους μικροεπαγγελματίες των χωριών, που υποχρεώνονται να ασφαλίζονται από τον ΟΓΑ στο Ταμείο Ασφάλισης των ελεύθερων επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Προσέξτε, είναι πάρα πολύ σημαντικό να το εξετάσετε με όσο το δυνατόν περισσότερη ευαισθησία, για να μην αδειάσουν τα χωριά μας κ. Υφυπουργέ.
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Το λόγο έχει ο Υφυπουργός κ. Γ. Κουτρουμάνης.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ (Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Όσον αφορά το θέμα της ασφάλισης επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων, πρέπει να σας πω ότι είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη προσέγγιση, σε σχέση με την οριοθέτηση που πρέπει να γίνει. Έχουμε ξεκινήσει εδώ και 20 μέρες από τις 10 Φεβρουαρίου περίπου, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του ΟΓΑ, υπηρεσίες του Υπουργείου και υπηρεσίες του ΑΕ, μελετούν το θέμα και στο νομοσχέδιο αυτό το οποίο θα καταθέσει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, θα υπάρχει διάταξη, η οποία θεωρούμε ότι θα λύνει κατά τρόπο δίκαιο το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, με δύο όμως επισημάνσεις που θεωρώ αναγκαίο ότι πρέπει να κάνω.
Πρώτον, σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει θέμα αλλαγής ασφαλιστικού φορέα για τις επιχειρήσεις εκείνες οι οποίες έχουν μόνιμα την έδρα τους σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων και όπως είπα και σε απάντηση που έδωσα στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, δεν υπάρχει περίπτωση αλλαγής για 40-42 επαγγέλματα, ξεκινώντας από τα καφενεία, τα κουρεία, τα εστιατόρια, τα κρεοπωλεία και όλα αυτά. Εκείνο το οποίο όμως πρέπει να δούμε και βλέπουμε, είναι να μην υπάρχει καταστρατήγηση του νόμου με επαγγελματίες, οι οποίοι δηλώνουν την συγκεκριμένη περιοχή ως έδρα, απλά να αποφύγουν την ασφάλιση στον ΟΑΕΕ που βεβαίως, κοστίζει πολύ περισσότερο από την ασφάλιση στον ΟΓΑ. Επαγγελματίες οι οποίοι έχουν δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή και πολλές φορές στα κοντινά αστικά κέντρα και δηλώνουν, μόνο και μόνο για αυτό το λόγο έδρα το χωριό, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να είναι ανασφάλιστοι, όπως είναι σήμερα ή να ασφαλίζονται στον ΟΓΑ.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Ευχαριστούμε τον κύριο Υφυπουργό και ίσως αυτό το θέμα το δει και σε συνδυασμό και με το τζίρο που κάνουν. Φαίνεται ποιοι έχουν ευρύτερη δραστηριότητα όταν είναι εγκατεστημένοι σε ένα χωριό και θα το δείτε, πιστεύω, με ευαισθησία, όπως είπατε. Ευχαριστούμε πολύ, ολοκληρώνουμε τη συζήτηση της ενημέρωσης και ευχαριστούμε τους τρεις Υπουργούς Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας, Ναυτιλίας, την κυρία Λούκα Κατσέλη, τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέα Λοβέρδο, την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, για την ενημέρωση που μας έκανε για την λίστα των φαρμάκων που πιστεύω ότι είναι ένα πρώτο βήμα της περιστολής των δαπανών που με αλόγιστο τρόπο σπαταλώνται στο δημόσιο τομέα. Ευχαριστούμε πολύ.
Τέλος και περί ώρα 15.00΄ λύθηκε η συνεδρίαση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ