Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

14.10.22

Μιχ. Κατρίνης: «Πεδίο πολιτικής σύγκλισης και συνεννόησης η πρόληψη και η αντιμετώπιση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των παιδιών»

 

Μιχ. Κατρίνης: «Πεδίο πολιτικής σύγκλισης και συνεννόησης η πρόληψη και η αντιμετώπιση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των παιδιών»

Στην αποτρόπαιη υπόθεση του Κολωνού αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης.

«Σε κάθε περίπτωση, αποτροπιασμό προκαλεί το συμβάν του Κολωνού. Βέβαια δεν είναι το μοναδικό ανάλογο συμβάν. Έχουν συμβεί πάρα πολλά ανάλογα περιστατικά, τα οποία γίνονται περισσότερο η λιγότερο γνωστά, καταλαμβάνοντας χώρο στη δημόσια συζήτηση», ανέφερε.

Προσέθεσε ότι δεν θα πρέπει να αποτελεί πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης αυτό που συνέβη στον Κολωνό και τόνισε : «Αντιθέτως, η πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών θα πρέπει να αποτελέσει πεδίο πολιτικής σύγκλισης και συνεννόησης».

Ο κ. Κατρίνης επεσήμανε ότι από το 2011 υπάρχει η καμπάνια «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπάρχει η σύμβαση Lanzarotte που έχει ψηφιστεί στη Βουλή για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των παιδιών. «Εδώ και τώρα, όμως, θα πρέπει να υπάρξει μία σοβαρή όσο και ολοκληρωμένη δράση και από την Πολιτεία», υπογράμμισε.

Συμπλήρωσε δε ότι η δράση αυτή θα πρέπει να είναι ολιστική, με δημιουργία δομών πρόληψης, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης και σε αυτό θα πρέπει να συμβάλλουν και τα ΜΜΕ και ότι η αυστηροποίηση της νομοθεσίας δεν συνιστά από μόνη της λύση.

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ