Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

30.1.20

Αλ. Τσίπρας: Η χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο και οι τοπικές κοινωνίες σε μεγάλο αναβρασμό

Αλ. Τσίπρας: Η χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο και οι τοπικές κοινωνίες σε μεγάλο αναβρασμό


Το συναίσθημα που διακατέχει τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού αυτόν τον καιρό είναι η ανησυχία, "ανησυχούμε", είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Ολομέλεια, με αντικείμενο την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ. Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, σημείωσε ότι "η μεγαλύτερη αιτία της ανησυχίας των πολιτών είναι η εξωτερική σας πολιτική", για να σχολιάσει πως "όσα βλέπει να κάνετε σε άλλα πιο εύκολα θέματα, φουντώνει αυτή την ανησυχία".
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε τους λόγους που το κόμμα του δεν μπορεί να υπερψηφίσει τη συμφωνία και επέλεξε το "παρών", αφού, όπως τον κατηγόρησε, δεν διασφάλισε καμία διαβεβαίωση για τη στάση των ΗΠΑ σε δύσκολες στιγμές. Είπε ότι "δεν πληρούνται σήμερα οι απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να αποβεί θετική για τα συμφέροντα της χώρας" και εξέφρασε την κάθετη διαφωνία του "με τη λογική του «δεδομένου» συμμάχου" που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προωθεί. Είπε ότι ενώ υπάρχουν προϋποθέσεις για κοινή εθνική στρατηγική, αυτή δεν μπορεί να υπάρξει "αν δεν σταματήσετε να διαλαλείτε παντού πόσο δεδομένη είναι η χώρα, πόσο δεδομένος είστε εσείς και η εξωτερική μας πολιτική, αλλά και αν δεν σταματήσετε να ενεργείτε σαν δεδομένος, όχι μόνο σε σχέση με τις ΗΠΑ, αλλά και με την ΕΕ".
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι για το "χάος" που, όπως υποστήριξε, έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση στο ποδόσφαιρο και για τους "άθλιους χειρισμούς", την ευθύνη δεν έχει ο κ. Αυγενάκης αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός. "Είστε εσείς προσωπικά υπεύθυνος για το χάος που έχετε δημιουργήσει στο χώρο του ποδοσφαίρου, γιατί η διαπλοκή σας με τους μεγαλόσχημους που σας στήριξαν και σας έφεραν στην κυβέρνηση, σας οδήγησε σε αυτούς τους πρωτοφανείς ακροβατισμούς", είπε στον κ. Μητσοτάκη. Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός ήταν πίσω από την αντικατάσταση και την επιλογή δύο μελών της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. "Είναι σα να αλλάζεις τον διαιτητή της αναμέτρησης στο ‘90 και ο νέος διαιτητής να σφυρίζει πέναλτι στο ‘93", είπε. "Δική σας ιδέα ήταν η τροπολογία που μέσα σε ώρες σκαρώσατε, υπό το κράτος του πανικού και των  αντιδράσεων", πρόσθεσε. Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι "αναβαθμίζει τους ολιγάρχες σε συνδιαμορφωτές της πολιτικής, της κοινωνικής ζωής, των πρακτικών, της ιδεολογίας".
Το ζήτημα "αναδεικνύει ότι αδυνατείτε να ξεπληρώσετε τα γραμμάτια που υπογράψατε με την διαπλοκή προεκλογικά και είναι πολλά αυτά τα γραμμάτια και προς πολλές κατευθύνσεις. Για αυτό τώρα δε μπορείτε όσο κι αν προσπαθήσετε να το ισορροπήσετε", είπε και σχολίασε ότι "μετά το χθεσινό ηχηρό σας άδειασμα από τον πρώην πρωθυπουργό, τον κ. Σαμαρά, που έσπασε την κομματική πειθαρχία, ειλικρινά κατανοώ ότι περνάτε δύσκολες ώρες". Είπε, τέλος, ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός πέρναγε δύσκολες ώρες για τις απαιτήσεις των δανειστών, τα μνημόνια ή για κρίσιμες εθνικές συμφωνίες, ενώ "εσείς περνάτε για το ποδόσφαιρο". "Ο καθείς και η μοίρα του ανάλογα με τις ικανότητές του", σχολίασε.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ