Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

15.5.18

Σημεία Ομιλίας του Τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Βουλευτή Β’ Αθηνών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Αθήνα, 15 Μαΐου 2018    
Σημεία Ομιλίας του Τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Βουλευτή Β’ Αθηνών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην Ολομέλεια της Βουλής επί του Σχεδίου Νόμου του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής


Μ. Βαρβιτσιώτης: «Να δώσουμε μια σοβαρή ευρωπαϊκή απάντηση σε όσους αμφισβητούν την ικανότητα των Ελλήνων να προστατεύσουν τον εθνικό τους χώρο και τα ευρωπαϊκά σύνορα»   
   
    Τον πρόχειρο και εθνικά επιζήμιο τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση διαχειρίζεται το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό, αλλά και την μεταναστευτική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει, στο εξής, η χώρα,  κατέδειξε, με παρέμβαση του στη Βουλή, ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Ευκολία στην είσοδο. Ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε την χαλαρή και αναποτελεσματική επιτήρηση των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων της χώρας, τη στιγμή που η Κυβέρνηση «αφήνει αναξιοποίητα τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά κονδύλια και δεν προχωρά στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων προγραμμάτων ενίσχυσης των συνόρων».
Μακρά παραμονή μεταναστών στη χώρα. Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ τόνισε ότι όσοι μετανάστες μπαίνουν στη χώρα «ανεξαρτήτως με το αν έχουν προσφυγικό προφίλ ή όχι», εκμεταλλεύονται τις χρονοβόρες και ατελέσφορες διαδικασίες ασύλου, προκειμένου «να παρατείνουν επ’ αόριστον την παραμονή τους»
Θέματα ενσωμάτωσης και διασποράς στο εσωτερικό της χώρας. Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση δεν εφαρμόζει «καμία πολιτική κοινωνικής ένταξης στο εσωτερικό της χώρας και οι διαδικασίες διασποράς και ενσωμάτωσης των μεταναστών δεν είναι αποτελεσματικές, με αποτέλεσμα τον ιδρυματισμό ανθρώπων στις δομές της ενδοχώρας»
Παραβατικότητα και Σεξουαλική Εκμετάλλευση. «Βλέπουμε την παραβατικότητα στα κέντρα υποδοχής να αυξάνεται με συχνά επεισόδια να σημειώνονται όχι μόνο στις πύλες εισόδου, αλλά και εξόδου της χώρας, με την Πάτρα να πληρώνει το μεγαλύτερο τίμημα»  επεσήμανε ο κ. Βαρβιτσιώτης και συμπλήρωσε ότι «ομάδες παράνομων μεταναστών στήνουν μια βρώμικη βιομηχανία εντός και εκτός των δομών φιλοξενίας, αλλά και εντός των μεγάλων πόλεων της χώρας, με μοναδικό αντικείμενο την σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικων παιδιών»
Καμία διάθεση επιστροφών. «Μόλις 1.601 μετανάστες, έχουν σταλεί πίσω στη γείτονα χώρα. Είναι φανερό, πλέον, πως δεν υπάρχει καμία διάθεση επιστροφών από την πλευρά σας» είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης, αναφορικά με τις χαμηλές επιδόσεις της χώρας στις επιστροφές μεταναστών, βάσεις της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας, προς την γείτονα χώρα
Διεθνής απομόνωση της χώρας. Ο αρμόδιος Τομεάρχης της ΝΔ εξέφρασε τις ανησυχίες του για το γεγονός ότι η χώρα έφτασε δύο φορές κοντά στην έξοδο από τη Συνθήκη Σένγκεν. Επιπλέον, λαμβάνουν συναντήσεις στο εξωτερικό για το Μεταναστευτικό ερήμην ημών, «κάτι που δεν ισχύει για τη Τουρκία, η οποία όχι μόνο συγκεντρώνει το σύνολο της χρηματοδότησης από πλευράς Ευρώπης, αλλά εργαλειοποιεί κατά βούληση το μεταναστευτικό ζήτημα»
Αξιοποίηση χρηματοδότησης και αδιαφάνεια στη διάθεση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Ο κ. Βαρβιτσιώτης επέρριψε ευθύνες στην Κυβέρνηση για το χαμηλό ποσοστό απορρόφησης του 1,5 περίπου δις. ευρώ που βρίσκεται στη διάθεση της χώρας για τις ανάγκες της προσφυγικής κρίσης, καθώς και για την αδιαφάνεια στην αξιοποίηση των χρημάτων.
Αποστρατιωτικοποίηση των διαδικασιών του Προσφυγικού- Ρόλος Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Δεν έχετε δώσει ακόμη την δυνατότητα στο στρατό να απεμπλακεί από το μεταναστευτικό ζήτημα, μολονότι, πλέον, δεν βιώνουμε συνθήκες έκτακτης ανάγκης», τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Βαρβιτσιώτης και υπενθύμισε τις διαβεβαιώσεις των ηγεσιών του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για την ενεργή συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της προσφυγικής κρίσης, χωρίς, ωστόσο, «οι Δήμοι να μπαίνουν, για ακόμη μία φορά, στην εξίσωση».
Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπερθεμάτισε την ανεξέλεγκτη δράση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στην ελληνική επικράτεια, καθώς και το γεγονός ότι η Κυβέρνηση δεν έχει δημιουργήσει, έως σήμερα, Μητρώο καταγραφής τους.
Για τη θέση της Νέας Δημοκρατίας. O κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στον διαχωρισμό πρόσφυγα και παράνομου μετανάστη, καθώς και στην ταχεία εξέταση των αιτημάτων ασύλου. Επιπρόσθετα, όποιος μετανάστης δεν δικαιούται ασύλου, δεν μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά να μεταφέρεται σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα. «Θα πούμε όχι στο νομοσχέδιο, γιατί δεν μπορούμε να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην ολέθρια μεταναστευτική πολιτική, που ασκεί, τα τελευταία 3,5 χρόνια, η Κυβέρνηση. Θα πούμε όχι, γιατί ανταποκρινόμαστε στην ανάγκη των νησιωτών που ζητούν άμεσο απεγκλωβισμό των χιλιάδων ανθρώπων από τα νησιά τους. Θα πούμε όχι, φέρνοντας, έτσι, στη Βουλή την ψήφο χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που σήμερα δεν τους συμπεριφερόμαστε με σεβασμό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα τους. Και θα πούμε «όχι», γιατί πιστεύουμε ότι η ευρωπαϊκή μας ευθύνη είναι η Ελλάδα να μην είναι ένας παρίας στο ευρωπαϊκό σύστημα φύλαξης συνόρων και ασύλου, αλλά να είναι η χώρα η οποία θα τηρεί τις διεθνείς υποχρεώσεις για τη φύλαξή τους και βέβαια, θα επιβάλει με τη συμπεριφορά της και τον σεβασμό της αλληλεγγύης και στις υπόλοιπες χώρες», κατέληξε χαρακτηριστικά.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ