Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

17.1.18

Γ. Βαρεμένος: Η φιλολογία περί δημοψηφίσματος μπορεί να οδηγήσει σε χορό τεράτων

Γ. Βαρεμένος: Η φιλολογία περί δημοψηφίσματος μπορεί να οδηγήσει σε χορό τεράτων


«Δεν κατανοώ ούτε τη φιλολογία για δημοψήφισμα, ούτε την ακατάσχετη ονοματολογία δίκην πολιτικού τζόγου. Αν χρειαστεί να το βάλουμε και στο στοίχημα του ΟΠΑΠ δηλαδή, για το ποια θα είναι η νέα ονομασία» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Βαρεμένος, αναφερόμενος στην υπόθεση των Σκοπίων, επισημαίνοντας πως υπάρχει ορατός ο κίνδυνος «να αρχίσει ο χορός των τεράτων».
Από το βήμα, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τις ενεργειακές κοινότητες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αφιέρωσε όλη την ομιλία του στο θέμα αυτό και εξήγησε την τοποθέτησή του περί της ακατανόητης φιλολογίας για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, λέγοντας:
«Υπάρχει ορατός κίνδυνος να αρχίσει ο χορός των τεράτων. Να δώσουμε την ευκαιρία στον τυχοδιωκτισμό να μετρήσει τα όριά του. Αυτό θέλουμε; Αυτό επιτάσσει η σημερινή ιστορική συγκυρία; Αν κάποιος νομίζει ότι στο παρασκήνιο θα συμφωνεί, αλλά στο προσκήνιο θα προσπαθεί να μεγιστοποιήσει την φθορά της κυβέρνησης, πλανάται πλάνην οικτράν. Και όσοι προαναγγέλλουν εθνική ήττα, στην ουσία την προετοιμάζουν και μην βαυκαλίζονται ότι θα εξυπηρετήσουν εξουσιαστικά οράματα και αν φτάσουμε στην αποτυχία, τελικά έχει ο θεός, μετά από 30 χρόνια ποιος θυμάται ξανά το θέμα των Σκοπίων?».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ