Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

19.12.17

Η Ελλάδα επιστρέφει ανακτώντας την οικονομική της αυτοδυναμία

Ψηφίστηκε με 153 ψήφους από την Ολομέλεια της Βουλής ο κρατικός Προϋπολογισμός 2018.


Ψηφίστηκε με 153 ψήφους από την Ολομέλεια της Βουλής ο κρατικός Προϋπολογισμός 2018.
Υπέρ ψήφισαν 152 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και η ανεξάρτητη βουλευτής, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (προερχόμενη από την Ένωση Κεντρώων). Απουσίαζε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Χριστόφορος Παπαδόπουλος, ο οποίος με επιστολή του προς το Προεδρείο της Βουλής, ενημέρωσε ότι αδυνατεί να προσέλθει στην ψηφοφορία, αλλά αν ήταν παρών θα ψήφιζε θετικά.
Συνολικά ψήφισαν 297 βουλευτές. Καταψήφισαν 144 βουλευτές των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και όλοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές. Από την ψηφοφορία απουσίασαν, πλην του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Παπαδόπουλου, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Μίχος και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αρ. Φωκάς.
"Πάμε καλύτερα και αυξανόμαστε", δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την υπερψήφιση του προϋπολογισμού από την ανεξάρτητη βουλευτή Θ. Μεγαλοοικονόμου
Την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών στο κτίριο της Βουλής επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Κληθείς να σχολιάσει την υπερψήφιση του προϋπολογισμού, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι "πάμε καλά".
Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε με χειραψία όλους τους δημοσιογράφους που ήταν στην αίθουσα και τους ευχήθηκε Χρόνια Πολλά.
"Τραβήξατε και την κ. Μεγαλοοικονόμου, καλό είναι αυτό;", ρώτησε τον κ. Τσίπρα δημοσιογράφος αναφερόμενος στην υπερψήφιση του προϋπολογισμού.
"Καλό είναι, κακό είναι; απάντησε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε "Πάμε καλύτερα και αυξανόμαστε".
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση του προϋπολογισμού 
Είναι η πρώτη μετά από οχτώ χρόνια που ξέρουμε με βεβαιότητα ότι αυτός είναι ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός που ψηφίζεται στο ελληνικό κοινοβούλιο τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋολογισμού του 2018.
Θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση για την εισαγωγή της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη, είπε ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής. Είπατε ότι ο Αϊνστάιν είπε «είναι παράνοια να κάνεις τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα» αλλά δεν το έχει πει ποτέ ο Αϊνστάιν είναι από τα ψέματα του διαδικτύου.
Για τον 8ο στη σειρά προϋπολογισμό, όλως παραδόξως πριν τον προϋπολογισμό δεν ήρθαν οι θεσμοί να μας πουν για νέα μέτρα, είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή. Προχωρήσαμε σε μεταρρυθμίσεις που κανείς δεν είχε κάνει πριν, είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Και σήμερα που αυτές οι μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να εμφανίζουν τα πρώτα σημάδια και αποδίδουν καρπούς, η Ελλάδα έχει μια τελείως διαφορετική εικόνα στη διεθνή κοινή γνώμη από αυτή που μας αφήσατε εσείς περίπου τρία χρόνια πριν. Παραλάβαμε μια χώρα με άδεια ταμεία, με ανεργία κοντά στο 27%, με μηδενική αξιοπιστία απέναντι στους εταίρους αλλά και στις διεθνείς αγορές, με τα επιτόκια δανεισμού για τα δεκαετή ομόλογα να αγγίζουν το 8%.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ