Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

26.6.17

Π. Καμμένος: Ο κ. Γεωργιάδης ήρθε στη Βουλή για να υπερασπιστεί έναν επιχειρηματία

Π. Καμμένος: Ο κ. Γεωργιάδης ήρθε στη Βουλή για να υπερασπιστεί έναν επιχειρηματία

Τις στενές σχέσεις της ΝΔ με έναν επιχειρηματία, εμπλεκόμενο για σοβαρές υποθέσεις στη δικαιοσύνη, κατήγγειλε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος, απαντώντας σήμερα στη Βουλή στην επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Α. Γεωργιάδη.
Ο Πάνος Καμμένος είπε ότι ο ισοβίτης Γιαννουσάκης ήταν εκείνος που δήλωσε ότι φοβάται για τη ζωή του αν αποκάλυπτε όσα γνωρίζει για τον ρόλο του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση Noor One και το φορτίο ναρκωτικών και υπογράμμισε ότι ο ίδιος «ενήργησε για μια υπόθεση εθνικής ασφάλειας της χώρας, ενήργησε γιατί είχε υποχρέωση αυτό να πράξει διότι το θέμα δεν ήταν μόνο ποινικό αλλά πολιτικό και κοινωνικό». Παράλληλα ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι εξαιτίας της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης αναζήτησε ένα τέχνασμα για να μετατοπίσει τη συζήτηση και κατηγόρησε τον ίδιο τον κ. Μαρινάκη ότι κλιμάκωσε την επίθεση του όταν η οικονομική αστυνομία μπήκε για έρευνα στις εταιρείες του.
«Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει μια παγκόσμια πρώτη. Αντί να κάνει αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση, έκανε αντιπολίτευση στην Ελλάδα. αυτό το έδειξε ξεκάθαρα στην αξιολόγηση. Αντιλαμβάνομαι το μένος της ΝΔ όταν σήμερα η Ελλάδα στο δεκαετές της ομόλογο έπεσε 7,5 μονάδες», είπε ο κ. Καμμένος και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι αναζητούσε ένα τέχνασμα για να μετακινήσει τη συζήτηση.
Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τη ΝΔ και για μια ακόμη πρωτοτυπία. «Για πρώτη φορά από την εποχή του Κοσκωτά, έχουμε την αξιωματική αντιπολίτευση να ταυτίζεται με έναν πολίτη, έναν επιχειρηματία. Έναν επιχειρηματία που δεν είναι απλώς κάποιος που αγόρασε ένα μέσον. Είναι ένας πολίτης που έχει εκκρεμείς υποθέσεις με τη δικαιοσύνη. Για την υπόθεση του Noor One, φαίνεται να έχει εμπλοκή στη χρηματοδότηση του ναρκο-πλοίου, με εμβάσματα από τις εταιρείες συμφερόντων του προς τον Γιαννουσάκη, δηλαδή τον ισοβίτη, τον μάρτυρα που φέρεται ότι ήθελε να καταθέσει», είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης εμπλέκεται στην υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος στην Ελλάδα, για λαθρεμπόριο πετρελαίου και υπάρχουν -πέραν των απορρήτων καταθέσεων του Γιαννουσάκη- σύλληψη του διευθυντή του κ. Μαρινάκη, του κ. Συντυχάκη στο Ελευθέριος Βενιζέλος, με 622.000 ευρώ και παράλληλα εμπλοκή του με κακουργηματική δίωξη του, από τον Σεπτέμβριο του 2016, όπου δύο φορές, οι αρμόδιοι εισαγγελείς που είχαν αναλάβει, δή

λωσαν αποχή. «Αυτός είναι ο επιχειρηματίας, τον οποίο έρχεται να υπερασπιστεί σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ!», είπε ο κ. Καμμένος και τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά από την εποχή Κοσκωτά που γίνεται αυτό, όταν, δηλαδή, ο κ. Σούρλας είχε καταθέσει ερώτηση για το σκάνδαλο Κοσκωτά, εκλήθη να ανακαλέσει την ερώτηση, είχε εκδοθεί ανακοίνωση από τη ΝΔ ότι δεν είχε καμία σχέση με το κόμμα ο συγκεκριμένος βουλευτής και ότι κινείται προσωπικά και τότε με δημοσίευμά της η Καθημερινή έγραφε «ύποπτη ερώτηση βουλευτή της ΝΔ».
«Η υπόθεση Νoor One δεν είναι μια απλή υπόθεση ναρκωτικών. Είναι μια υπόθεση που έχει διεθνείς προεκτάσεις. Μια υπόθεση που αφορά διακίνηση ναρκωτικών τριών τόνων, αξίας άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ και εκτός του ότι θα σκότωνε χιλιάδες νέα παιδιά, το προϊόν των χρημάτων αυτών φαίνεται να έρχεται από το Ιράν αλλά πιθανώς και το πετρέλαιο που θα έφερνε θα αποτελούσε αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας. Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι η υπόθεση έχει να κάνει και με ζητήματα εθνικής άμυνας και ασφάλειας της χώρας αλλά και με ζητήματα διεθνών σχέσεων της χώρας καθώς σε αυτή εμπλέκονται Τούρκοι έμποροι ναρκωτικών.
«Η υπόθεση του Noor One είναι μια υπόθεση που αφορά όλους μας, ιδιαίτερα σήμερα που είναι η ημέρα κατά της διακίνησης ναρκωτικών», είπε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας και πρόσθεσε: «είναι μια υπόθεση που αφορά την εθνική ασφάλεια και την ιδιότητά μου ως υπουργού Εθνικής 'Αμυνας».
Ο κ. Καμμένος είπε ότι η υπόθεση αυτή βγήκε στον αέρα, «ακριβώς μετά την εισβολή της οικονομικής αστυνομίας για τις καταθέσεις Γιαννουσάκη, σε επιχειρήσεις του κ. Μαρινάκη, και μάλιστα όταν στις επιχειρήσεις αυτές δεν βρέθηκαν τα παραστατικά που να αποδεικνύουν ότι το πετρέλαιο ήταν αυτό που πληρώθηκε για το Noor, αλλά όπως είπαν οι εταιρείες του κ. Μαρινάκη στην οικονομική αστυνομία, ήταν για την εξυπηρέτηση κάποιων τιμολογίων».
Ο Πάνος Καμμένος είπε ακόμη ότι «κατά διαβολική σύμπτωση, μετά την είσοδο της οικονομικής αστυνομίας στις εταιρείες του κ. Μαρινάκη, ο επιχειρηματίας, βρίσκεται στο εστιατόριο Παπαϊωάννου στον Πειραιά με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη και την κυρία Αλεξία Μπακογιάννη». «Σύντροφος της κυρίας Αλεξίας Μπακογιάννη είναι ο κ. Παπαδόπουλος που έχει αναλάβει στα Μέσα του κ. Μαρινάκη, την επίθεση εναντίον μου», είπε ο Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε: «είναι αυτοί που πήραν από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό 300.000 ευρώ για να στηρίξουν έρανο 50.000 ευρώ. Είναι η περίοδος εκείνη που ο υπουργός Βορίδης και ο υπουργός Γεωργιάδης μοίραζαν τα χρήματα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ένας δε από εκείνους που έπαιρναν τα χρήματα του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ο καταδικασμένος ως εγκέφαλος της υπόθεσης Αιμίλιος Κοτσώνης που στις δικογραφίες που σας προανέφερα, έχει δεκάδες συνομιλίες με βουλευτές της ΝΔ, που κάποιοι ξάπλωναν και μαζί του στο Namos στη Μύκονο. Είναι ο άνθρωπος αυτός που ήταν αφεντικό του κ. Κουρτάκη στο Μετρόραμα, το οποίο κατά διαβολική σύμπτωση, είχε την ίδια διεύθυνση με τα "Παραπολιτικά". Και ο κ. Κουρτάκης είναι αυτός που καταδικάστηκε σε 2 χρόνια για συκοφαντική δυσφήμιση γιατί είπε ότι ο γιος μου είναι τρομοκράτης και φίλος της Πόλα Ρούπα και συνολικά έχει φάει 6 χρόνια φυλακή τους τελευταίους μήνες. Είναι εκείνος που από τα μέσα του κ. Μαρινάκη, αφιέρωσε σε πολιτικό 26 σελίδες, 158 φορές το όνομα Καμμένος, 64 το υπουργός ?Αμυνας και 9 φορές ΑΝΕΛ. Με ποιους δικηγόρους; Μα φυσικά τον έμμισθο δικηγόρο κ. Βορίδη. Βλέπουμε ότι εδώ έχουμε μια ξεκάθαρη υποστήριξη ενός υπόπτου, ενός εμπλεκόμενου σε 4 υποθέσεις, για τον οποίο ο ίδιος ο κ. Γιαννουσάκης ζήτησε να καταθέσει, έχει καταγγείλει τον κ. Μαρινάκη».
Ειδικά για τη συνομιλία του με τον Γιαννουσάκη, ο υπουργός είπε: «όταν ένας κρατούμενος αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση των 3 τόνων ηρωϊνης, το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη. Τα ναρκωτικά δεν είναι μόνο ποινικό αδίκημα, δεν είναι μόνο θέμα δικαστικό αλλά και πολιτικό και κοινωνικό θέμα. Και όταν εξομολογείται ότι κινδυνεύει η ζωή του και η ζωή της οικογένειας του, και ζητάει την προστασία της πολιτείας, είσαι υποχρεωμένος να την παράσχεις».
Ο κ. Καμμένος, είπε ότι προτού επικοινωνήσει με τον υπουργό Δικαιοσύνης, έκανε επικοινωνία με δικαστή ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι ο πολιτικός όχι μόνο έχει δικαίωμα να επικοινωνήσει με φυλακισμένο πολίτη που αποκαλύπτει σοβαρά εγκλήματα, όταν αυτό του ζητηθεί, και όταν αντιληφθεί ότι κινδυνεύει η ζωή του κρατουμένου, αλλά υποχρέωση να το πράξει. Ο Πάνος Καμμένος επικαλέστηκε και τα άρθρα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας σύμφωνα με τα οποία ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας έχει δικαίωμα να παραγγείλει στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης (άρθρο 30) για κάθε αξιόποινη πράξη. Ενώ ακόμη και ιδιώτες (άρθρο 40) οφείλουν να αναγγείλουν στον αρμόδιο εισαγγελέα αν αντιληφθούν αξιόποινη πράξη που διώκεται αμέσως, ειδικότερα δε για υποθέσεις ναρκωτικών, στο άρθρο 27 του Κώδικα περί Ναρκωτικών, ο νομοθέτης επιβραβεύει εκείνους που δίνουν πληροφορίες για την αποκάλυψη διακινητών ναρκωτικών και τους χορηγεί ελαφρυντικό, αναστολή εκτέλεσης ποινής και αποφυλάκιση για να δώσουν το μεγαλύτερο ψάρι. Επίσης ακόμη και οι άνδρες του Λιμενικού, του ΣΔΟΕ και της Αστυνομίας μπορεί να χρησιμοποιούν ακόμη και συγκαλυμμένα στοιχεία. «Τι έκανα όταν μου ζήτησε προστασία δια του Τριανταφυλλόπουλου; Επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης και του ζήτησα να συναντηθεί με το δημοσιογράφο για να δούμε αν κινδυνεύει ή όχι ένας ισοβίτης που καταγγέλλει το μεγαλύτερο ψάρι. Και ο ίδιος ο υπουργός ανέλαβε και έστειλε τον εισαγγελικό λειτουργό ως όφειλε για να πάρει κατάθεση», είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι ο ισοβίτης τον πήρε εκείνο βράδυ επανειλημμένως επειδή αργούσε να πάει ο εισαγγελικός λειτουργός, και φοβόταν για την οικογένεια του. Και μάλιστα, όπως είπε, περιέγραφε ότι έξω από το σπίτι του είχε υπόπτους που μπορούσαν να τον «φάνε» όπως «φαγώθηκαν» και οι άλλοι μάρτυρες.
Ως προς το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι βοά ο τόπος για τις σχέσεις Μαρινάκη και οικογένειας Μητσοτάκη. «Είναι δικαίωμα σας να έχετε σχέσεις με όποιους επιχειρηματίες επιλέγετε. Ένα πράγμα δεν μπορείτε. Όταν οι όποιοι φίλοι σας ελέγχονται για σοβαρά ποινικά αδικήματα, να μπαίνετε μπροστά και να τους προσφέρετε ασυλία», είπε ο κ. Καμμένος.
Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Π. Καμμένος προσπάθησε να παγιδεύσει τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη
Τη θέση ότι ο Πάνος Καμμένος προσπάθησε να παγιδεύσει τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη για να εμποδίσει την εξαγορά του ΔΟΛ και να κρατήσει στην εξουσία τον Αλέξη Τσίπρα, διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Α. Γεωργιάδης αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή για τη συνομιλία του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.
«Εδώ σήμερα Συζητάμε αν ο κ. Καμμένος προσπάθησε να παγιδεύσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη για να εμποδίσει την εξαγορά του ΔΟΛ και να κρατήσει στην εξουσία τον κ. Τσίπρα», είπε ο Α. Γεωργιάδης.
Ευελπιστώ σε μια συζήτηση με τη σοβαρότητα που το θέμα αυτό επιβάλλει, χαίρομαι που έχετε φέρει εδώ όλη την κοινοβουλευτική ομάδα κύριε Καμμένε, γιατί φαίνεται ότι και εσείς αντιλαμβάνεστε τη σοβαρότητα της κατάστασης, είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Α. Γεωργιάδης ο οποίος ανοίγοντας τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του, δήλωσε, απευθυνόμενος στον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας: «εδώ δεν μιλάμε για το Noor One. Ό,τι έχετε να πείτε για το Noor One, αν έχετε, θα πάτε να τα πείτε στον αρμόδιο ανακριτή και στον αρμόδιο εισαγγελέα. Εάν η ελληνική δικαιοσύνη αποφασίσει ότι ο Βαγγέλη Μαρινάκης είναι ένοχος εμπορίας ναρκωτικών, να σαπίσει στη φυλακή. Αλλά αυτό δεν θα το κρίνει ο Πάνος Καμμένος, δεν θα το κρίνει ο Σταύρος Κοντονής, δεν θα το κρίνω εγώ, θα το κρίνει η ελληνική δικαιοσύνη».
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, σχολιάζοντας ρητορικό ερώτημα που έθεσε κατά τη διάρκεια σημερινής του συνέντευξης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «αν είναι παράνομο να μιλάει ο υπουργός με τον ισοβίτη», είπε ότι Πάνος Καμμένος έχει καταπατήσει τον Ποινικό Κώδικα, το άρθρο 239 περί καταχρήσεως εξουσίας, στην περίπτωση που επιβεβαιώσει ότι συνομίλησε με τον καταδικασμένο ισοβίτη για εμπόριο ναρκωτικών. «Με τις επιβαρυντικές διατάξεις φτάνει στα 10 χρόνια φυλάκιση και αν είναι πάνω από τρεις οι εμπλεκόμενοι, στα 20 χρόνια φυλάκιση», είπε ο κ. Γεωργιάδης.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στην εμπλοκή του δημοσιογράφου Μ. Τριανταφυλλόπουλου (σ.σ. ότι μεσολάβησε διότι ο κ. Γιαννουσάκης ήθελε να μιλήσει με κάποιον από την κυβέρνηση διότι δεν εμπιστευόταν την ελληνική δικαιοσύνη), υπενθύμισε δηλώσεις που είχαν γίνει για τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο όταν είχε κυκλοφορήσει χυδαίο βίντεο για τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη. «Δεν έχουν περάσει πάνω από τρία χρόνια όταν σύμπας ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο πληρωμένο εκτελεστή-δολοφόνο χαρακτήρων», είπε ο κ. Γεωργιάδης και κάλεσε τον υπουργό 'Αμυνας να εξηγήσει τι είπε με τον κ. Γιαννουσάκη στα 21 λεπτά σε 12 τηλεφωνικές συνομιλίες, που προκύπτει ότι είχε σύμφωνα με τους λογαριασμούς της Cosmote που είδαν το φως της δημοσιότητας. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ζήτησε επίσης από τον κ. Καμμένο να καταθέσει στη Βουλή το αντίγραφο του δικού του λογαριασμού για να διαπιστώσει το Σώμα, αν πριν ή μετά τον κ. Γιαννουσάκη, συνομίλησε με τον ανακριτικό λιμενικό υπάλληλο κ. Χριστοφορίδη «τον λιμενικό που εμφανίζεται να λέει, "δεν μας

ενδιαφέρει η αλήθεια αλλά να μείνει ο Τσίπρας στην εξουσία" ενοχοποιώντας έτσι τον Μαρινάκη, δηλαδή τον Μητσοτάκη». Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε κατόπιν αυτών τον υπουργό 'Αμυνας να απαντήσει αν συνομίλησε με τον κ. Γιαννουσάκη, τι είπαν, αν γνωρίζει και αν μιλήσει με τον κ. Χριστοφορίδη, αν μίλησε με την κ. Τζίβα και έθεσε και τα εξής ερωτήματα: «Πόσο τυχαίο είναι που αυτά συνέβαιναν τη στιγμή που μετά πάθους υπερασπιζόσασταν τον κ. Σαββίδη, όταν διαγράφατε το πρόστιμο της ΣΕΚΑΠ; Πόσο τυχαίο είναι που αυτά συνέβησαν τη στιγμή που ο Βαγγέλης Μαρινάκης αρπάζει τον ΔΟΛ από τον Σαββίδη; Και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος τυχαία δημοσιεύει τις συνομιλίες ένα 24ωρο πριν την διενέργεια του διαγωνισμού για το ΔΟΛ;».
Στ. Κοντονής: Η Δικαιοσύνη θα μιλήσει, «ο κ. Καμμένος έπραξε το καθήκον του». «Σας δένουν βαριές αλυσίδες με τους ΑΝΕΛ», σχολίασε ο Θ. Παπαθεοδώρου

«Η Δικαιοσύνη διεξάγει όλες τις έρευνες, όλες οι καταγγελίες, ακόμη και οι αντιφατικές του ιδίου προσώπου θα ελεγχθούν μέχρι κεραίας. Τα στοιχεία που έχει δώσει (αριθμοί εμβασμάτων κα) ο κατηγορούμενος, ήδη, με την διαδικασία της δικαστικής συνδρομής, ζητείται διασταύρωση και επιβεβαίωση και επ' αυτών. Η Δικαιοσύνη θα μιλήσει», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής σχετικώς με το θέμα των διαρροών από τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, για την υπόθεση NOOR1.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημ. Συμπαράταξης Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, ο οποίος ανέφερε ότι «η κυβέρνηση ελέγχεται για μία υπόθεση με χαρακτηριστικά παραπολιτικού και παραδικαστικού κυκλώματος και για απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης με πολιτικές μεθοδεύσεις» ο κ. Κοντονής απέκρουσε τις κατηγορίες.
Παραθέτοντας γεγονότα, σύμφωνα με τα οποία -όπως είπε- «κονιορτοποιείται ο ισχυρισμός» περί σύνδεσης της υπόθεσης με την εξαγορά του ΔΟΛ από τον κ. Μαρινάκη, ο κ. Κοντονής ζήτησε από την Βουλή να «κρατήσει» ως συμπέρασμα, ότι «σε αυτό τον τόπο όλοι ελέγχονται και κανένας μεγαλοσχήμων, οικονομικός παράγων ή εκδότης δεν πρόκειται να βρεθεί στο απυρόβλητο». «Αυτό είναι υπόσχεση της κυβέρνησης στον ελληνικό λαό και η κυβέρνηση αυτή τηρεί τις υποσχέσεις της μέχρι κεραίας» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Ο ερωτών βουλευτής ωστόσο, μίλησε για «πολιτική παράγκα, παράγκα της φυλακής και δυστυχώς της Δικαιοσύνης» και καταλόγισε στον υπουργό Δικαιοσύνης, ότι άφησε την Δικαιοσύνη έρμαιο στον πόλεμο των πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων, καλύπτοντας τον κ. Καμμένο και όχι την ομαλή λειτουργία της Δικαιοσύνης. «Φοβάμαι ότι σε αυτή την πολιτική τερατογένεση που έχει δημιουργήσει η συγκυβέρνησή σας με τον κ. Καμμένο, επιμένετε να νομίζετε ότι εσείς δίνετε τον τόνο, αλλά όπως φαίνεται, η ΑΝΕΛοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πολιτικό τέρας στο οποίο θέλετε να μοιάσετε» είπε ο κ. Παπαθεοδώρου.
«Στο κραυγαλέο ερώτημα αν είσαστε εσείς μπροστά σε έναν κρατούμενο ο οποίος έλεγε ?κινδυνεύει η ζωή μου και θα πεθάνω όπως άλλοι επτά και ακόμη ότι θα αποκαλύψω επιπλέον στοιχεία? εσείς τί θα λέγατε; Όχι, γιατί έχεις καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια;» διερωτήθηκε ο κ. Κοντονής, ο οποίος δήλωσε την βεβαιότητά του, ότι όλοι θα τον ενθάρρυναν να δώσει τα στοιχεία στις αρμόδιες αρχές.
«Επομένως, ο υπουργός Άμυνας γιατί εγκαλείται; Για παρατυπίες; Για υπερβάλλοντα ζήλο; Πείτε ότι θέλετε. Το καθήκον του ως υπουργός και ως πολίτης το έκανε. Του ζήτησε να δώσει στην Δικαιοσύνη τα στοιχεία και προφανώς προσπάθησε να τον ενθαρρύνει για να πράξει αυτά τα οποία έπρεπε να πράξει» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Δήλωσε επίσης, ότι η αλληλουχία των γεγονότων, δεν έχει να κάνει με συμφέροντα, ούτε με πλειστηριασμούς εκδοτικών ομίλων και προσέθεσε ότι ο Π. Καμμένος στις 17 Ιανουαρίου που επικοινώνησε με τον κατηγορούμενο, προφανώς και δεν ήξερε -όπως και κανείς- ότι ο κ. Μαρινάκης, θα πάρει μέρος σε πλειστηριασμό στον ΔΟΛ.
«Επομένως γίνεται λαθροχειρία. Αυτό που δεν ήξερε ο Καμμένος, προσπαθείτε να το προσάψετε. Όταν έγινε ο πλειστηριασμός στον ΔΟΛ και όταν ο Καμμένος δεν είχε καμία επαφή με τον κατηγορούμενο. Κονιορτοποιείται ο ισχυρισμός περί εξαγοράς του ΔΟΛ από τον κ. Μαρινάκη» τόνισε.
Όπως είπε ο κ. Κοντονής, όταν τον ενημέρωσε ο υπουργός, εκείνος ενημέρωσε τις εισαγγελικές αρχές, ενώ για τον εάν υπάρχει παραβίαση του Κανονισμού των φυλακών διέταξε έρευνα, για τις καταγγελίες Γιαννουσάκη εις βάρος του προανακριτικού υπαλλήλου και της εισαγγελέως ήδη διεξάγεται εισαγγελική έρευνα και όσον αφορά τα έγγραφα που έδωσε ο κρατούμενος στην εισαγγελέα και στον κ. Τριανταφυλλόπουλο, ήδη διεξάγεται εισαγγελική έρευνα και έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία δικαστικής συνδρομής.
«Που βλέπετε παρατυπία και μάλιστα να μιλάτε για παραδικαστικό, όταν όλα διερευνώνται; Έχουμε έναν κρατούμενο που δίνει στοιχεία και λογαριασμούς και κατονομάζει πρόσωπα που θα διερευνηθούν και μετά λέει ότι τον πιέζουν κι αυτά διερευνώνται τα πάντα» προσέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος, ωστόσο, ζήτησε να υπάρξει προβληματισμός για το γεγονός, ότι ο κρατούμενος μίλησε για μια βαλίτσα με 650.000 ευρώ, η οποία ήρθε στο Ελληνικό, κάτι που πιστοποιήθηκε.
Επίσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης διερωτήθηκε πότε άρχισαν να ακούγονται τα περί σκευωρίας εναντίον του επιχειρηματία, για να απαντήσει: «Μετά τον έλεγχο που πραγματοποίησε η οικονομική αστυνομία στα γραφεία του».
Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης, ξεκαθάρισε ότι στον τόπο αυτό ελέγχονται όλοι και έθεσε το ερώτημα: «Δεν θα ελέγχονται οι μεγαλόσχημοι οικονομικοί παράγοντες και εσχάτως και παράγοντες των ΜΜΕ; Ή τους πέρασε η ιδέα ότι αυτά που ξέρανε από προηγούμενες κυβερνήσεις, θα τα συνεχίσει και η παρούσα κυβέρνηση;».
«Θα ολοκληρωθεί η έρευνα όπως την διεξάγει η Δικαιοσύνη και θα καταλήξει σε συμπεράσματα και τότε θα δούμε ποιοι γίνονται, όχι βαποράκια ναρκωτικών, αλλά βαποράκια επιχειρηματικών συμφερόντων μέσα στο Κοινοβούλιο» κατέληξε στην πρωτολογία του ο κ. Κοντονής.
«Δεν έχω την ίδια αισθητική και δεν θα μιλήσω για βαποράκια, αλλά θα σας πω ότι συνήγοροι αυτών που θα ελεγχθούν για την δράση τους σε αυτή την υπόθεση υπάρχουν. Διότι μόλις αθωώσατε τον κ. Καμμένο» απάντησε ο κ. Παπαθεοδώρου και προσέθεσε προς τον υπουργό: «Οι αλυσίδες πρέπει είναι πολύ βαριές που δένουν τους ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό θα το δείτε και το επόμενο διάστημα».
«Έρχονται αυτά στη Βουλή κι όλο αυτό το διάστημα δεν είχε επέμβει η Δικαιοσύνη με δική σας εντολή, ώστε να μη χρειάζεται σήμερα να μιλάμε. Χρειάζεται τις καλές προθέσεις του κ. Καμμένου για να κάνει την δουλειά της η Δικαιοσύνη, την στιγμή που εσείς είστε υπουργός Δικαιοσύνης και θα μπορούσαν να έρθουν σε εσάς όλα αυτά; Προφανώς και όχι. Πού κολλάει αυτό στην αλληλουχία των γεγονότων;» ανέτεινε προς τον κ. Κοντονή ο ερωτών βουλευτής της Δημ. Συμπαράταξης.
«Η αντιπολίτευση ετράπη σε ισπανική υποχώρηση» επανήλθε ο υπουργός Δικαιοσύνης και την κατηγόρησε ότι επιλεκτικά αναφέρεται σε ό,τι την βολεύει, ενώ επικαλούνται διαλόγους (που είναι παράνομα μέσα) και στηρίζει μια επιχειρηματολογία σε αυτά, για να πλήξει τον υπουργό και την κυβέρνηση.
Αφού ο κ. Κοντονής, επανέλαβε ότι διεξάγεται έρευνα σε τρία επίπεδα, συμπλήρωσε πως όσον αφορά τις καταθέσεις, αυτές λήφθηκαν από το 2015, και σχολίασε: «Μήπως ήταν από τότε να πάρει τον ΔΟΛ ο κ. Μαρινάκης;».

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ