Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

9.6.16

Διακομματική αντιπροσωπεία στην πατριαρχική λειτουργία στη Σινασό της Καππαδοκίας

Διακομματική αντιπροσωπεία στην πατριαρχική λειτουργία στη Σινασό της Καππαδοκίας

Την απεριόριστη εκτίμησή του στην «πολιτική» της αγάπης που ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίος εφαρμόζει τόσο μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών όσο και κατά τον διαθρησκευτικό διάλογο εξέφρασε ο Κοσμήτορας της Βουλής των Ελλήνων κ. Νάσος Αθανασίου, που μαζί με τους βουλευτές κ.κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο και Βασίλειο Κεγκέρογλου παρακολούθησαν την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον ναό των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην πόλη Σινασό της Καππαδοκίας.
Την προηγούμενη ημέρα, τον εσπερινό παρακολούθησε και ο αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπερι, επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας, κ. Τζάστιν Πόρταλ Γουέλμπι.
Με τον Πατριάρχη συλλειτούργησαν ο μητροπολίτης της Ουκρανικής Εκκλησίας κ. Μητροφάνης και ο μητροπολίτης Σασίμων κ. Γεννάδιος, αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών. Παραβρέθηκαν  ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα κ. Κυριάκος Λουκάκης, ο πρόεδρος και η γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων κ. Φάνης Ισακίδης και κ. Βασιλική Παπαδοπούλου και προσκυνητές από την Ελλάδα.
Ο κ. Νάσος Αθανασίου είχε επίσης συνομιλία με τον αρχιεπίσκοπο του Κάντερμπερι, ο οποίος, στην παρατήρηση ότι πολλούς θα ξενίσει το προσκύνημά του στις ορθόδοξες εκκλησίες της Καππαδοκίας, ανέφερε ότι ο προκάτοχός του Ρόουαν Γουίλιαμς έχει γράψει ένα θαυμάσιο βιβλίο με τον υπότιτλο «Προσευχόμενοι με ελληνικές εικόνες» που εξηγεί την εκεί παρουσία του.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ