Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

31.5.13

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ
ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ

Η ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΟΞΥΓΟΝΟ!

ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΑΝ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ


Ένα απίστευτο θρίλερ, με υποψήφια θύματα τρεις διασωληνωμένους ασθενείς στο Νοσοκομείο Σάμου, που εξαιτίας της χαμηλής παροχής οξυγόνου παραλίγο να χάσουν τη ζωή τους, καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Υγείας Αλέξανδρο Λυκουρέντζο και Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Όλα κυλούσαν ήρεμα στο Νοσοκομείο της Σάμου, μέχρι που χθες το απόγευμα, άρχισε ξαφνικά να χτυπά το κουδούνι χαμηλής παροχής οξυγόνου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τη στιγμή εκείνη σήμανε συναγερμός αφού τρείς (3) ασθενείς ήταν διασωληνωμένοι με παροχή οξυγόνου και άμεσα έσπευσε προσωπικό της ΜΕΘ, όπου με χειροκίνητο τρόπο άρχισαν να τους παρέχουν βοήθεια.

Το περιστατικό αυτό κράτησε 45 λεπτά, αφού η παροχή επανήλθε, όχι γιατί επισκευάσθηκε κάποια βλάβη, αλλά διότι ένας προμηθευτής έφερε 50 μπουκάλες οξυγόνου που επαρκούν μέχρι... αύριο το πρωί (Σάββατο 1 Ιουνίου 2013)!

Όπως αποκαλύπτει ο Πολιτευτής Σάμου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου, «το πρόβλημα προέκυψε διότι η εταιρεία που προμηθεύει το Νοσοκομείο της Σάμου δίνει υψηλότερες τιμές από αυτές του παρατηρητηρίου τιμών του Υπουργείου, με αποτέλεσμα να μην προχωρά η διαδικασία προμήθειας του οξυγόνου».

Με πολύ μεγάλη ελαφρότητα η διορισμένη Διοικήτρια του Νοσοκομείου παραμένει στη θέση της αφού δεν παραιτείται, όπως έχει πει δημόσια, διότι θεωρεί πρόκληση τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της!

«Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να προχωρήσει, χθες κιόλας, η διαδικασία προμήθειας του οξυγόνου; θα υποχρεώσετε την εταιρεία που προμηθεύει το Νοσοκομείο Σάμου να δώσει τις τιμές που προβλέπονται στο παρατηρητήριο τιμών του Υπουργείου; Σε περίπτωση που δεν ακολουθήσει τους προβλεπόμενους όρους, θα επιλέξετε άλλο προμηθευτή;» ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά τη διενέργεια ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν ύπαρξη πραγματικών περιστατικών που στοιχειοθετούν την αντικειμενική υπόσταση πειθαρχικών παραπτωμάτων της Διευθύντριας του νοσοκομείου, την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης για το απίστευτο περιστατικό που συνέβη αλλά και τον απεγκλωβισμό του Νοσοκομείου Ικαρίας από αυτό της Σάμου.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΝΤΩΝΙΟ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ

ΘΕΜΑ: ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ!

Κύριε Υπουργέ,

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα (Πέμπτη 30.05.2013) στο Νοσοκομείο της Σάμου, όταν άρχισε ξαφνικά να χτυπά το κουδούνι χαμηλής παροχής οξυγόνου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τη στιγμή εκείνη σήμανε συναγερμός αφού τρείς (3) ασθενείς ήταν διασωληνωμένοι με παροχή οξυγόνου και άμεσα έσπευσε προσωπικό της ΜΕΘ, όπου με χειροκίνητο τρόπο άρχισαν να τους παρέχουν βοήθεια.

Το περιστατικό αυτό κράτησε 45 λεπτά, αφού η παροχή επανήλθε, όχι γιατί επισκευάσθηκε κάποια βλάβης, αλλά διότι ένας προμηθευτής έφερε 50 μπουκάλες οξυγόνου που επαρκούν μέχρι αύριο το πρωί (Σάββατο 1 Ιουνίου 2013)!

Όπως με ενημερώνει ο Πολιτευτής Σάμου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου, «το πρόβλημα προέκυψε διότι η εταιρεία που προμηθεύει το Νοσοκομείο της Σάμου δίνει υψηλότερες τιμές από αυτές του παρατηρητηρίου τιμών του Υπουργείου, με αποτέλεσμα να μην προχωρά η διαδικασία προμήθειας του οξυγόνου».

Το θέμα είναι ότι ευτυχώς εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε κάποιο χειρουργείο και δεν ξέρουμε και σε πόσους άλλους ασθενείς βραδείας ανάρρωσης δημιούργησε πρόβλημα.

Με πολύ μεγάλη ελαφρότητα η διορισμένη Διοικήτρια του Νοσοκομείου παραμένει στη θέση της αφού δεν παραιτείται όπως έχει πει δημόσια διότι θεωρεί πρόκληση τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της!

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κκ Υπουργοί:

1.Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να προχωρήσει χθες κιόλας η διαδικασία προμήθειας του οξυγόνου;

2.Με ποιο τρόπο θα υποχρεώσετε την εταιρεία που προμηθεύει το Νοσοκομείο Σάμου να δώσει τις τιμές που προβλέπονται στο παρατηρητήριο τιμών του Υπουργείου; Σε περίπτωση που δεν ακολουθήσει τους προβλεπόμενους όρους, θα επιλέξετε άλλο προμηθευτή;

3.Θα διενεργήσετε ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν ύπαρξη πραγματικών περιστατικών που στοιχειοθετούν την αντικειμενική υπόσταση πειθαρχικών παραπτωμάτων της Διευθύντριας του νοσοκομείου;

4.Μήπως θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να παρέμβει η δικαιοσύνη διότι τρείς (3) ζωές (τουλάχιστον) μπήκαν σε κίνδυνο και να προλάβουμε πριν γίνει το κακό;

5.Πότε θα απεγκλωβίσετε το νοσοκομείο της Ικαρίας από το διαλυμένο νοσοκομείο της Σάμου;

6.Σε περίπτωση που δεν λάβετε τα προσήκοντα μέτρα, κατανοείτε ότι καταστρατηγείτε το άρθρο 21 παρ. 3 του Συντάγματος της Ελλάδας που σαφώς ορίζει ότι «το Κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων»;



Ο Ερωτών Βουλευτής


Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ












Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ