Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

19.5.12

Αθήνα, 18 Μαΐου 2012

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

 
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βύρων Πολύδωρας συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ελλάδα.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις.
Β. Πολύδωρας: «Είχα την τιμή να δεχθώ σήμερα τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη που δέχομαι. Ο κ. Schulz είναι σπουδαίος θεσμικός παράγων της δημοκρατικής Ευρώπης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εκτιμώ πάρα πολύ το γεγονός ότι έσπευσε να έρθει αυτές τις ώρες εδώ, με ουσιαστική θέληση να βοηθήσει την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Με εντυπωσίασε ότι έχει σκέψεις, τις οποίες παρουσίασε και στους προηγούμενους συνομιλητές του, σχετικά με ένα πλάνο προσέγγισης τροποποιήσεων, λύσεων, αλληλοβοηθείας και αλληλεγγύης.
Τον καλωσορίζω, τον ευχαριστώ κι εκτιμώ ιδιαίτερα την παρουσία του και την προσφορά του στον διάλογο.
 
Μ.Schultz: «Κύριε Πρόεδρε σας ευχαριστώ πολύ και σας συγχαίρω θερμά για την εκλογή σας. Κατά την προεδρία σας έχετε να αντιμετωπίσετε πολλές αναταραχές. Χαίρομαι πάρα πολύ πουμου δόθηκε η ευκαιρία να είμαι ο πρώτος επίσημος καλεσμένος σας.
          Ελπίζω να έχουμε μια αγαστή συνεργασία μέχρι τις εκλογές και μετά τις εκλογές. Βρισκόμαστε και οι δύο σε δύσκολη θέση και η Ελλάδα και η Ευρώπη και θεωρώ ότι, μετά τον διάλογο που είχαμε, συμπίπτουμε στις απόψεις μας.
Βρίσκομαι εδώ γιατί δεν θέλω να γίνεται συνεχώς λόγος για την Ελλάδα, χωρίς κανείς να μιλάει με τους Έλληνες. Εγώ θέλω να μιλήσω με τους Έλληνες και σήμερα έμαθα πάρα πολλά για τους Έλληνες. Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με όλους τους εκπροσώπους των κομμάτων, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και πολλούς νέους και συνταξιούχους. Είναι πολύ ενδιαφέρον πως οι πολιτικοί και οι συνταξιούχοι έχουν το ίδιο θεματολόγιο, τους απασχολούν τα ίδια θέματα ενώ τους νέους άλλα θέματα. Με τους πολιτικούς και τους συνταξιούχους συζήτησα το θεματολόγιο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Οι νέοι έχουν ελπίδες για το μέλλον. Και ξέρετε, μια χώρα που έχει νέους πεπεισμένους για το μέλλον τότε και η χώρα έχει μέλλον. Αυτό είναι το σημαντικότερο δίδαγμα από την επίσκεψη μου στην Ελλάδα».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ