Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

20.4.11

Κύριε Υπουργέ, τα παραγωγικά αίτια αυτής της κατάστασης προφανώς δεν βαρύνουν ούτε εσάς, ούτε το υπουργείο. Το πρόβλημα σας αφορά, ως προς την δυνατότητα λύσης που εσείς κρατάτε στα χέρια σας. Και η λύση του προβλήματος επείγει διότι με το πέρας Απριλίου θα χαθούν οι πιστώσεις του προγράμματος, με αποτέλεσμα η δυνατότητα πληρωμής τους να εκλείψει. Δεδομένων των ανωτέρω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί Τι σκοπεύουν να πράξουν ώστε να ξεπεραστούν εγκαίρως τα κωλύματα και να μπορέσουν να πληρωθούν οι τρεις συνεργάτες του ΚΥΕ; Ο Ερωτών Βουλευτής Σπύρος Γαληνός

Αθήνα 20 Απριλίου 2011
 Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και τον Υπουργό Οικονομικών, έθεσε ο βουλευτής Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός με στόχο να ικανοποιηθεί το αίτημα των τριών εργαζομένων στο Κέντρο Υποδοχής Επενδυτών ν. Λέσβου. 

Οι τρεις συνεργάτες που στελεχώνουν το ΚΥΕ δεν έχουν εισπράξει, επί δύο χρόνια, τις αμοιβές τους, εξαιτίας του γεγονότος ότι η ΑΕΝΑΛ δεν είχε πιστοποιητικά φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για να μπορέσει να εισπράξει τα ποσά που το ΥΠΑΝ έχει διαθέσει .Τα τρία αυτά άτομα επί δύο έτη πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές και την φορολογία που αντιστοιχούν το ποσό της πληρωμής τους χωρίς με την σειρά τους να έχουν εισπράξει το παραμικρό από την ΑΕΝΑΛ. Έχουν επί δύο έτη υπάρξει δέσμιοι και όμηροι της διαχειριστικής ανεπάρκειας και της αμεριμνησίας της ΑΕΝΑΛ, χωρίς να έχουν οι ίδιοι καμία υπαιτιότητα για αυτή την κατάσταση.
Τα παραγωγικά αίτια αυτής της κατάστασης προφανώς δεν βαρύνουν το υπουργείο. Η ευθύνη του υπουργείου αφορά την επίλυση του προβλήματος . Μία επίλυση η οποία επείγει διότι με το πέρας Απριλίου θα χαθούν οι πιστώσεις του προγράμματος, με αποτέλεσμα η δυνατότητα πληρωμής τους να εκλείψει.
Το ερώτημα που τίθεται στους κ. Υπουργούς είναι:
«Δεδομένων των ανωτέρω ερωτάστε τι σκοπεύετε να πράξετε ώστε να ξεπεραστούν εγκαίρως τα κωλύματα και να μπορέσουν να πληρωθούν οι τρεις συνεργάτες του ΚΥΕ;»

Αθήνα 20 Απριλίου 2011
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: α) Τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και                      Ανταγωνιστικότητας
             β) τον Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υποδοχής Επενδυτών ν. Λέσβου
Οι τρείς εργαζόμενοι στο Κέντρο Υποδοχής Επενδυτών (ΚΥΕ) νομού Λέσβου, παραμένουν απλήρωτοι επί δύο έτη και τώρα κινδυνεύουν να απολέσουν κάθε δυνατότητα πληρωμής τους.
Το ΚΥΕ ιδρύθηκε το 2003 στα πλαίσια του μέτρου 1.1.3 του Υπουργείου Ανάπτυξης με σκοπό την μείωση του χρόνου αδειοδότησης των επιχειρήσεων που απευθύνονται στην Διεύθυνση Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου καθώς και την ενημέρωση των επενδυτών για τις δυνατότητες για χρηματοδοτήσεις και επενδύσεις στον ν. Λέσβου. Ο ανάδοχος και τελικός αποδέκτης της έργου είναι η Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου (ΑΕΝΑΛ) ενώ δικαιούχος και φορέα υλοποίησης του είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου (και στην συνέχεια η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου) καθώς και η ΓΓΒ.
Οι τρεις συνεργάτες που στελεχώνουν  το ΚΥΕ  δεν έχουν εισπράξει, επί δύο χρόνια, τις αμοιβές τους,  εξαιτίας του γεγονότος ότι η ΑΕΝΑΛ δεν είχε πιστοποιητικά φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για να μπορέσει να εισπράξει τα ποσά που το ΥΠΑΝ έχει διαθέσει για να χρηματοδοτηθεί η πληρωμή τους. Τα τρία αυτά άτομα επί δύο έτη πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές και την φορολογία που αντιστοιχούν το ποσό της πληρωμής τους χωρίς με την σειρά τους να έχουν εισπράξει το παραμικρό από την ΑΕΝΑΛ. Έχουν επί δύο έτη υπάρξει δέσμιοι και όμηροι της διαχειριστικής ανεπάρκειας και της αμεριμνησίας της ΑΕΝΑΛ, χωρίς να έχουν οι ίδιοι καμία υπαιτιότητα για αυτή την κατάσταση.
Κύριε Υπουργέ, τα παραγωγικά αίτια αυτής της κατάστασης προφανώς δεν βαρύνουν ούτε εσάς, ούτε το υπουργείο. Το πρόβλημα σας αφορά, ως προς την δυνατότητα λύσης που εσείς κρατάτε στα χέρια σας. Και η λύση του προβλήματος επείγει διότι με το πέρας Απριλίου θα χαθούν οι πιστώσεις του προγράμματος, με αποτέλεσμα η δυνατότητα πληρωμής τους να εκλείψει.
Δεδομένων των ανωτέρω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί
Τι σκοπεύουν να πράξουν ώστε να ξεπεραστούν εγκαίρως τα κωλύματα και να μπορέσουν να πληρωθούν οι τρεις συνεργάτες του ΚΥΕ;

Ο Ερωτών Βουλευτής



Σπύρος Γαληνός




Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ