Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

9.12.10

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Επίσκεψη στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο πραγματοποίησε σήμερα ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε. κ. Oli Ren.



Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου τόνισε ότι η χρονιά αυτή ήταν μια δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα, με δυσμενείς και επώδυνες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις, επισημαίνοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει την προσπάθεια για να βγει η χώρα από την κρίση. Ο κ. Πετσάλνικος υπογράμμισε στον κ. Ren ότι θα πρέπει να δοθεί τώρα ιδιαίτερο βάρος στις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία, τονίζοντας ότι είναι "δίκαιη και αναγκαία η επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής των δανείων προς την Ελλάδα".

Ο κ. Πετσάλνικος υποστήριξε ότι η πολιτική της Ε.Ε. δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται κατά περίπτωση αλλά με ευρύτερο ορίζοντα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, αναφέροντας ότι οι ηγεσίες των κυβερνήσεων των κρατών - μελών της Ε.Ε. θα πρέπει να αντιληφθούν ότι το μεγάλο αυτό εγχείρημα της ενοποίησης δεν θα πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο από καμία πλευρά. Θέση με την οποία συμφώνησε και ο κ. Ren.

Ο κ. Πετσάλνικος χαρακτήρισε "πολύ βιαστική και όχι θετική" την άποψη της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελας Μέρκελ για μη έκδοση ευρωομολόγου.

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος της Βουλής, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει κλίμα αισιοδοξίας, υπογραμμίζοντας ότι έχει επικρατήσει ένα αίσθημα ανασφάλειας στον ελληνικό λαό και αυτό δεν είναι καλό για την οικονομία μας. O κ. Ren συμφώνησε με την θέση αυτή του κ. Πετσάλνικου εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μετά το αρνητικό "σοκ" θα περάσει σε θετική κατεύθυνση.

Ο κ. Ren επισήμανε ακόμα την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι δύσκολες αποφάσεις έχουν βοηθήσει την Ελλάδα, για να βγει από το αδιέξοδο. "Εκτιμώ ότι το 2011 θα υπάρξει θετική ανάκαμψη" τόνισε χαρακτηριστικά ο κοινοτικός Επίτροπος.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ