Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

27.7.10

Η Κυβέρνηση επιβάλλοντας απανωτές οικονομικές επιβαρύνσεις, οδηγεί στο μηδενισμό των ελάχιστων περιθωρίων κέρδους που είναι δυνατόν να έχουν οι περιπτερούχοι.

Ροντούλης στη Βουλή: 
 
«Οι περιπτερούχοι δεν αντέχουν άλλες επιβαρύνσεις».


«Η Κυβέρνηση επιβάλλοντας απανωτές οικονομικές επιβαρύνσεις, οδηγεί στο μηδενισμό των ελάχιστων περιθωρίων κέρδους που είναι δυνατόν να έχουν οι περιπτερούχοι. Άρα, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι πλήρως υπεύθυνο για τον επικείμενο αφανισμό του «περίπτερου της γειτονιάς» και όλων αυτών των ανθρώπων», τόνισε στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας κ. Αστέριος Ροντούλης.
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Ροντούλης, μεταξύ άλλων, είπε και τα εξής:
«Σήμερα λειτουργούν σαράντα χιλιάδες περίπτερα. Πίσω από αυτά τα περίπτερα, υπάρχουν εκατό χιλιάδες ελληνικές οικογένειες, πολλές εκ των οποίων, ως ιδιοκτήτες των περιπτέρων, ανήκουν στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Το 55%, μάλιστα, αυτών που καθημερινά εργάζονται στα περίπτερα είναι γυναίκες, κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό, αν σκεφτούμε τα υψηλά ποσοστά της γυναικείας ανεργίας που υπάρχουν στη χώρα μας.
Το τελευταίο διάστημα οι περιπτερούχοι έχουν υποστεί μία δριμεία επίθεση από το Υπουργείο Οικονομικών. Οι αλλεπάλληλες αυξήσεις του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης αλλά και η προμήθεια των ταμειακών μηχανών με δικά τους έξοδα τους έχουν οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο. Πρέπει δε να σημειωθεί ότι η Κυβέρνηση διαβεβαίωνε, ψευδώς όπως αποδείχθηκε, τους περιπτερούχους ότι το κόστος προμήθειας των ταμειακών μηχανών θα καλυφθεί από το ΕΣΠΑ.
Και τώρα, έρχεται το Υπουργείο Υγείας και βάζει το κερασάκι στην τούρτα, νομοθετώντας την απαγόρευση της διαφήμισης τσιγάρων στα περίπτερα. Το αποτέλεσμα όλων αυτών των ενεργειών, είναι η οικονομική αφαίμαξη των περιπτερούχων, αφού θα στερηθούν όχι μόνο το ετήσιο έσοδο που έπαιρναν από τις εταιρείες για τις όποιες διαφημιστικές ενέργειες γινόντουσαν, αλλά και το κονδύλι που ελάμβαναν για την ανακαίνιση των περιπτέρων τους. Σύμφωνα δε με έρευνα που έχει γίνει, μόνο το 1,7% των καπνιστών δήλωσε ότι θα επηρεαζόταν από μία τέτοια πολιτική και είτε θα μείωνε, είτε θα έκοβε το τσιγάρο.
Η Κυβέρνηση δεν έχει σταθμίσει αρκούντως τις συνέπειες της πολιτικής που ακολουθεί, η οποία οδηγεί σε απανωτά κλεισίματα περιπτέρων σε όλη την Ελλάδα. Πρέπει, λοιπόν, οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες να επανεξετάσουν τις αποφάσεις τους και να πάψουν να πιέζουν ασφυκτικά τους περιπτερούχους, διότι το μόνο που καταφέρνουν είναι να τους έχουν οδηγήσει στην απόγνωση».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ