Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

17.6.10

« ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΑΤΟΛΑΚΗ.»

Σε τρία πολύ σοβαρά θέματα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον Αθλητισμό, παρενέβη ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Ανατολάκης. Με Ερωτήσεις που κατέθεσε στην Βουλή ζητά να μάθει:



1) Γιατί 70 υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού βρίσκονται επί χρόνια σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας, καθώς εργάζονται με το τέχνασμα της σύμβασης μίας ημέρας αποσπασμένοι από τον Ο.Π.Α.Π. Οι εργαζόμενοι αυτοί μάλιστα εργάζονται τους τελευταίους 6 μήνες χωρίς να πληρώνονται και χωρίς να τους καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές. Ο Γιώργος Ανατολάκης ερωτά τον Υπουργό Πολιτισμού με ποιόν τρόπο δεν θα χάσουν την εργασία τους αυτοί οι υπάλληλοι και αν σκοπεύει να αξιοποιήσει την εμπειρία τους και να τους χρησιμοποιήσει στις επερχόμενες αθλητικές διοργανώσεις.

2) Γιατί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού καθυστερεί να αποδώσει τα χρήματα που οφείλει στον Π.Σ.Α.Π. τα οποία προορίζονται για 31 ποδοσφαιριστές που έμειναν απλήρωτοι από τις ΠΑΕ Αρης και ΠΑΣ Γιάννενα, το 2008. Ενώ στους ποδοσφαιριστές είχαν καταβληθεί οι δύο πρώτες δόσεις, όπως προβλέπει η Υπουργική απόφαση του 2008, τώρα καθυστερεί η τρίτη δόση που θα έπρεπε να είχε χορηγηθεί από το τέλος του 2009. Αποτέλεσμα είναι πολλοί από τους δικαιούχους ποδοσφαιριστές να αντιμετωπίζουν σήμερα έντονα βιοποριστικά προβλήματα.

3) Γιατί και πόσοι υπάλληλοι των εταιρειών «Ολυμπιακά Ακίνητα» και «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα», χρησιμοποίησαν τέχνασμα για να λάβουν ολόκληρο το επίδομα αδείας, την στιγμή που όλοι οι άλλοι συνάδελφοι τους του Δημόσιου Τομέα, υφίστανται στο ακέραιο τα επώδυνα μέτρα της Κυβέρνησης. Οι υπάλληλοι αυτοί φέρονται να ζήτησαν εσπευσμένα την άδεια τους, με σκοπό να προλάβουν την ψήφιση των μέτρων. Στην συνέχεια όμως διέκοψαν την άδεια και επανήλθαν στην εργασία τους, με σκοπό να προλάβουν κάποιοι άλλοι να κάνουν το ίδιο!! Ο Γιώργος Ανατολάκης ζητά να μάθει εάν αυτό το τέχνασμα χρησιμοποιήθηκε και σε άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες ή Οργανισμούς και εάν θα ζητηθούν ευθύνες από τους αρμόδιους Διευθυντές, οι οποίοι συγκάλυψαν τις διαδοχικές αιτήσεις και διακοπές αδειών.

Σχετικά με την περιφέρεια του την Β΄ Πειραιώς, ο Γιώργος Ανατολάκης κατέθεσε Ερώτηση για την σημαντική έλλειψη ιατρών στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας. Στο Κέντρο εφημερεύει καθημερινά ένας ιατρός αντί για τρείς που προβλέπονται, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς. Εκτός από αυτό τα χρήματα από τις εφημερίες δεν καταβάλλονται, και η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ έχει μείνει χωρίς ιατρό- διασώστη. Ο Βουλευτής ερωτά την Υπουργό Υγείας εάν θα μεριμνήσει για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ