Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

8.9.11

Κιλκίς 8-9-2011

Ο βουλευτής Κιλκίς, Κώστας Κιλτίδης, στη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή για το Σχέδιο Νόμου του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τίτλο «Θεσμικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις συλλογικές οργανώσεις και την επιχειρηματικότητα του αγροτικού κόσμου – Οργάνωση της εποπτείας του κράτους» μεταξύ άλλων είπε:


«Αγαπητοί συνάδελφοι, κύριε Υπουργέ, πράγματι φέρνετε ένα νομοσχέδιο, το οποίο κατά το περιεχόμενό του εκτιμώ ότι είναι στην ενδιάμεση βαθμίδα, άρα είναι εκείνο που θα έλεγε στην καθομιλουμένη ο Έλληνας γεωργός «το ρουλεμάν κίνησης του αγροτικού χώρου, της ελληνικής γεωργίας».
Δυστυχώς, όμως, κύριε Υπουργέ -και το λέω ευθέως, όχι για να γίνω αρεστός προς εσάς- βρίσκεστε σε θέση ματαιοπονίας. Έχετε αναλάβει ένα Υπουργείο που δεν ήταν εκφυλισμένο έτσι ουδέποτε. Η αλιεία δεν υπάρχει. Ο παραγωγικός δασικός χώρος δεν υπάρχει. Ο ΕΦΕΤ, με τη λογική του γεωργοδιατροφικού τομέα, δεν υπάρχει. Τι απέμεινε, άραγε, για να διαπραγματεύεστε;…»
«…Θα σας πω πολύ απλά ότι και σ’ αυτό το νομοσχέδιο, άλλο ο συνδικαλισμός, κύριε Υπουργέ και άλλο ο συνεταιρισμός! Επιχειρείτε με ημίμετρα να ανατάξετε μία κατάσταση η οποία πλήγωνε κατά το παρελθόν. Όσοι είχαμε την ειλικρινή ευαισθησία και γνώση του γεωργικού χώρου και της υπαίθρου, προσπαθούσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις των συμπολιτών μας αγροτών-γεωργών, για να υπάρχουν σε ένα συνδικαλιστικό όργανο. Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει στο γεωργικό χώρο! Είδε κανένας δεύτερη ΓΣΕΕ; Είδε κανένας άλλη ΑΔΕΔΥ; Μόνο στο γεωργικό χώρο υπάρχει συνδικαλισμός διασπασμένος! Ήταν μία κατάρα αυτή που δεν μπόρεσαν να τη θεραπεύσουν οι Έλληνες γεωργοί!
Εσείς επιχειρείτε κάτι τέτοιο. Όμως, από την άλλη, η συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ, που εσείς την αποκαλείτε και «τριτοβάθμια οργάνωση», θυμίζει συνδικαλιστικό συνέδριο. Πρέπει να το προσέξετε….»
«…Η γεωργία, αγαπητοί συνάδελφοι -διότι πρέπει να στείλουμε και κάποια μηνύματα σε συμπολίτες μας που δεν κατανοούν αυτά που συνήθως καμιά φορά ένας Υπουργός ή οι πολιτικοί θέλουν να πετύχουν για την ελληνική ύπαιθρο και την ελληνική γεωργία- από υπάρξεως ανθρωπίνων οργανωμένων κοινωνιών, θα στηρίζεται και θα επιδοτείται! Ειδάλλως, δεν θα υπάρχει -αυτό πρέπει να λεχθεί στεντορεία τη φωνή, για να έχουμε καθαρούς λογαριασμούς με όλους τους συμπολίτες μας- γιατί δεν υπόκειται σε απόλυτη πρόγνωση! Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ! Κάποτε έλεγαν οι παλαιοί ότι κάτω από τον ουρανό, όσο και να παρέμβει το κράτος, δεν υπάρχει απόλυτη πρόγνωση για τον Έλληνα και τον κάθε γεωργό!...»
«…Οι νόμοι υπήρχαν κύριε Υπουργέ. Η εφαρμογή της νομιμότητας και η χρηστή διαχείριση ήταν πρόκληση. Προσπαθείτε με ένα αρχιτεκτόνημα, τολμώ να πω, μέσα σε ικανή και αναγκαία συνθήκη, να φέρετε το αποτέλεσμα, χωρίς όμως να έχουν υλοποιηθεί μέχρι τώρα οι προηγούμενοι νόμοι. Χρειάζεται όραμα, συνολικό όραμα.
Σήμερα κύριε Υπουργέ, επειδή προχωράτε σε ένα θετικό βήμα, εγώ θέλω να συμβάλω και να γίνει όσο γίνεται θετικότερο, με τις εποικιστικές εκτάσεις.
Μία φορά -στα δύο χρόνια που ήμουν Υφυπουργός- απευθύνθηκα, όταν πλέον ασφυκτιούσα, στον τότε Πρωθυπουργό. Ήταν 17 Σεπτεμβρίου του 2008. Το καταθέτω στα Πρακτικά για να λάβετε γνώση για τις εποικιστικές εκτάσεις και τη δασική πολιτική. Οι εποικιστικές εκτάσεις έχουν αξία καταρχάς να αξιοποιηθούν για την περιφραγμένη εκτατική κτηνοτροφία, για να υπάρχει φθηνή ζωοτροφή, για να μην λέμε ψέματα και να μην είμαστε υποκριτές στον Έλληνα κτηνοτρόφο ότι τάχα θα δυναμώσει και θα υπάρξει καλύτερη παραγωγή.
Πιστεύω ότι κάνετε μία προσπάθεια. Δυστυχώς όμως, βλέπω έναν Υπουργό, με παρακαταθήκη την πολιτική του διαδρομή, με συγχωρείτε για τη φράση, να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο. Τι θέλετε όλα αυτά τα αναγκαστικά που έχετε εδώ; Για πρώτη φορά το Σύνταγμα αφιερώνει δύο παραγράφους για το συγκεκριμένο θέμα των συνεταιρισμών. Δεν υπάρχει άλλη περίπτωση στο Σύνταγμα που να υπάρχει συνταγματικός διαχωρισμός περί του συνεταιρίζεσθαι, προστατεύεται και βοηθιέται και εποπτεύεται και τι είναι αναγκαστικός συνεταιρισμός. Ότι όταν υπάρχει ανάγκη να καρπωθεί η ελληνική πατρίδα, ο Έλληνας αγρότης, ο Έλληνας δασοπόνος, οι αναγκαστικοί δασικοί συνεταιρισμοί, τότε συστήνονται. Εσείς δεν έχετε κανένα λόγο να παρέμβετε σ’ αυτήν τη διαδικασία.
Νομίζω ότι αδικείτε τον εαυτό σας, γιατί έτσι φοβούμαι ότι θα αδρανοποιηθεί το νομοσχέδιο ή στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν θα φέρει τα αποτελέσματα που επιδιώκετε. Και θα είναι κρίμα, όταν πλέον διακομματικά, όλοι λίγο πολύ συμφωνούμε, όταν μέσα στο γεωργικό χώρο και η ΠΑΣΕΓΕΣ -γιατί χύθηκε πολύ μελάνι και περί αυτού- δεν νομίζω ότι στη φάση που βρίσκεται, ζητάει κάτι το οποίο είναι παράλογο. Όσοι δεν λειτουργούν σωστά, σαρώστε τους. Αφήστε να λειτουργήσουν οι νόμοι, να κλείσουν. Όσοι όμως θέλουν να καταβάλουν μία προσπάθεια, επιβάλλεται να την καταβάλουν. Είναι απλό….»








Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ