Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

3.5.11

* Τα μέτρα της Κυβέρνησης επιτείνουν την ύφεση στην αγορά * ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τα μέτρα της Κυβέρνησης επιτείνουν την ύφεση στην αγορά
Απάντηση έδωσε ο Υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, για την διαδικασία εξόφλησης συναλλαγών με ιδιώτες άνω του ποσού των 3000 ευρώ, μετά από ερώτημα που κατέθεσε στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης.



Συγκεκριμένα, η ερώτηση του βουλευτή επικεντρωνόταν στα προβλήματα που θα προκύψουν σε ειδικές περιπτώσεις συναλλαγών, που διενεργούνται σε ημέρες και ώρες μη λειτουργίας των Τραπεζών ή με πρόσωπα που για αντικειμενικούς λόγους (ηλικιωμένοι) δεν είναι δυνατή η συναλλαγή μέσω τραπεζικών συστημάτων, αφού είναι πιθανό να μην διαθέτουν μπλοκ επιταγών, χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες.
Από τη μεριά του, το αρμόδιο Υπουργείο ανέφερε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις ακολουθείται ειδική διαδικασία ως ακολούθως: «Από τον επιτηδευματία – πωλητή, κατά το χρόνο είσπραξης μετρητών ή παραλαβής συναλλαγματικών (εκτός τραπεζικού συστήματος) από τον πελάτη, εκδίδεται λογιστικό παραστατικό (απόδειξη είσπραξης μετρητών). Η ως άνω απόδειξη, εκδίδεται αθεώρητη από διπλότυπο, τουλάχιστον, στέλεχος και εφόσον είναι μηχανογραφική δεν απαιτείται η σήμανση αυτής μέσω Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ..
Στο περιεχόμενο αυτής αναγράφονται το ποσό, ο τρόπος εξόφλησης, η αιτιολογία της είσπραξης (π.χ. προκαταβολή, τμηματική καταβολή, εξόφληση) και ο αύξων αριθμός του παραστατικού (εφόσον έχει προηγηθεί η έκδοση αυτού).Επί προκαταβολών, πριν την έκδοση του φορολογικού στοιχείου, αναγράφονται τα αντίστοιχα στοιχεία του οικείου ταμειακού παραστατικού, εφόσον εκδίδεται από την επιχείρηση.
Ο επιτηδευματίας υποχρεούται το ποσόν των μετρητών, που εισπράττει κατά το χρόνο έκδοσης της προαναφερόμενης απόδειξης ή κατά το χρόνο εξόφλησης των συναλλαγματικών, να το καταθέσει εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών από την έκδοσή τους, σε τραπεζικό λογαριασμό που τηρεί σε οποιαδήποτε αναγνωρισμένη Τράπεζα ή Πιστωτικό Οργανισμό. Τα εκδιδόμενα τραπεζικά παραστατικά, συσχετίζονται από τον επιτηδευματία με τις αποδείξεις είσπραξης μετρητών που αφορούν.
Οι εκδιδόμενες αποδείξεις είσπραξης μετρητών, καθώς και τα τραπεζικά παραστατικά από τα οποία προκύπτουν τα δεδομένα της κατάθεσης, διαφυλάσσονται με ευθύνη του υπόχρεου».
Σχολιάζοντας την απάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών, ο Λαρισαίος Βουλευτής τόνισε τα εξής:
«Είναι προφανές ότι το οικονομικό επιτελείο είναι τελείως ανεπαρκές για να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα των επαγγελματιών και της αγοράς γενικότερα. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί με ερασιτεχνικούς πειραματισμούς να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή, ενώ ο πραγματικός στόχος του μέτρου είναι η ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών μέσω της διοχέτευσης όγκου χρήματος σε αυτές. Η φοροδιαφυγή, λοιπόν, όχι μόνο δεν θα καταπολεμηθεί αφού το προαναφερθέν μέτρο περί των συναλλαγών είναι εκ φύσεως αναποτελεσματικό, αλλά αντίθετα η ρύθμιση αυτή θα οδηγήσει σε περαιτέρω ύφεση τις εμπορικές συναλλαγές, την ώρα που οι έμποροι αναμένουν χειροπιαστά μέτρα τόνωσης της αγοράς, ώστε να αποφύγουν τα λουκέτα στα καταστήματά τους».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ