Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

13.9.17

Εξεταστική Επιτροπής της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας.

Αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ: Δεν μπορούσε να πληρώνεται η αρθροσκόπηση σε ιατρείο σαν νοσήλιο

Με την εξέταση του μάρτυρα Παναγιώτη Γεωργακόπουλος, αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ από τις 15 Δεκεμβρίου 2015, συνεχίστηκαν, σήμερα οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας.
Θέμα της σημερινής συνεδρίασης ήταν η απόφαση που εκδόθηκε στις 22 Δεκεμβρίου του 2014, από τον τότε υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Λεωνίδα Γρηγοράκο, με την οποία καθόριζε την τιμή αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ για την ιατρική πράξη της διαγνωστικής αρθροσκόπησης στα 1.500 ευρώ με αποτέλεσμα να επωφεληθεί συγκεκριμένη εταιρεία η «Διαγνωστική Αρθροσκόπηση Ε.Ε» που έκανε 550 τέτοιες αρθροσκοπήσεις. Ο Παναγιώτης Γεωργακόπουλος ως αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε την έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα.
Κατά την έναρξη της διαδικασίας ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, ενημέρωσε για έγγραφο που ήλθε στην επιτροπή, από το υπουργείο Υγείας, με το οποίο όπως είπε, έχει επέλθει νομοθετική αλλαγή η οποία ανοίγει το δρόμο για το Δημόσιο να αναζητήσει το κόστος της συγκεκριμένης πράξης.
Ο κ. Μπαλωμενάκης αναφέρθηκε, επίσης και στην ανάκληση της απόφασης της 22-12-2014 του υπουργού Υγείας, με την οποία αποδέχτηκε την αριθ. 10 απόφαση της Ολομέλειας του ΚΕ.Σ.Υ. (Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας) και είχε ορίσει ότι «ως προς την κοστολόγηση της διαγνωστικής αρθροσκόπησης ισχύει ό,τι στα Κ.Ε.Ν.(Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια) των διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων». Η ανάκληση όπως ενημέρωσε έγινε στις 31-8-2017 με υπουργική απόφαση του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, των κ.κ. Ξανθού και Πολάκη και η οποία συνυπογράφεται από τους υφυπουργό Εργασίας, κ. Πετρόπουλο, και αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, κ. Χουλιαράκη» και κατόπιν τούτου το κόστος της συγκεκριμένης αρθροσκόπησης έγινε από 1.500 ευρώ στα 300 ευρώ.
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας ρώτησε τον μάρτυρα Παναγιώτη Γεωργακόπουλο «εάν μπορούσε να γίνει η συγκεκριμένη αρθροσκόπηση σε ιδιωτικό ιατρείο ή στο νοσοκομείο» για να λάβει την απάντηση του κ. Γεωργακόπουλου ότι «οι συγκεκριμένες αρθροσκοπήσεις γίνονται, κατά βάση, σε νοσοκομείο και εξήγησε ότι τα 1.500 ευρώ που προέβλεπαν τα Κ.Ε.Ν αφορά στα νοσήλια, δύο ημερών, σε νοσοκομείο και υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη αρθροσκόπηση εκτός νοσοκομείου έπρεπε, κατά την εκτίμησή του, να έχει άλλη τιμολόγηση και όχι να ενταχθεί στα Κ.Ε.Ν.
Ο κ. Γεωργακόπουλος, στην κατάθεσή του, υποστήριξε, επίσης, ότι «η απόφαση αυτή στερείτο ΦΕΚ» και χαρακτήρισε «παράνομη» την αδειοδότηση.

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ