Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

13.6.17

Κοινή ερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον σεισμό στη Χίο και τη Λέσβο

Κοινή ερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας
στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον σεισμό στη Χίο και τη Λέσβο



Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, κυρία Μαρία Σπυράκη, κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, κ. Γιώργος Κύρτσος και κ. Θοδωρής Ζαγοράκης, με αφορμή τον καταστρεπτικό σεισμό που έπληξε τη Χίο και τη Λέσβο κατέθεσαν σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
  Αναλυτικά η ερώτηση:
«Ο σεισμός μεγέθους 6,4 Ρίχτερ που ταρακούνησε την περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου το απόγευμα της Δευτέρας στις 15.28 τοπική ώρα είχε ως τραγικό επακόλουθο το θάνατο μίας γυναίκας και αρκετούς τραυματίες.
Παράλληλα προκάλεσε τεράστιες καταστροφές και κατολισθήσεις στα νησιά Λέσβο και Χίο. Οι πιο σοβαρές και εκτεταμένες ζημιές σημειώθηκαν στην περιοχή της πόλης του Πλωμαρίου και της πόλης της Μυτιλήνης στο νησί της Λέσβου.
Οι πρώτες επίσημες αναφορές μιλούν για ζημιές σε σπίτια τόσο στο Πλωμάρι, όσο και στην πόλη της Μυτιλήνης, αλλά και σε χωριά που εκτείνονται σε μία ζώνη περίπου 40 χλμ. από το αεροδρόμιο του νησιού έως και την ευρύτερη περιοχή του Πλωμαρίου.
Από το σεισμό έχουν καταρρεύσει αρκετά σπίτια στην περιοχή και ένας σημαντικός αριθμός κατοίκων παραμένει προσωρινά άστεγος.
Παράλληλα, έχουν σημειωθεί σημαντικές καταστροφές στις υποδομές και στο οδικό δίκτυο λόγω των κατολισθήσεων.
Ας σημειωθεί ότι τα δύο ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είναι οι κύριες πύλες εισόδου προσφύγων και μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει σημαντικά πληγεί η οικονομία τους από τα μεταναστευτικά ρεύματα.
Ερωτάται η Επιτροπή:
-          Σε πόσο χρονικό διάστημα μπορεί η ελληνική Κυβέρνηση να υποβάλλει αίτημα για χρηματοδότηση;
-          Σε ποιες περιπτώσεις η χρηματοδότηση μπορεί να φθάσει το 100% από κοινοτικούς πόρους όπως προβλέπεται μετά τους σεισμούς στην Ιταλία;».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ