Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

17.1.13

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ «ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ»




ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ «ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ»




«Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια συζητήσεως για την παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου: «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια». Άκης Τσοχατζόπουλος στον Κορυδαλλό.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη συζήτηση για τα υποβρύχια: «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.» Ήδη έχει ξεκινήσει η δικαστική διερεύνηση.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα συνεχίσει να υπερασπίζεται εκείνους, οι οποίοι τελικά οδηγούνται στις ποινικές φυλακές για τις απάτες που κάνουν σε βάρος του ελληνικού λαού.

Εγώ θα σύστηνα σήμερα στον κ. Χρυσοχοΐδη να επικοινωνήσει με τον διορισμένο από εκείνον εισαγγελέα Διώτη και να του πει αν είναι αλήθεια ή όχι, ότι τον πήρε ο συνάδελφός του στο ΠΑΣΟΚ από τον Βόλο πριν αυτοκτονήσει και τι του είπε.

Το άρθρο 155 του Κανονισμού της Βουλής ορίζει ότι η συζήτηση που κάνουμε σήμερα περιορίζεται μόνο στη λήψη απόφασης για συγκρότηση ή όχι Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης. Η προκαταρκτική εξέταση είναι το αρχικό στάδιο της ποινικής προδικασίας που προβλέπεται στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας –άρθρο 31- και διενεργείται, προκειμένου να διακριβωθούν οι επαρκείς ενδείξεις τέλεσης κάποιου αδικήματος που αποδίδεται σε κάποιο πρόσωπο.

Κατά τη διενέργειά της συλλέγεται αποδεικτικό υλικό, ώστε αν προκύψουν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης αξιόποινης πράξης ο ύποπτος μετατρέπεται σε κατηγορούμενο και ο εισαγγελέας κινεί την ποινική δίωξη είτε διατάσσοντας κύρια ανάκριση για κακουργήματα είτε εισάγοντας την υπόθεση στο ακροατήριο με απευθείας κλήσεις.

Αυτό κάνουμε σήμερα. Σήμερα δεν στέλνουμε κάποιον στο εκτελεστικό απόσπασμα. Σήμερα η Βουλή των Ελλήνων και οι Έλληνες βουλευτές δεν αποφασίζουν για το αν θα φυλακίσουν για κακουργήματα έναν πολιτικό.

Σήμερα καλούμεθα να αποφασίσουμε εάν οι ενδείξεις, οι οποίες υπάρχουν, είναι επαρκείς για να διερευνηθεί τυχόν ποινική ευθύνη πολιτικού ή όχι.
Αποφασίζουμε, λοιπόν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σήμερα για το αν πρέπει ο πολιτικός, ο πρώην υπουργός, ο πρώην πρωθυπουργός –όπως ο κάθε Έλληνας πολίτης- να εξεταστεί εάν υπάρχουν ή όχι ποινικές ευθύνες. Σήμερα, λοιπόν, όσοι δεν θα ψηφίσουν την περαιτέρω διερεύνηση, σημαίνει ότι έχουν πειστεί απόλυτα ότι δεν υπάρχει καν αποχρώσα ένδειξη για τέλεση ποινικού αδικήματος. Θα αποφασίσουν αν θα απαγορεύσουν να γίνει έρευνα για αδικήματα, τα οποία φαίνεται να έχουν τελεστεί.

Ποια είναι η εικόνα, όμως, σήμερα στη Βουλή; Βλέπουμε ένα ισχυρό μπλοκ της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και μέρους της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με τη Δημοκρατική Αριστερά να προσπαθούν να πείσουν την Ολομέλεια ότι δεν πρέπει να εξετάσει περαιτέρω η Επιτροπή την ύπαρξη ή όχι ποινικών ευθυνών.

Την ίδια στιγμή Βουλευτές από όλους τους πολιτικούς χώρους λένε αυτό που και εμείς ζητούμε ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, δηλαδή τη διενέργεια της εξέτασης για τυχόν ποινικές ευθύνες σε αυτή την προκαταρκτική επιτροπή.

Και επικαλούμαι τον Υπουργό κ. Καλογιάννη σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου, που μίλησε για ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου. Επικαλούμαι τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, κ. Γρηγοράκο, που μίλησε ακριβώς για ποινικές ευθύνες του κ. Παπανδρέου, όπως και η κ. Κωνσταντοπούλου από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι φοβόμαστε να ψάξουμε και να δούμε; Γιατί πρέπει να καλυφθούν οι πολιτικοί; Γιατί πρέπει να καλυφθούν οι πρώην πρωθυπουργοί και οι πρώην υπουργοί; Γιατί πρέπει το σύνολο των βουλευτών να επωμιστούν τη συγκάλυψη; Γιατί να μην είμαστε όπως οι απλοί πολίτες και γιατί όλοι μαζί να χρεωνόμαστε κάποιους απατεώνες συναδέλφους μας, επίορκους, οι οποίοι θέλουν να κρύβονται πίσω από την προστασία της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου περί ευθύνης Υπουργών; Αυτό είναι το ερώτημα.

Για να δούμε τα πραγματικά γεγονότα. Ποια είναι η «λίστα Λαγκάρντ», για την οποία όλοι μιλούμε; Είναι μία λίστα Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC στο παράρτημα της Ελβετίας. Πού έχει έδρα αυτή η τράπεζα; Η έδρα της τράπεζας είναι στην Ανατολική Ασία, στο Χονγκ Κονγκ, όπου δεν υπάρχει νομική δυνατότητα να ζητήσουν και να πάρουν οι ελληνικές αρχές σχετικά στοιχεία από την Ανατολική Ασία.

Άρα, οι περισσότεροι, αν όχι όλοι όσοι κατέφυγαν στην HSBC, υπάρχει πιθανότητα να ήθελαν να κρύψουν με μεγαλύτερη σιγουριά τις δικές τους καταθέσεις.

Έχουμε, λοιπόν, μία τράπεζα που ξέρει καλά να κρύβει τις καταθέσεις. Ανοίγει μία πόρτα στο παράδειγμα της Ελβετίας. Υπάρχει δηλαδή μία κλωστή από το πουλόβερ, για να μην πω μία μεγάλη τριχιά ή ένας κάβος.

Εάν δεχθούμε, λοιπόν, ότι όλα έγιναν καλά, υπάρχουν δύο πιθανότητες. Η πρώτη πιθανότητα είναι ότι κάποιοι συμπολίτες μας κρύβουν τα χρήματά τους στην καλύτερα φυλαγμένη τράπεζα γι’ αυτές τις δουλειές. Η δεύτερη πιθανότητα –και μάλλον βεβαιότητα- είναι ότι οι ελληνικές Αρχές δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ από αυτές τις καταθέσεις με τα στοιχεία, τα οποία υπάρχουν μέχρι σήμερα.

Αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς. Για ποιο λόγο; Εγώ θα βάλω και δύο λόγους, οι οποίοι είναι υπέρ εκείνων που ζητάμε να παραπεμφθούν. Ας πούμε ότι είναι οι παθογένειες του ελληνικού συστήματος –να το δεχτώ- και η ελληνική γραφειοκρατία –να το δεχθώ και αυτό.

Αυτές, όμως, είναι φτηνές δικαιολογίες. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για το ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρχε έλεγχος για φοροδιαφυγή γι’ αυτούς τους 2.069 καταθέτες. Από τον Οκτώβριο του 2011 έως τον Οκτώβριο του 2012 που έγινε ο θόρυβος για τη «λίστα Λαγκάρντ» πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος και δύο χρόνια από τότε που το μάθαμε, τον Οκτώβριο του 2010. Για δύο ολόκληρα χρόνια η φοροδιαφυγή εκατοντάδων εκατομμυρίων τζίραρε στις αγορές. Υπήρξαν νέα κέρδη για κάποιους.

Την ίδια στιγμή, εκατομμύρια συμπατριώτες μας υποφέρουν από τα μέτρα, τα οποία παίρνει η Κυβέρνηση, για να εξοικονομήσει αυτά ακριβώς τα ποσά. Δεν φταίει κανείς γραφειοκράτης μέχρι σήμερα, επειδή η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και ο πολιτικός που έχει την ευθύνη δεν έδωσε την εντολή και δεν ερεύνησαν για να καταλογίσουν φόρους σε αυτούς τους καταθέτες.

Πάμε στα γεγονότα. Άκουσα με πολλή προσοχή τον κ. Μιχελογιαννάκη. Υπογράφω όλα όσα είπε. Δεν υπάρχει το πρωτότυπο υλικό, χάθηκε. Δεν υπάρχει σαφή αναφορά στα γεγονότα. Άλλα λέει ο ένας, άλλα λέει ο άλλος. Άλλα λένε οι ίδιοι σε διαφορετικές καταθέσεις.

Το αποτέλεσμα, όμως, είναι ότι μέχρι τώρα δεν έχει εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ. Ποιοι κέρδισαν από τη μη φορολόγηση; Συμπεριλαμβάνονται στη «λίστα Λαγκάρντ» άνθρωποι, οι οποίοι, εάν ψαχθούν, θα βρεθούν οι πραγματικοί κάτοχοι των χρημάτων; Υπάρχουν δηλαδή άνθρωποι στη «λίστα Λαγκάρντ» που πιθανώς, εάν ανοιχτούν και ελεγχθούν, από πίσω να κρύβονται πολιτικά πρόσωπα; Αυτό ζητάμε να βρούμε.

Τέτοια εποχή ψηφίστηκε η Κυβέρνηση Παπαδήμου: Υπουργός Οικονομικών ο κ. Βενιζέλος –ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-, Υπουργός ΥΠΕΚΑ ο κ. Παπακωνσταντίνου. Τότε κάποιοι έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτήν την Κυβέρνηση και το ερώτημα είναι: Δεν έχουμε υποχρέωση, ακόμη και αυτοί που έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτήν την Κυβέρνηση να ελέγξουμε εάν πράγματι τα μέλη αυτής της Κυβέρνησης και ο πρωθυπουργός έκανε τη δουλειά του; Οι ίδιοι οι οποίοι ήρθαν σήμερα να απολογηθούν ο κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Παπαδήμος και ο κ. Παπανδρέου, έχουν δώσει σαφείς καταθέσεις.

Διαβάζω χαρακτηριστικά την κατάθεση του κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είπε ότι είχε ενημερωθεί για τη λίστα και ότι του έδωσε την εντολή να προχωρήσει, αλλά και ότι από κοινού με τον κ. Παπακωνσταντίνου ο πρωθυπουργός, μαζί με τον Διοικητή της HSBC στο Νταβός, τέλη Ιανουαρίου 2011, δηλαδή σε χρόνο κατά τον οποίο η λίστα ήταν στην κατοχή του κ. Παπακωνσταντίνου.

Αυτό το αποδεικνύει; Αποδεικνύει με σαφήνεια ότι στο Φόρουμ του Νταβός, ενώ είχε πληροφορίες και είχε τη λίστα ο κ. Παπακωνσταντίνου, μαζί με τον τότε πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου, συνάντησαν τον Πρόεδρο της HSBC. Τι του είπαν; Για ποιο πράγμα συνομίλησαν; Για περαιτέρω στοιχεία; Όχι. Εκεί σταμάτησε και η έρευνα.

Ποιες είναι οι δυνατότητες αξιοποίησης αυτής της λίστας; Εγώ θα προσφύγω μόνος στους ανθρώπους του ΣΔΟΕ που κάνουν αυτή τη δουλειά.

Έχω επίσημη κατάθεση από τη δικογραφία του κ. Χρήστου Αθανασίου, προϊσταμένου του Α’ Τμήματος Ελέγχου στο Υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος αναφέρει επί λέξει: «Ως προς τις έννομες συνέπειες επί διετία περίπου για τη μη αξιοποίηση της λίστας έχω να πω ότι δεν εισέρευσαν στα δημόσια έσοδα χρήματα για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού, ειδικά τη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία. Ποσά δεν δύναμαι να προσδιορίσω. Σημειώνω, όμως, ότι άλλα κράτη που αξιοποίησαν τη «λίστα Φαλτσιάνι» εισέπραξαν στα ταμεία τους δισεκατομμύρια».

Δεύτερον: «Σήμερα υφίσταται αμεσότατος κίνδυνος παραγραφής των συγκεκριμένων φορολογικών υποθέσεων, λόγω της αδράνειας αυτής στο διάστημα της διετίας».

Η πιθανότητα, δηλαδή, παραγραφής σημαίνει ότι κάποιοι κερδίζουν. Εδώ, είναι αυτοί που κερδίζουν, κύριε Χρυσοχοΐδη. Κάποιοι έχουν κέρδος να παραγραφούν οι φορολογικές υποχρεώσεις.

Τρίτον: «Ενδεχομένως, χρηματικά ποσά που υπήρχαν από τους λογαριασμούς σήμερα να έχουν διοχετευθεί σε προορισμούς και δη σε κράτη που δεν υφίστανται διακρατικές συμβάσεις δικαστικής συνδρομής κι έτσι αυτά που θα βεβαιωθούν από τους ελέγχους να μην εισπραχθούν ποτέ».

Ως προς την προβληθείσα δικαιολογία, κυρίως δε από τον κ. Βενιζέλο, ότι η συγκεκριμένη λίστα δεν ήταν αξιοποιήσιμη, ο κ. Αθανασίου καταθέτει: «Η συγκεκριμένη λίστα είναι απολύτως χρήσιμη και αξιοποιήσιμη, δεδομένου ότι με αφορμή τα αναγραφόμενα σε αυτή ονόματα και καταθέσεις, εμείς θα προβούμε σε λεπτομερή έλεγχο πόθεν έσχες αυτών των εισοδημάτων με άνοιγμα των λογαριασμών του συγκεκριμένου φυσικού προσώπου στην Ελλάδα, των μελών της οικογενείας του και τυχόν εξωχώριων εταιριών που τυχόν εμπλέκεται ο ίδιος».

Ερωτώ: Έγινε αυτό; Όχι, δεν έγινε μέχρι σήμερα. Υπήρχε η γνώση εκείνων, τους οποίους εμείς ζητάμε να γίνει περαιτέρω έλεγχος;

Υπάρχει δημοσίευση στο «ΒΗΜΑ» στις 8 Ιουλίου 2011, την ημέρα δηλαδή, όπου ο οικονομικός εισαγγελέας λέει ότι στις 13.33΄ ανοίχθηκε από το USB το αρχείο της «λίστας Λαγκάρντ». Πότε έκλεισε το κομπιούτερ του συγκεκριμένου υπαλλήλου ή πολιτικού, το οποίο άνοιξε αυτό το στικ; Η ολοκλήρωση της επισκόπησης του συγκεκριμένου στικ έγινε στις 14.02΄, όπως λέει ο οικονομικός εισαγγελέας.

Καταθέτω στη Βουλή δημοσίευμα που αναφέρει τη συνάντηση Παπανδρέου-Βενιζέλου για τη φοροδιαφυγή. Η ώρα που βγήκε η είδηση ήταν στις 17.13΄. Το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει: «Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και τον Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο γραφείο του στη Βουλή. Αντικείμενο της συνάντησης αποτελεί η επιτάχυνση των μέτρων καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και γι’ αυτό έχει κληθεί και παρίσταται ο επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) Ιωάννης Διώτης.»

Τη μέρα, δηλαδή που ο κ. Διώτης, όπως παραδέχεται, ανοίγει το USB, την ίδια μέρα ταυτόχρονα –ή σε λίγα λεπτά, σε λίγες ώρες- βρίσκεται με τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Παπανδρέου, τον πρωθυπουργό, για να μιλήσουν για τη φοροδιαφυγή. Ποιος, λοιπόν, από εσάς είναι βέβαιος ότι δεν συζήτησαν για τη «λίστα Λαγκάρντ»; Για το όνομα του Θεού!

Πάμε παρακάτω. Εάν κανείς δει όλες τις δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου, ουσιαστικά θα δει ότι παραδέχεται πως οτιδήποτε κι αν έκανε, το έκανε εν γνώσει του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Επικαλούμαι –για να μην αναφέρω συγκεκριμένα το κατηγορητήριο μας- και τις δηλώσεις από τα Πρακτικά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Έχουμε, σήμερα, λοιπόν, πριν από λίγο επιστολή του κ. Παπαδήμου, ένα απολογητικό υπόμνημα ουσιαστικά τριών παραγράφων που λέει: «Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως πρωθυπουργού ουδέποτε ενημερώθηκα αρμοδίως για την ύπαρξη της επονομαζόμενης «λίστας Λαγκάρντ» ούτε για οποιοδήποτε ζήτημα που συνδέεται με αυτήν την υπόθεση».

Δεύτερον: «Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως πρωθυπουργού το όλο θέμα δεν έχει λάβει δημοσιότητα και δεν περιήλθαν εις γνώσιν μου πληροφορίες από τη “λίστα Λαγκάρντ” κοκ».

Εδώ, λοιπόν, ή θα πρέπει ο κ. Παπαδήμος να παραπεμφθεί, διότι λέει ψέματα, ή πρέπει να παραπεμφθεί ο κ. Παπανδρέου. Ή ο κ. Παπανδρέου ως πρώην Πρωθυπουργός δεν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό που αναλαμβάνει, τον κ. Παπαδήμο, για τη «λίστα Λαγκάρντ» και του απέκρυψε τη λίστα ή ο κ. Παπαδήμος, ο πρωθυπουργός που ανέλαβε, λέει ψέματα εις βάρος του κ. Παπανδρέου. Ποιος θα το διευκρινίσει αυτό; Θα το διευκρινίσει η Επιτροπή, την οποία θα συστήσουμε.

Θέλω να θυμίσω ότι τότε υπήρχαν δημόσιες δηλώσεις για το θέμα της φοροδιαφυγής σε συναντήσεις του κ. Παπανδρέου με τον κ. Παπαδήμο. Ενδεικτικά, αναφέρω εκείνη που έγινε στις 27 Δεκεμβρίου 2011.

Το καταθέτω για τα πρακτικά.

Έγιναν συναντήσεις του κ. Παπαδήμου με την κ. Λαγκάρντ και έγιναν και δημόσιες ανακοινώσεις: «Χαίρομαι για το διορισμό του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, τον οποίο γνωρίζω καλά και με τον οποίο μπορούμε να αρχίσουμε εργασίες αμέσως για την εξέταση της καταβολής της έκτης δόσης και μετά τη σχέση του Ταμείου με την Ελλάδα». Δηλαδή, του το απέκρυψε του κ. Παπαδήμου και ο κ. Παπανδρέου, αλλά και η κ. Λαγκάρντ με την οποία συνεργάζεται.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εάν δει κανείς ποιοι συμμετέχουν στις λίστες θα δει ότι οι σχέσεις μεταξύ των πολιτικών και των επιχειρηματιών είναι σχέσεις οι οποίες είναι προς διερεύνηση τουλάχιστον. Υπάρχουν άτομα τα οποία εμπλέκονται σε διάφορες υποθέσεις και όχι συνωμοσίες, κύριε Χρυσοχοΐδη, όπως ο κ. Μαργέλος με το καλαμπόκι. Κι εκείνη συνωμοσία ήταν; Όλη οικογένειά του.

Υπάρχουν, όμως, παράλληλα, και πρόσωπα για τα οποία βοά ο ιταλικός τύπος και ο ευρωπαϊκός τύπος για τις σχέσεις και με άλλα κόμματα. Έχουμε εδώ -και καταθέτω στη Βουλή- δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Fatto Quotidiano», 113.000 φύλλα ημερησίως, που στις 13 Ιανουαρίου του 2013 σε άρθρο του Francesco De Palo, που μιλάει για τους λογαριασμούς του κ. Παπασταύρου, σημερινού διπλωματικού συμβούλου του πρωθυπουργού, δικηγόρου, που στο λογαριασμό του βρέθηκαν 5.000.000 ευρώ, αλλά και στους συγγενείς του.

Προσέξτε, το δημοσίευμα αυτό της ιταλικής εφημερίδος, το οποίο -δεν πιστεύω να πιστεύετε ότι κάνουμε συνωμοσία και γράφουμε και στον ιταλικό Τύπο- αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος κ. Παπασταύρου έχει σχέση με το ενδιάμεσο πρόσωπο για εκείνο το λογαριασμό που ο κ. Στασινόπουλος, ο σημερινός επικεφαλής της συγκυβέρνησής σας, μιλάει για πιθανή εμπλοκή, όπως του είπαν στελέχη του ΣΔΟΕ με τη μητέρα του πρώην πρωθυπουργού, του κ. Παπανδρέου.

Και εγώ να σας πω ότι είναι συνωμοσία, αλλά δεν έχουμε υποχρέωση να διερευνήσουμε αν είναι αλήθεια ή ψέματα; Πρέπει να μένουν τα δημοσιεύματα αυτά αναπάντητα; Πρέπει να σέρνεται η υποψία αυτή στον ελληνικό λαό; Όχι κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Και για να τελειώσω, θα θυμίσω αυτό το οποίο έλεγε ο κ. Κουβέλης, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, στις 28 Απριλίου 2011 στη Βουλή των Ελλήνων, Πρακτικά σελίδα 9.276:

«Σας ερωτώ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι όχι μόνο του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και των άλλων κομμάτων, το εξής: Κι αν η Επιτροπή που όλα δείχνουν ότι θα συσταθεί για να διενεργήσει προκαταρτική εξέταση, διαπιστώσει την ύπαρξη ποινικών ευθυνών και για άλλα πρόσωπα, τότε τι θα πείτε; Να επιστρέψουμε πίσω για να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή; Ή θα δεσμευτείτε και σας καλώ εγώ -ο κ. Κουβέλης- ότι θα φέρετε και τις περιπτώσεις αυτές, δηλαδή και εκείνα τα πρόσωπα τα οποία δεν αναφέρονται στην πρότασή σας αλλά ενδεχομένως από την έρευνα της επιτροπής να διαπιστωθεί ότι έχουν ποινικές ευθύνες; Θα φέρετε αυτά τα πρόσωπα εν τέλει στην Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου και αυτά, εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου, να πάρουν το δρόμο προς τη δικαιοσύνη κατά τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία;»

Τι άλλαξε, κύριε Κουβέλη, από τότε μέχρι σήμερα; Αυτό ακριβώς σας ζητάμε κι εμείς. Και σας το ζητάμε αυτό, διότι τώρα πια βλέπουμε ότι αυτές οι περίεργες συμφωνίες που γίνονται οδηγούν ουσιαστικά το σύνολο του ελληνικού λαού σε απαξίωση του Κοινοβουλίου. Καλώ τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να ψηφίσουν σήμερα και να ζητήσουν την περαιτέρω διερεύνηση, γιατί εδώ πια έχει ανατραπεί και η αλήθεια.

Βλέπουμε τον υπουργό Οικονομικών της συγκυβέρνησης, τον κ. Στουρνάρα, να επιτίθεται κατά του πρώην πρωθυπουργού, κ. Κώστα Καραμανλή. Βλέπω να μιλάει για ευθύνες της τότε περιόδου, αλλά η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική.

Όταν η Κυβέρνηση Καραμανλή πήρε τα 28 δισεκατομμύρια ευρώ από τις τράπεζες, τότε δεν χρέωσε τους Έλληνες και το ελληνικό δημόσιο, πήρε προνομιούχες μετοχές από τις οποίες τώρα πληρώθηκαν τα 550 εκατομμύρια ευρώ. Σε αντίθεση με την κυβέρνηση Παπανδρέου και την κυβέρνηση Παπαδήμου, που δίνοντας εκατό δεκάδες εκατομμύρια στις τράπεζες, επέτρεψε, όπως λέει ο κ. Προβόπουλος, να βγουν 90 δισεκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό σε αντίστοιχους λογαριασμούς της λίστας Λαγκάρντ και παράλληλα να μην έχει στα χέρια του ούτε έναν τίτλο ο ελληνικός λαός.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, με πολύ μεγάλη ευθύνη σας λέω, ότι υποχρέωση όλων μας είναι με πλήρη διαφάνεια να πάμε σήμερα στις κάλπες και να ζητήσουμε την περαιτέρω διερεύνηση των ποινικών ευθυνών. Εύχομαι να βγουν όλοι αθώοι. Αλλά εάν απαγορεύσουμε τη διερεύνηση και για ακόμα μια φορά, όπως στην περίπτωση Τσοχατζόπουλου και στις άλλες περιπτώσεις, αποδειχθεί ότι η Βουλή συγκάλυψε, τότε όλοι θα έχουμε και προσωπικές ευθύνες. Και θα δω τι θα πει ο καθένας, όταν θα πάει πίσω στον τόπο του, φίλοι και συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, και πει ότι με την ψήφο σας δεν ζητήθηκε η διερεύνηση του Γιώργου Παπανδρέου, του Ευάγγελου Βενιζέλου, ή του Παπαδήμου.

Τότε, θα πρέπει ο κάθε ένας να απολογηθεί γιατί εκτέλεσε τις εντολές της συγκάλυψης και όχι της διερεύνησης.

Ευχαριστώ».

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ