Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

18.4.11

Αθήνα, 18 Απριλίου 2011

Διευκρινήσεις για την κατασκευή του Περιφερειακού δρόμου
στην Καλαμάτα και το μέλλον του Κέντρου Διαβιβάσεων

Διπλή παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη στη Βουλή



Διευκρινήσεις σχετικά με τη φημολογούμενη αναβολή της κατασκευής του Περιφερειακού δρόμου στην Καλαμάτα και της διασύνδεσής του με το εθνικό οδικό δίκτυο, η ολοκλήρωση του οποίου εκκρεμεί, αλλά και ενημέρωση για το μέλλον του Κέντρου Διαβιβάσεων ζητά με διπλή κοινοβουλευτική παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, από τους αρμόδιους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δ. Ρέππα, και Εθνικής Άμυνας, κ. Ε. Βενιζέλο.

Ειδικότερα, σχετικά με το θέμα της οδικής υποδομής της πόλης της Καλαμάτας, ο Βουλευτής της Συμμαχίας αναφέρει στον κ. Ρέππα ότι φημολογείται έντονα η προοπτική αναβολής της κατασκευής του περιμετρικού δακτυλίου της πόλης και γνωστοποιεί την έντονη ανησυχία της τοπικής κοινής γνώμης για τη μη κατασκευή του περιμετρικού δρόμου για οικονομικούς λόγους. Στο πλαίσιο αυτό, ζητείται η θέση της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση του εθνικού δρόμου, αναπόσπαστο μέρος του οποίου αποτελεί και ο περιμετρικός δακτύλιος της Καλαμάτας. Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι αναγκαία η επίσημη δέσμευση της κυβέρνησης του έργου και η διάψευση των σεναρίων περί αμετάκλητης αναβολής του.

Επίσης, από τον αρμόδιο Υπουργό Άμυνας ζητά διευκρινήσεις σχετικά με την προοπτική μετεγκατάστασης και κατάργησης του Κέντρου Διαβιβάσεων, η ύπαρξη του οποίου -όπως τονίζεται στο σχετικό ψήφισμα της Δημοτικής Αρχής- «συμβάλλει τα μέγιστα για την οικονομική και γενικότερη προβολή της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας γενικότερα. Στο πλαίσιο αυτό, καταγράφει την έντονη ανησυχία όχι μόνο της οικείας Δημοτικής Αρχής, αλλά και όλων των κατοίκων της περιοχής και ζητά όπως «τοποθετηθεί επίσημα η κυβέρνηση σχετικά με το θέμα του Κέντρου Διαβιβάσεων».





Αθήνα, 18 Απριλίου 2011


Απαξίωση της Πληροφορικής στο Νέο Λύκειο

Παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη στη Βουλή
για την αναθεώρηση του σχεδιασμού του Υπουργείου


Να αναθεωρήσει το σχεδιασμό της η κυβέρνηση για το «νέο Λύκειο» που υποβιβάζει ουσιαστικά τη σημασία της Πληροφορικής Παιδείας, ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, από την αρμόδια Υπουργό Παιδείας, κα. Α. Διαμαντοπούλου.

Ειδικότερα, ο κ. Αυγενάκης, σε συνεργασία με την Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος, αναφέρεται στην απαξίωση του μαθήματος της Πληροφορικής στο σχεδιασμό του «νέου Λυκείου» και επισημαίνει σχετικά με την Πληροφορική Παιδεία ότι «το σχέδιο χαρακτηρίζεται από ευκαιριακή αντιμετώπιση ενός ολόκληρου κλάδου, έλλειψη τεκμηριωμένης μελέτης για το ρόλο της Πληροφορικής και τον τρόπο ένταξής της στο νέο πρόγραμμα σπουδών καθώς και αδυναμία κάλυψης των αυξημένων αναγκών των μαθητών σε θέματα που άπτονται της Πληροφορικής και αποτελούν απαραίτητα εφόδια στη σύγχρονη Κοινωνία της Γνώσης».

Προσθέτει δε στο έγγραφό του ότι «τα μαθήματα και ο τρόπος που εντάσσονται στο πρόγραμμα σπουδών δεν βοηθούν ώστε να αποκτήσουν οι μαθητές μια ολοκληρωμένη εικόνα της Πληροφορικής, αφού στην ουσία αποτελούν δυνατότητες επιλογής και όχι υποχρεωτικό μάθημα με κλιμακούμενη εμβάθυνση της ύλης σε κάθε τάξη» και σημειώνει ότι «το Υπουργείο αδυνατεί να αντιληφθεί την Πληροφορική Παιδεία ως απολύτως αναγκαία Γενική Παιδεία, η οποία θα πρέπει να παρέχεται στους νέους μας σε όλες τις βαθμίδες της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης». Προσθέτει ότι «για το λόγο αυτό τα μαθήματα της Πληροφορικής απουσιάζουν από την Α' τάξη του Λυκείου, η οποία χαρακτηρίζεται από το ίδιο το Υπουργείο ως βαθμίδα Γενικής Παιδείας, ενώ στη Β' και στη Γ' τάξη προωθείται η ευκαιριακή επιλογή μαθημάτων με αποτέλεσμα την αδυναμία απόκτησης ενός συνόλου γνώσεων που είναι απαραίτητες για την κατανόηση της Επιστήμης Υπολογιστών και των εφαρμογών της στη σημερινή κοινωνία».

Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνει την ανάγκη αποκατάστασης της σημασίας του μαθήματος της Πληροφορικής και της διδασκαλίας του εντός της τυπικής εκπαίδευσης.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ