Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

16.11.11

Θανάσης Οικονόμου «γιατί δίνω ψήφο εμπιστοσύνης».

Ιωάννινα, 16 Νοεμβρίου 2011


Στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης τοποθετήθηκε ο Θανάσης Οικονόμου, κάνοντας σαφείς τους λόγους για τους οποίους παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης. Όπως δήλωσε ο Βουλευτής Ιωαννίνων, το ιστορικό διακύβευμα με το οποίο είμαστε όλοι αντιμέτωποι ξεπερνά κομματικές και ιδεολογικές περιχαρακώσεις.


«Οι πολιτικές διαφωνίες δεν καταργούνται. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Και επειδή ακούω να γίνεται λόγος για τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ, θα πω μόνο τούτο: εύχομαι η Δημοκρατική Αριστερά να είχε κάνει εκείνη την υπεύθυνη υπέρβαση, να ήταν σήμερα στην Κυβέρνηση και να ήταν άλλο το πολιτικό ισοζύγιο».

Τρεις είναι κατά τον Θανάση Οικονόμου οι λόγοι που καθιστούν αναγκαία την ύπαρξη της νέας κυβέρνησης: η διατήρηση του ευρωπαϊκού προσανατολισμού, η αποφυγή της χρεωκοπίας και ο μεταρρυθμιστικός προσανατολισμός της χώρας. Γιατί χωρίς αυτούς τους πυλώνες δεν νοείται ούτε ανάταξη της οικονομίας, ούτε επίλυση των τεράστιων κοινωνικών προβλημάτων. «Και αυτό επιτέλους γίνεται ξεκάθαρο, ακόμη και από αυτούς που άφηναν για μήνες να αιωρείται η άποψη ότι μπορεί να είναι και αλλιώς. Δεν μπορεί να είναι αλλιώς».

Ως προς το πλαίσιο στο οποίο κινείται η κυβέρνηση Παπαδήμου ξεκαθάρισε ότι αυτό έχει ήδη περιγραφεί. Ζήτησε, όμως, συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την καθημερινότητα των πολιτών.
Αυτές αφορούν:

- Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και μείωση των δόσεων των στεγαστικών από τις τράπεζες.
- Διατίμηση σε βασικούς κωδικούς προϊόντων για πτώση τιμών στο καλάθι της νοικοκυράς.
- Αναγραφή της έκπτωσης στο τιμολόγιο και όχι με δήθεν πιστωτικό παροχής υπηρεσιών στο τέλος της περιόδου, ώστε την όποια έκπτωση να την καρπώνεται πραγματικά ο καταναλωτής.
- Μείωση των ενοικίων κατά 25% στα καταστήματα που νοικιάζει το Δημόσιο, οι δήμοι, τα Ταμεία και η Εκκλησία.
- Μείωση κατά 50% στις εισφορές του ΙΚΑ για το ξαναζέσταμα της οικοδομής.
- Ξεκάθαρη θέση αναφορικά με τον τρόπο που το Δημόσιο θα προχωρήσει στην ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών. Με κοινές ή προνομιούχες μετοχές;

Τέλος ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα δεν είναι «πως θα ξαναεκλεγούμε εμείς και με ποιους συσχετισμούς. Αλλά πως θα έχει η χώρα την εσωτερική οργάνωση, την αναγκαία ευρωπαϊκή υποστήριξη και τα εργαλεία για να προχωρήσει. Αυτό είναι το εθνικά επείγον».

Σε αυτό το πλαίσιο ο Βουλευτής Ιωαννίνων παρείχε ψήφο στήριξης στη νέα κυβέρνηση «Όχι αυτονόητα. Αλλά με την επίγνωση ότι θετική ψήφος αυτή την ώρα σημαίνει στήριξη της ευρωπαϊκής θέσης της χώρας και ολοκλήρωση της προσπάθειας να ξανασταθεί στα πόδια της».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ