Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

7.9.11

Αθήνα, 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ
& ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ



Κύρια σημεία της σημερινής ομιλίας του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος για τα αυθαίρετα.

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ:
Πριν 2 χρόνια περίπου σας είχα πει να μην αυξήσετε το ΦΠΑ γιατί θα χάσετε λεφτά. Επιβεβαιώθηκα!
Τώρα, για τα αυθαίρετα, σας λέω να μειώσετε τα πρόστιμα αν θέλετε να μαζέψετε τα λεφτά που θέλετε. Περάστε μία διάταξη 50% κάτω στα πρόστιμα τώρα για να μην μείνει ανενεργό και αναποτελεσματικό το νομοσχέδιο αυτό, όπως τόσα και τόσα άλλα που σας είχαμε προτείνει και τα φέρατε “κολοβά”. Χαραμίζετε έτσι τις καλές ιδέες.

ΓΙΑ ΤΟ ΣτΕ:
Υπάρχει μία ανάσχεση από το ΣτΕ. Κάτι πρέπει να γίνει. Ψηφίζουμε εδώ μέσα στην Αίθουσα 200-250 βουλευτές, νομοθετούμε για το καλό της χώρας και έρχεται ένας εισηγητής και το κονιορτοποιεί... Έτσι έγινε και με το Βοτανικό, με τη διπλή ανάπλαση, το θυμάστε ως υπουργός Οικονομικών που έτσι χάσατε μία επένδυση 1 δις που ήταν να γίνει εκεί. Πρέπει να προχωρήσουμε με άλλους κανόνες.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ:
Και επειδή αναφέρθηκα στο ΣτΕ, να πω ότι δεν μαθαίνετε εσείς στο ΠΑΣΟΚ! Καταστρέψατε τη χώρα –σε συνεργασία και με τη ΝΔ- αλλά το κομματικό κράτος, κομματικό κράτος! Αναφέρομαι στη Δικαιοσύνη. Ήρθε ένας νόμος με τον οποίο καλούνται τα 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων στη Βουλή να προτείνουν για τις ανώτατες θέσεις της Δικαιοσύνης, πάμε και ψηφίζουμε, συγκεντρώνονται ενίοτε τα 4/5 και μετά ο υπουργός Δικαιοσύνης προτείνει κάποιον άλλον, που δεν έχει προταθεί από τη Βουλή! Μιλάμε δηλαδή για μία ψευδή, επίπλαστη διαδικασία. Έχετε μάθει στις απάτες για να θεσπίσετε το κομματικό σας κράτος!
Λέει ο νόμος: Όταν θέλουμε έναν Αντιπρόεδρο, προτείνονται έξι. Όταν θέλουμε 2, προτείνονται 6+2, 8. Όταν θέλουμε 3, προτείνονται 6+2+2, 10. Ακούστε εδώ μεθόδευση: Οι κενές θέσεις των Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου για το τρέχον έτος ήταν τρεις. Πριν 20 ημέρες κινήθηκε η διαδικασία από τον κ. Καστανίδη για τις δύο, συνεπώς προεπιλέγησαν οχτώ Αρεοπαγίτες (6+2), ενώ οι θέσεις ήταν 3 και έπρεπε να προεπιλεγούν δέκα Αρεοπαγίτες (6+2+2). Έφεραν όμως μετά τον τρίτο “σπαστό”, για να κινηθεί η διαδικασία ξανά για τη μία θέση και να υπάρχει η ευχέρεια να προεπιλεγούν άλλοι έξι...
Στην πρόταση αυτή εν τω μεταξύ τώρα δεν περιλαμβάνονται οι Αρεοπαγίτες που ήδη είχαν προταθεί από τον Καστανίδη,
Αυτό δεν είναι πολιτική απάτη; Είναι η φαιδρότητα του τρόπου με τον οποίο κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ!

ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ:
Τζαμί: Όλα τα λύσατε σε αυτήν τη χώρα, έχετε πολίτες ευτυχισμένους, και το θέμα τώρα ήταν το τζαμί! Όσοι ήρθαν εδώ, κ. υπουργέ, ήταν δική τους επιλογή να μην ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Ήξεραν ότι έρχονται σε μία πρωτεύουσα, σε μία χώρα που δεν έχει τζαμί. Εάν η προτεραιότητά τους ήταν να ασκήσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, θα πήγαιναν αλλού.
Και εάν το θέμα σας ήταν να πείτε ναι στα μεγάλα αφεντικά της παγκοσμιοποίησης, να το λέγατε το ναι αλλά να ζητάγατε και να ενεργοποιηθεί το ψήφισμα της 24ης Νοεμβρίου 1981 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που λέει ότι τα θρησκευτικά σύμβολα επιστρέφουν στο σκοπό για τον οποίο είχαν δημιουργηθεί. Ζητήστε λοιπόν πρώτα να ξαναγίνει η Αγια-Σοφιά ορθόδοξος ναός. Αλλά κινείστε σε όλα παθητικά!

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ:
Άκουσα προηγουμένως κάποιον μεγαλόστομο του ΠΑΣΟΚ ότι “η Ελλάδα πρέπει να διατηρήσει την αξιοπιστία της σε αυτά που έχει συμφωνήσει”. Και η αξιοπρέπειά της;
Άκουσα για «συστράτευση» από τον κ. Βενιζέλο προηγουμένως. Να πάτε σε συστράτευση οι δυο μεγάλοι -αν και κανέναν από τους δύο δεν εμπιστευόμαστε αλλά καλύτερα δύο παρά ένας- κι εμείς θα την στηρίξουμε χωρίς να θέλουμε ούτε καρέκλα ούτε σκαμνάκι!
Έχετε την ιστορική ευθύνη, εσείς που φέρατε τη χώρα ως εδώ, να κάνετε από κοινού μια προσπάθεια τώρα μήπως και σώσουμε κάτι.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
Με το γραφείο αυτό που συνέστησε ο κ. Βενιζέλος για τις αποκρατικοποιήσεις, τι έγινε; Επικράτησε η μονοκρατορία του κ. Μητρόπουλου, του κομματικού και καταργείτε τα πάντα, ακόμα και ό, τι ψήφισε η Βουλή για να φτιάξετε κι εκεί το κομματικό κράτος. Να ξέρετε όμως ότι εκεί είμαστε μέσα και δεν θα σας αφήσουμε να πουλήσετε τίποτα που να ζημιώνει ένα ευρώ τη χώρα! Κι αυτό το παραμύθι με το ότι είναι πολύ χαμηλά το Χρηματιστήριο και πέφτουν οι αξίες να το αφήσετε γιατί υπάρχουν και Ειδικά Δικαστήρια!
Και τότε τα Ειδικά Δικαστήρια δεν θα είναι σε κυβερνήσεις «κοπρομί», όπως τώρα με τις υποθέσεις της SIEMENS, των υποβρυχίων. Επίσης, έχουν έρθει και οι φάκελοι για 2 υποθέσεις στη Βουλή, από τον Εισαγγελέα αλλά πάτε κι αυτά να τα κουκουλώσετε. Τι κάνετε; Σε λίγες μέρες κλείνει και αυτή η κοινοβουλευτική σύνοδος και παραγράφονται.
Θέλετε διαφάνεια ή συσκότιση; Είστε σε πλήρη συνεργασία για να καλύψετε τα εγκλήματα του παρελθόντος. Αύριο όμως μπορεί να είναι άλλος ο συσχετισμός των δυνάμεων και ο ΛΑΟΣ θα τιμωρήσει όλους εκείνους που έβαλαν βαθιά το χέρι στο πορτοφόλι του Έλληνα φορολογούμενου!

Ύστερα από μεσολαβήσασα τοποθέτηση του Υπουργού ΠΕΚΑ, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):
Σαφέστατα είμαι υπέρ της διακρίσεως των εξουσιών. Εσείς είστε; Γιατί αν είστε, γιατί δεν φέρατε την πρώτη δανειακή σύμβαση για κύρωση στο Κοινοβούλιο τότε;
Προσέξτε λοιπόν τι λέτε γιατί γυρίζει εναντίον σας!
Μα είστε σοβαροί; Κάθε μέρα έχουμε μια καλπάζουσα εγκληματικότητα. Και αν δεν βλέπετε δελτία ειδήσεων, τουλάχιστον πάρτε τον κ. Παπουτσή να σας τα πει. Αντιλαμβάνεστε τι πάτε να κάνετε εκεί; Πάτε να κάνετε ένα εργοστάσιο παραγωγής τρομοκρατών. Ρωτήστε το Δήμαρχο του Λονδίνου… Όσοι συνελήφθησαν είχαν ξεκινήσει μέσα από τζαμιά. Και ποιοι θα είναι σ’ αυτό το τζαμί; Σιΐτες; Σουνίτες; Ή άλλη μια σειρά από διαφορετικά δόγματα; Μα, αυτοί σκοτώνονται μεταξύ τους! Σιΐτες και Σουνίτες μιλάνε με βόμβες! Τι πάτε να κάνετε την Αθήνα; Για ποιό λόγο; Ποιος σας πιέζει; Λύσαμε όλα τα’ άλλα προβλήματα; Σοβαρολογείτε;
Όταν σας έλεγα το 2001 σ’ αυτή την αίθουσα (εσείς δεν ήσασταν τότε) ότι όπως πάτε θα γίνει Ισλαμικό κόμμα… ε, λοιπόν το ισλαμικό κόμμα έγινε και πλέον το Ισλαμικό κόμμα να ξέρετε κ. Υπουργέ έχει συμπληρώσει το 3% με τους μουσουλμάνους Έλληνες της Θράκης αλλά και με αυτούς που αυθαιρέτως νομιμοποίησε ο κ. Ραγκούσης, μη λαμβάνοντας και αυτός υπόψη του το ΣτΕ που του είπε ότι ο νόμος ήταν αντισυνταγματικός. Έτσι έχουν τα πράγματα κ. Υπουργέ που κάνετε πως τα ξεχνάτε! Έτσι με το 3% αύριο το πρωί θα έχετε ένα ισλαμικό κόμμα εδώ μέσα. Το μπορούμε; Το αντέχουμε; Δε βλέπετε τι γίνεται στη Βουλγαρία που δεν μπορούν να κάνουν κυβέρνηση εξαιτίας της παρουσίας του ισλαμικού κόμματος;
Παίζετε με τη φωτιά! Την Ελλάδα την κα-τα-στρέ-φε-τε! Ας το καταλάβετε! Και γι’ αυτό, εάν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι, πάμε σε εκλογές τώρα για να σωθείτε. Διαφορετικά, ούτε τα Ειδικά Δικαστήρια θα φθάσουν. Φαίνεται πως θα κοιτάμε προς το Γουδί!

Ύστερα από νέα μεσολαβήσασα τοποθέτηση του Υπουργού ΠΕΚΑ, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):
Σας θυμίζω ότι τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον οποίο τιμάμε, τον έφερε Κίνημα, στρατιωτικό κίνημα τον έφερε. Αυτό μην το ξεχνάτε! Εμείς έχουμε καλή μνήμη και ξέρουμε ποιοι έστησαν το Γουδί. Εάν λοιπόν σήμερα, σας κάνω εδώ την αναφορά για το Γουδί, είναι επειδή, σας λέω, ότι το συζητάνε σε όλα τα καφενεία. Ότι «τους χρειάζεται Γουδί»! Μεταφέρω την φωνή της βάσης την οποία αρνείστε να ακούσετε, γιατί φοβάστε να πάτε στη βάση. Γιατί η βάση πλέον έχει αγανακτήσει σε τέτοιο βαθμό που δεν είναι δυνατόν βουλευτής να εμφανισθεί σε πλατεία.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ