Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

4.5.10

Ο Ερωτών Γιώργος Καρασμάνης Κοσμήτορας της Βουλής Βουλευτής Πέλλας

Αθήνα, 30 Απριλίου 2010
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ : ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΘΕΜΑ : «Αφήστε την Πέλλα Δήμο – Κέντρο στις καρδιές και στις μνήμες
του παγκόσμιου πολιτισμού».


Κύριε Πρωθυπουργέ, επειδή είστε γνώστης των πολιτιστικών και ιστορικών πραγμάτων της Χώρας μας και επίσης κατ’ επανάληψη έχετε μιλήσει με ιδιαίτερη θέρμη για την προστασία της πολιτιστικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι τις τελευταίες ημέρες με το πρόσχημα ή τον μανδύα του «Καλλικράτη» επιχειρείται μια σοβαρή παρέκκλιση από τις αρχές τις οποίες πριν λίγες γραμμές περιέγραψα.
Ο λόγος ασφαλώς για την απόφαση η Πέλλα να υπαχθεί στην αυτοδιοικητική οντότητα ενός άλλου Δήμου του Δήμου Γιαννιτσών, γεγονός το οποίο συνιστά επιεικώς κατάφωρη παραβίαση οποιαδήποτε έννοια συνέχειας των πολιτιστικών και πολιτισμικών πραγμάτων.
Όπως γνωρίζετε και γνωρίζει το πανελλήνιο, αλλά κι όλος ο σύγχρονος πολιτισμένος κόσμος, η Πέλλα αποτελεί τον ομφαλό της μακεδονικής γης, το επίκεντρο του μακεδονικού πολιτισμού στα βάθη χιλιετιών.
Θα μου επιτρέψετε επίσης κύριε Πρωθυπουργέ να σας υπενθυμίσω, ότι μετά από ενημέρωση και έγκριση του αειμνήστου πατέρα σας Ανδρέου Παπανδρέου εισήχθη στη Βουλή πρόταση και με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας υπό την προεδρία του Γιάννη Αλευρά ενεκρίθη η Πέλλα να γίνει Δήμος για λόγους εθνικούς και ιστορικούς. Η θετική κατάληξη ήταν να εκδοθεί το αναγκαίο Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ 251 / 29-12-1989) από τον Πρόεδρο Χρήστο Σαρτζετάκη με το οποίο οριστικώς και αμετακλήτως καθίστατο η Πέλλα Δήμος.
Για όλους τους παραπάνω λόγους καθίσταται σαφές κύριε Πρωθυπουργέ, ότι αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα να παραμείνει Δήμος η γενέτειρα του μεγαλύτερου Στρατηλάτη και Εκπολιτιστή όλων των εποχών. Συντρέχουν δε προς τούτο κι άλλοι λόγοι, πρακτικοί, για να αναφερθούμε και στους τεχνοκράτες, ότι ο σημερινός Δήμος Πέλλας ενδεχομένως δεν πληρεί τα οικονομικά και πληθυσμιακά κριτήρια, αλλά θα πρέπει κάποιοι να μας εξηγήσουν εάν αυτά τα κριτήρια είναι πάνω από τις ιστορικές μνήμες και από τα πολιτιστικά και πολιτισμικά επιτεύγματα ενός τόπου που έχει καταστεί παγκόσμιος θρύλος.
Ας μην παρασυρόμαστε κύριε Πρωθυπουργέ από την περίεργη θεωρία ότι ο νέος Δήμος που θα μετασχηματιστεί θα έχει την επωνυμία «Αρχαία Πέλλα». Αυτό το κομμάτι που είναι η καρδιά της ελληνικής παγκόσμιας προσφοράς στον κόσμο αφήστε το αυτόνομο για λόγους ιστορικούς και εθνικούς. Τίποτε δεν πρόκειται να πάθει ο «Καλλικράτης» από μια εξαίρεση και μάλιστα για τέτοιους λόγους.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ κύριε Πρωθυπουργέ

Εάν προτίθεστε να παρέμβετε, όπως ο αείμνηστος πατέρας σας, για να αποτρέψετε μια ενέργεια η οποία στην χειρότερη των περιπτώσεων θα εμφανίσει εμάς τους Έλληνες συνολικά ως επιλήσμονες των σελίδων εκείνων που έγραψαν τη λαμπρή ιστορία αυτής της Χώρας.
Ο ιστορικός του μέλλοντος δεν θα συγχωρήσει κύριε Παπανδρέου αυτή την περίεργη ανταλλαγή ανάμεσα σε σκοπιμότητες τεχνοκρατικές του σήμερα και σε απαράγραπτες ιστορικές αλήθειες.
Αυτό να λάβετε υπόψη σας κύριε Πρόεδρε της Κυβέρνησης πριν οριστικοποιήσετε τις αποφάσεις σας.



Ο Ερωτών


Γιώργος Καρασμάνης
Κοσμήτορας της Βουλής
Βουλευτής Πέλλας
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ