Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

1.9.23

Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Δεν είναι από άλλο πλανήτη η απαίτηση να διαφυλαχθούν και τα 70 εκατ. στρέμματα δάσους»

 


Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Δεν είναι από άλλο πλανήτη η απαίτηση να διαφυλαχθούν και τα 70 εκατ. στρέμματα δάσους»

Την ανάγκη καθαρισμού και προστασίας όλων ανεξαιρέτως των δασών τόνισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου στη δευτερολογία της στη Βουλή. Απαντώντας στον πρωθυπουργό, αρνήθηκε πως είναι «από άλλο πλανήτη» να απαιτεί κανείς να μη «θυσιαστεί» ούτε ένα δέντρο και να διαφυλαχθούν και τα 70 εκατ. στρέμματα δάσους που αποτελούν τον «εθνικό μας πλούτο» με «επαρκή πυροφυλάκια» και «επαρκείς μονάδες εποπτείας, καθαρισμού και κατάσβεσης».

«Όχι απλώς μπορείτε, αλλά οφείλετε να τα κάνετε», είπε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας πως «με αυτήν την "αντίληψη" θα οδηγηθούμε σε "πλήρη οικολογική αποσύνθεση και καταστροφή"».

Εξάλλου, άφησε αιχμές κατά του πρωθυπουργού για τις απαντήσεις του σχετικά με την «ατιμωρησία» των υπευθύνων για το Μάτι, λέγοντας πως σεβάστηκε «το τεκμήριο της αθωότητας του ίδιου» ενημερώνοντας τον με «στοιχεία», αλλά τελικά «επιβεβαιώνεται απολύτως» ότι το «πρόβλημα» είναι η «διαφθορά» και η «αναξιοκρατία».

Τέλος, απάντησε ότι οι προτάσεις που κατέθεσε «δεν είναι ιδέες» και επέκρινε τη στάση του πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι «θεωρεί πως τα έκανε όλα καλά». «Εγώ είμαι με όλη την Ελλάδα που πιστεύει ότι τα έχετε κάνει με το χειρότερο τρόπο, με εγκληματικό τρόπο», είπε χαρακτηριστικά.

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ