Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

7.10.11

Ροντούλης στη Βουλή: «Μεγάλη πληγή για την οικονομία, η επιχειρηματική μετανάστευση».


«Όσο δεν μπαίνει φρένο στον κατήφορο της ελληνικής οικονομίας, δεν θα δούμε στην χώρα μας επενδυτή», τόνισε στη Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης, στο πλαίσιο συζήτησης στην βουλή για τις επενδυτικές προοπτικές στην χώρα μας.
 

Μεταξύ άλλων, ο Λαρισαίος βουλευτής, τόνισε τα παρακάτω:
«Πρέπει να κλείσουμε τις «πληγές» του παρελθόντος, εξαιτίας των οποίων η χώρα αιμορραγεί οικονομικά. Μεγάλη «πληγή» για την οικονομία μας αποτελεί η «επιχειρηματική μετανάστευση». Φεύγουν ελληνικές επιχειρήσεις από τις παραμεθόριες ελληνικές περιοχές και πηγαίνουν και εγκαθίστανται αλλού. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουν φύγει στη Βουλγαρία, στα Σκόπια, στην Τουρκία, χίλιες πεντακόσιες ελληνικές επιχειρήσεις. Είναι δεδομένο ότι αυτό που επιτυγχάνουν με την μετεγκατάσταση τους είναι η εύρεση ενός υγιούς φορολογικού συστήματος, αντιγραφειοκρατικό σύστημα και χαμηλό κόστος παραγωγής και πηγές τραπεζικής χρηματοδότησης. Ό,τι δηλαδή δεν βρίσκουν στην Ελλάδα πηγαίνουν σε γειτονικές αγορές για να το βρουν.
Επομένως, αντί να θεωρητικολογούμε περί νέων επενδύσεων, πρέπει τάχιστα η Κυβέρνηση να φροντίσει έτσι ώστε να συγκρατήσει αυτό το φαινόμενο και να εξασφαλίσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις έτσι ώστε να επιστρέψουν στην χώρα μας οι επιχειρήσεις που μετανάστευσαν. Άρα ας φροντίσουμε πρώτα να πάρουμε πίσω τις δικές μας επιχειρήσεις, σταθεροποιώντας το σύστημα και μετά θα προσελκύσουμε νέους, ξένους επιχειρηματίες.
Δεύτερη «πληγή» για την οικονομία της χώρας αποτελεί η όλο και αυξανόμενη τάση των Ελλήνων να ταξιδεύουν αυθημερόν στις γειτονικές ξένες χώρες, ώστε να καταναλώσουν αγαθά και να λάβουν υπηρεσίες. Πάνε για να αγοράσουν ένδυση, υπόδηση, προϊόντα διατροφής για μια βδομάδα, οδοντιατρικές υπηρεσίες, υπηρεσίες συντήρησης οχήματος (αυτοκινήτου) και πάνω απ’ όλα πάνε για να αγοράσουν βενζίνη. Γιατί; Διότι όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες είναι πιο φτηνά από την χώρα μας. Αξίζει να αναφερθεί ότι το λίτρο αμόλυβδης βενζίνης στα πρατήρια της Βουλγαρίας είναι πενήντα λεπτά φθηνότερη.
Έχει καταγραφεί ότι εξακόσιες χιλιάδες Έλληνες το μήνα, φεύγουν από τη Μακεδονία, τα Δωδεκάνησα και το Βόρειο Αιγαίο και πηγαίνουν στη Βουλγαρία, στα Σκόπια, στην Τουρκία. Εξακόσιες χιλιάδες Έλληνες το μήνα! Το ποσό που χάνεται από την Ελληνική αγορά αντιστοιχεί σε πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Οι «πληγές» του παρελθόντος σε συνδυασμό με την αδυναμία της σημερινής κυβέρνησης να λάβει μέτρα για να διορθώσει την στρεβλή αυτή πραγματικότητα και να δώσει πνοή στην ελληνική οικονομία, έχει φέρει την κατάσταση στο απροχώρητο. Δεν υπάρχει ρευστότητα και δεν υπάρχει ανάπτυξη και το χειρότερο όλων είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης.
Αυτό που, μάλλον, πρέπει όλοι να αναλογιστούμε για να βοηθήσουμε έτσι ώστε να βγούμε από το τούνελ της παρακμής, είναι να αποκτήσουμε πατριωτική καταναλωτική συνείδηση, δίδοντας βάρος στην πατριωτική επιχειρηματικότητα. Για να προκύψουν όμως αυτά πρέπει να υπάρξει η κυβερνητική πρωτοβουλία για επιβράβευση αυτών που επιμένουν ελληνικά. Έτσι να δώσουν φορολογικά κίνητρα (απαλλαγές) που θα επιτρέψουν τους μεν καταναλωτές να ενισχύουν τα ντόπια προϊόντα και τους επιχειρηματίες να επιστρέψουν στην Ελλάδα» τόνισε κλείνοντας την ομιλία του στη Βουλή ο κ. Ροντούλης.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ