Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

3.10.11


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ
1) Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
2) Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρ. Δικαιωμάτων
Θέμα : « Ελλειμματικά και αντικρουόμενα μέτρα κατά των ναρκωτικών »



ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

Ο αγώνας κατά των ναρκωτικών και των εξαρτήσεων γενικότερα, διαχρονικά είναι ελλειμματικός και ως εκ τούτου αναποτελεσματικός. Το έργο σας υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες αναμφίβολα γίνεται δυσκολότερο. Η συνεργασία όμως των εμπλεκομένων Υπουργείων, είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη για το καλλίτερο αποτέλεσμα σ’ αυτόν τον αγώνα.
Το Υπουργείο Υγείας επιχειρεί να εξαλείψει τη “ λίστα ” των αιτούντων θεραπεία με υποκατάστατα. Αποφασίσατε την χορήγηση υποκατάστατων σχεδόν σ’ όλα τα Νοσοκομεία. Η καθολική θεραπεία που είναι αναγκαία πρέπει να χορηγείται εκεί που πρέπει, με όρους και κανόνες. Χωρίς ψυχοκοινωνική υποστήριξη και ψυχιατρικά τμήματα δεν έπρεπε να συμμετέχουν τα νοσοκομεία σ’ αυτή την προσπάθεια. Όπως και οι προβλεπόμενοι κανόνες εντός του κοινωνικού ιστού, επιβάλλεται να ισχύουν.
Τα 72 κέντρα πρόληψης που λειτουργούν, διαρκώς αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρηματοδότησης και τελευταία αγνοούνται σε νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ το Υπουργείο Υγείας διακηρύττει θεραπεία, σηματοδοτεί αρνητικά σ’ αυτόν τον αγώνα, επαναφέροντας πολιτικές αναχρονιστικές περί μαλακών και σκληρών ναρκωτικών.
Το ΚΕΘΕΑ υποχρηματοδοτείται και το χειρότερο εκπέμπεται μήνυμα, ότι αγνοείται η θεραπευτική προσέγγιση των “ στεγνών ” προγραμμάτων.
Γι’ αυτό:
ΚΥΡΙOI ΥΠΟΥΡΓOI ΕΡΩΤΑΣΘΕ

1) Θα συμπεριλάβετε νομοθετικά τα κέντρα πρόληψης σ’ αυτόν τον αγώνα
με ολοκληρωμένη χρηματοδότησή τους, όπως και του ΚΕΘΕΑ ;
2) Θα αναδιατάξετε τη θεραπευτική προσέγγιση με ταυτόχρονη θετική
σηματοδότηση, χωρίς αναχρονιστικές διαιρέσεις σε μαλακά και σκληρά
ναρκωτικά ;

Ημερομηνία Υπογραφή

30 Σεπτεμβρίου 2011 Ο Βουλευτής



Κιλτίδης Κωνσταντίνος
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ