Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

23.9.11

«Απάντηση Οικονόμου σε Ροντούλη για το Χαράτσι στο Φυσικό Αέριο »

«Απάντηση Οικονόμου σε Ροντούλη για το Χαράτσι στο Φυσικό Αέριο »

Απάντηση έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, για την επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο Φυσικό αέριο, μετά από ερώτημα που κατέθεσε στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης.



Συγκεκριμένα η απάντηση αναφέρει τα εξής «Με τον Ν. 3986/2011, ορίζεται από 1/9/2011 συντελεστής Ε.Φ.Κ. για το φυσικό αέριο, ο οποίος ανέρχεται σε 1,5 ευρώ/Gigajoule μεικτή θερμογόνος δύναμη. Με την Οδηγία 2003/96/ΕΚ προβλέπεται από 31-10-2003 η επιβολή Ε.Φ.Κ. στο φυσικό αέριο, με τη δυνατότητα στα κράτη-μέλη να παρέχουν πλήρεις ή μερικές απαλλαγές ή μειώσεις του επιπέδου φορολογίας έως την 1/1/2014. Στην χώρα μας εφαρμόστηκε η ως άνω αναστολή είσπραξης του Ε.Φ.Κ. στο φυσικό αέριο. Εντούτοις, η επιβολή θετικού συντελεστή από 1/9/2011 στο φυσικό αέριο, έγινε για λόγους αύξησης των δημοσίων εσόδων, συνεκτιμώντας το γεγονός ότι η πλειονότητα των λοιπών κρατών-μελών εφαρμόζει θετικό συντελεστή και μάλιστα μεγαλύτερο από τον ελάχιστο που ορίζει η Οδηγία, στο προϊόν αυτό. Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με έκθεση του Γ.Λ.Κ. προβλέπονται έσοδα ύψους 365.210.000 ευρώ από την αναπροσαρμογή των συντελεστών του Ε.Φ.Κ. των ενεργειακών προϊόντων».
Σχολιάζοντας την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, ο Λαρισαίος Βουλευτής τόνισε τα εξής:
«Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά η αδιαφορία της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τα Ελληνικά νοικοκυριά, που πλήττονται διαρκώς από τα απανωτά χαράτσια. Το «ενεργειακό αποκούμπι» του φυσικού αερίου, δεν «γλύτωσε» από τον ορυμαγδό των φόρων και των επιβαρύνσεων που «χαντακώνουν» τον οικογενειακό προγραμματισμό. Επιπροσθέτως, ο νέος φόρος θα πλήξει βάναυσα τις Ελληνικές επιχειρήσεις που ως γνωστόν χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο και θα σημάνει την ευθεία μείωση της εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας, άρα και την αναπτυξιακή της προοπτική.
Πρέπει να τονιστεί ότι, ο ελάχιστος συντελεστής φόρου στο φυσικό αέριο, με βάση την Ευρωπαϊκή Οδηγία είναι 0,15 ευρώ/ Gigajoule. Αντί, η Κυβέρνηση να επιλέξει την επιβολή του κοντά στα κατώτερα όρια, αντιθέτως δεκαπλασιάζει το χαράτσι και το φτάνει στο ύψος του 1,5 ευρώ/ Gigajoule. Επομένως, πολλαπλασιάζει το κόστος της θέρμανσης σε πολλά νοικοκυριά και τους οδηγεί στην «ενεργειακή πενία».
Πολλοί συμπολίτες μας, βλέποντας την αναλγησία του κράτους, δεν ξέρουν που να στραφούν πλέον. Μάλλον θα προτιμήσουν να «κουκουλωθούν» με κουβέρτες, για να αντιμετωπίσουν το χειμερινό ψύχος από το να προμηθευτούν έστω και λίγα λίτρα καυσίμου.
Δυστυχώς, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένη να οδηγήσει στην εξαθλίωση την συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών, στερώντας τους τα απαραίτητα αγαθά πρώτης ανάγκης όπως η θέρμανση και το ρεύμα. Ας ελπίσουμε να μείνει αφορολόγητος ο αέρας που αναπνέουμε»!
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ